Herkese hayırlı günler. 10 yıldır topik kullanan 6 yıldır da sessiz bir şekilde forumu takip eden biri olarak Asuman hanımda saç ekimi yaptırmaya karar verdim ve dün ekimim gerçekleştirildi. Tek seans ekimi hiç düşünmedim asuman hanım da imkansız dedi zaten o yüzden iki seansa karar verdik ancak birinci seansta bile bu kadar ekilebileceğini düşünmemiştim hiç. Açık alanım çok fazla olmasına karşın donör bölgem hacim olarak az da olsa sıklık olarak iyiydi o yüzden bu kadar greft çıkabildi. Çoğu greftin ikili, üçlü olduğunu söyledi alım yapan arkadaşlar.
Ekim Günü
Saat 08.30'da merkezde oldum özlem hanım karşıladı sağ olsun. Herkes çok sıcakkanlı iyi davrandı bana çok şükür bir problem yaşamadım. Normalde günde 2 hasta alıyorlarmış fakat benim şansıma o gün tek ben vardım o yüzden 4 kişi ilgilendi benimle ( Asuman hanım, Melike hanım, Enes ve Ozan bey). Anestezimi Melike hanım yaptı ancak ben bu kadar ağrılı olacağını düşünmemiştim. iğne sırasında baya canım yandı ama sonrasında hiçbir şey hissetmedim. Alımların çoğunu ozan ve enes bey yaptı ancak bir kısmında asuman hanım da dahil oldu. Orada yatarken zaman kavramımı kaybettiğim için asuman hanımın ne kadar durduğunu kestiremedim. Daha sonra kanal açma işlemi başladı tüm kanalları Asuman hanım elleriyle açtı sağ olsun baya uğraştı. Bu işlemlerden sonra saat yaklaşık 3-4 gibi 15 dakika yemek molası verdik ve yemek yedim. Aslında öncesinde de sordular ama acıkmadığım için gerek yok demiştim. Yemekten sonra ekime başladılar yaklaşık 5 saatlik bir ekim süresi oldu. Çoğu kısmında asuman hanım da dahil oldu hatta sonlara doğru sadece kendisi yaptı. Yaklaşık 13 saat süren operasyon ardından çok şükür ekimim bitti. Asuman hanım çok geniş bir alana ekim yaptığını ama kendisinin sonuçtan çok umutlu olduğunu belirtti. Sağ olsun çok ilgilendi her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesapladı işi şansa bırakmadı çok fazla. Ben kendime ekim yapacak olsam bir gün içerisinde ancak bu kadar uğraşabilirdim kendimle.
ERTESi GÜN
Ekim sonrası pendik'te pendik marine otel diye bir yerde konakladım hatta şu an otelden yazıyorum bu gönderiyi. Otel sadece yatmak için işinizi görecek bir yer fazla beklentisi olmasın kimsenin. Burdan 12-1 gibi ilk yıkamaya gideceğim durumu sık sık güncellemeyi düşünüyorum.
TAKVİYELER
Yaklaşık bir ay önce 1/4 proscar, Xpecia (sabah akşam), biotin, çinko, magnezyum, balık yağı ve d vitamini kullanmaya başladım. Kan değerlerim iyi çıktı sadece D vitaminim eksik geldi takviye kullanmama rağmen o da ülkenin yüzde sekseninde vardır sanırım.
Genel olarak ekimden, ilgi alakadan çok memnun kaldım. Saçlardan aldığım sonuca göre ve donör durumuma göre ikinci ekimi yaptırmayı düşünüyorum. Bu süreçte insan yorum duymaya, tecrübeli kişilerden fikir almaya çok ihtiyaç duyuyor o yüzden yorum yaparsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.