OKU BUNU CEVAPLARIN VAR BURDA
evet arkadaşlar DEĞERLİ bir hocayla konuştum ismini açıklamıyorum..samimi konuştuk...alıntılar mevcut not aldım...
-neden 2000 greftte bir hastanın saçları iyi olurken diğerinin sonuç hüsran olabilir bu fark neden olur...??
CEVAP:tabiki burda en önemli husus kişinin saç kalitesi ve çıkan greftlerin 3 lü 4 lü hatta 5 li olması..kimisinde 2 li greft bile zor bulunuyor..kimisinde ise tekli greft yok hepsi ikili üçlü..bu durumda da ekilen 1 greft kiminde 5 saç teli kiminde 1 saç teli veriyor..yani sıklığı belirleyen en önemli husus greft kalitesidir...
-peki bunun için hem greft kalitesine ve açıklığına bakarak ekilecek kökü belirliyorsunuz o zaman ?
CEVAP :tabikide bir hastada saç kalitesi iyi ise aynı açık alana 2000 greft gider diğerinde aynı açık alana 4000 bu tamamen greftin kalitesi..yani tek greftten çıkan 4 saç teli aynı alanı kolayca kaplarken.diğerinde bunun için 2 3 greft gerekiyor..yani saçın mikron oranı ve greftin tekli yada çoklu olması sonucu belirliyor..
-kötü ekimleriniz varmı ?
CEVAP :evet var her doktorunda var..emin olun bu tamamen bizle ilgili değil..kısaca şöyle özet geçeyim..kan dolaşımı bile ekimin sonucu için çok çok önemli..
-ileride saç ekiminde yeni gelişmeler olacakmı ?
CEVAP:tabiki olacak hemde çok uzun süre zarfında değil
-ekim sonrası çıkma süresi nedir genel olarak
CEVAP : 1 yıl kesinlikle bu kişiden kişiye değişse de metobolizmaya göre, kesin olarak 1 yıl beklenilmeli .
-anladığım kadarıyla donör çok önemli ama doktorunda iyi olması fark yaratır..
CEVAP:evet önemli hatta belirleyici..şuan bir çok klinik uzman doktor hatta sağlıkçı diyelim:) genel olarak saç ekiyorlar belli bir standart yakalandı eskisi kadar çok kötü sonuçlar çıkmıyor..ama fark yaratan cerrahlarımız var ekimin açısı sıklığı çok önemli en önemliside donördeki kaliteye göre ekim yapmak..yani dar bir alanda çalışıyorsan greft kaliteli 3 lü hatta 4 lü ise sık bir ekimle o hasta gayet sağlıklı ve sık saçlara kavuşuyor..ama greft kalitesiz orta seviye ise alanı kapatıyoruz..yinede mutlu oluyor hasta....bugün bütün doktorlara bakın bir ekimi muhteşemken diğer ekimi orta seviye ise o hastanın donöründen yada kullanılan greft syısıdır..bugün 5000 greftle norwod 6 7 de sık bir şekilde kapatılır,, aa süper bir ekim ben bu doktora yaptırayım bende böyle olacağım dersen yanılırsın..tabikide doktor iyi iş çıkarmıştır ama greftte kalitelidir.. sende 7000 greftle olur o donörün orta seviye ise..5000 greft yüksek bir grefttir dediğim gibi kaliteliyse hastanın donörü..yapan uzmanda işin ehli ise çok çok iyi sonuçlar alınır..
-mikromotormu manuelmi?
CEVAP:kimin aldığına ve kullandığına bağlı
-finansterid
CEVAP önermiyorum saç kalitesini arttırmak donördeki saçları ve ekilen saçları kalınlaştırmak için veriliyor..işin biraz çiçeklenmesi için. hem finasterid kullandır hem 5000 greft ek sonuç iyi olacaktır.kaçınılmaz uzmanımız da iyise...ama.bırakılınca cansızlık ve kalite düşüklüğü olacaktır..uzun süreli kullanımlarda sıkıntı çıkarabilir kullananlara sözüm yok ama ben tavisye de bulunmam..
-tek seansta 5000 ekenler var
CEVAP:greftlerin ömrü açısından ÇOK BEKLEMEDEN EKİLMELİ GREFTLER önermiyorum aynı gün içinde yüksek greft ekimlerini 5000 greft 2 güne yayılmalı ... .3000 3500 GREFT GEÇİLMEMELİ TOTAL BİR EKİMDE AYNI GÜNDE YAPILIYORSA ..
yani her doktor her hastayı kabul etmez grefti sağlıklıysa iyi sonuç alacağını bilir doktor anlar..riskli ekime girmez hastaya olamayacağını söyler genelde sonuçları iyi olan doktor arkadaşlarımız hasta seçer ,,olması gerekende böyledir .diğeri risktir sonuç yüzde ellidir
TEŞEKKÜRLER .....
NOT.işin püf noktaları çok arkadaşlar bu benim söyletebildiğim
)daha ne detaylar vardır..bazı ÜST DÜZEY doktorların neden her hastayı kabul etmediğini anladım:))özellikle hep dar alana 1500 2000 eken biri var ki ..onun neden risk almadığını hasta seçtiğini net anladım
İletiyi düzenle
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2017, 13:20:56 Gönderen: ruhi mücerret »