Herkese selamlar, yaşım 44. Uzun zamandır devam eden araştırma ve bilgi toplama sahfasindan sonra saç ektirmeye karar verdim. Öncelikle hintel,e ve forumdaki bütün arkadaşlara teşekkür ederim, bu forum bütün saç ekimi düşünenler için bir bilgi kaynağı oldu.
2 Aralık cuma günü saat 9.30da başlayan operasyon akşam 9.30 sıralarında sona erdi. 12 saat süren ciddi meşakkatli bir süreç oldu. 6 saat kadar greft çıkarılma işlemi sürdü, bu işlem esnasında Asuman hanım bir kaç defa kontrole geldi, işleme ekip devam etti, saat 3.30 gibi Asuman hanım kanal acimini kendisi gerçekleştirdi, ondan sonra 20 dakikalık bir yemek molası ve akabinde de alınan köklerin ekimi başladı. Özellikle şakak kısmının ekimini Asuman hanım yaptı, toplamda 4400 greft Ekim yapıldı. Açıklık fazla olduğu için şakak kısmına yapılan Ekim ile alın genişliği azaltılarak ön bölge ağırlıklı verteks.kismina da homojen dagilimla ekilen bir süreç oldu.
Asuman hanım ve ekibi pozitif, yardımcı olmaya ve açıklama yapmaya hazır, hijyen kısmı gayet başarılı.
Nerdeyse 12 saatten fazla süren ekimin bu uzunluğunun sebebini, güney ege,de yaşadığım için kafa derisinin sertliğine ve zor bir ekim olmasına bağladılar, elbette özenli çalışmanın da süreci uzattığını söylediler.
Ekimin ertesi günü yıkama için merkeze gittim, bir de 5 Aralık'ta evime donmeden son bir kontrole gideceğim. Şimdilik medikal ilaçları kullanıyorum, doktor tavsiyesi ile proscar ve xpecia kullanmayacağım, alternatif b kompleks vitaminler ile devam edeceğim. Umarım bu operasyonu yaptıran her arkadaşım istediği sonucu alır.