Gönderen Konu: THE HAİR CLİNİC/ AHMET TOSUN-- 29.11.2022--4500 GREFT-- YAŞ:30  (Okunma sayısı 3438 defa)

mkirann

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba,

Aslında saç konusunda öyle bir takıntım da yoktu. 20 li yaşlarda kapatmıştım o defteri. O dönemlerde yan etkilerinden çekinip avodart kapsülün içindeki sıvıyı şırınga ile çekip minoxile basıp topikal uygulardım. Alpecin şampuan kullanırdım. Eczaneye gidip sprey ilaç yaptırırdım. Baya uğraşmıştım ancak bir süre sonra sonra kendi haline bıraktım. Sanırım önceliklerim değişmişti. Ancak birkaç hafta önce acaba saç ektirsem mi diye düşünmeye başladım. Ama sadece öyle araştırıyordum kafamda durum netleşmemişti. Daha sonra bu foruma denk geldim. Forum içinde araştırmaya başladım. Öncelikle bu forumun kurulmasına emeği geçen arkadaşlara, sonuçlarını paylaşım yapan, yorumlayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Karar verme aşamasındaki insanlar için çok yol gösterici oluyor.

1-1,5 hafta araştırma yaptıktan sonra Ahmet Tosun da karar kıldım ve randevu alarak görüşmeye gittim. Gayet keyifli bir görüşmeden sonra saçlarımı inceleyerek, saç ekimini 2 seans olarak planladı. Ahmet Bey, ilk seansta önleri sıklaştırarak ilerlememizin daha doğru olacağını, 1-1,5 yıl sonra ekilen saçların ve donörün (sanırım donörü çok hırpalamamak için) durumuna göre tepe bölgelerine 2. planlamayı yapmanın daha garanti bir yöntem olacağını anlattı. Bende daha mantıklı bir yöntem olacağını düşündüm ve kabul ederek 29.11.2022 ye randevumuzu oluşturduk. Bu arada Ahmet Bey ve ekibi çok sıcakkanlı ve samimi insanlar.

29.11.2022 Salı günü saat 7.40 gibi kliniğe gittim. Biraz muhabbet ettikten ve yine süreç hakkında bilgilendirildikten sonra öncesi sonrası için fotoğraflar çekildi ve sonrasında saçlarım kesildi ve Ahmet Bey planlamayı yaptı. Direk kendi doğal ön çizgim zaten belirgindi ve planlamayı da o çizgi üzerinden yaptı. Ben de o şekilde talep ettim zaten. Yıllardır alışık olduğum ön çizgimden memnundum. Planlama yapıldıktan sonra tekrar fotoğraf çekildi.

Fotoğraflardan sonra saat 8:00 gibi Buse Hanım tarafından kan alımı yapıldı ve anestezi kısmına geçtik. Anestezi kısmında yine Buse Hanım her sürecini ve an an ne yaptığını anlatarak anestezi kısmını bitirdi.

Ercan Bey kök alımına başladı. Buse ve Beyza Hanım ise kök toplamaya başladı. Tabi ki bu süreç arkadaşlarla bir yandan da muhabbet ederek devam ediyordu ve gayet keyifliydi. Kök alım ve toplama işi bittikten sonra Ahmet Bey tarafından kanallar açılmaya başlandı. Kanallar açılırken yine biraz muhabbet ettik. Bu arada zaten kafanız uyuşuk olduğu için ufak tefek batmalar dışında hiçbir şey hissetmiyorsunuz ve konuşabiliyorsunuz.

Kanal açılma işlemi bittikten sonra 11:30 gibi yemek molası verdik. Moladan sonra saç ekimi işlemi başladı.

Saç ekimi işlemi yine Ercan Bey, Buse ve Beyza Hanım tarafından yapıldı. O süreçte hareketsiz sırt üstü yatmak biraz insanı yoruyor. Onun dışında yine arkadaşlarla sohbet eşliğinde saç ekimi işlemim 14:30 civarında bitti. Önden sıklaştırılarak tepe kısmına kadar (tepe kısmı hariç) olan bölgeye 4500 greft ekim yapıldı. Donör bölge sarılıp bantlandı.

İşlemden sonra Ahmet Bey ekimden sonraki süreçle alakalı bilgilendirme yaparak, 4-5 gün kullanmam gereken ilaç (antibiyotik, kan sulandırıcı), yıkamalarımı yapacağım şampuan ve losyonu verdi.

Ertesi gün Mithat Bey tarafından ilk yıkamam yapıldı ve yıkamayı nasıl yapmam gerektiği anlatıldı. Ahmet Bey ile de biraz oturup çay içtikten sonra klinikten ayrıldım. Bu arada her gün kliniğe gelebilirseniz her gün yıkamanızı klinikte de yaptırabiliyorsunuz. Ancak ben her gün gidemeyeceğim için evde yapıyorum.

Ekimin üstünden neredeyse 4 gün geçti. Herhangi bir dayanılmayacak ağrı sızı hiç yaşamadım. İlk gün gecesinde donör bölgede kanama oldu o kadar. Kanama olur diye yastığa sereceğim kılıfı da Ahmet Bey vermişti. Çok fazla uzanamadığımdan alnımda ve ense tarafımda biraz ödem birikti o kadar. O da bir süre sonra geçer. Zaten saç ekimi öncesi ve sonrasında tüm süreçle alakalı Ahmet Bey ve ekibi tarafından bilgilendirildiğim için sürpriz yaşamadım.

Evet saç ekim günüm bu kadardı. İlk gün fotoğraflarını paylaşıyorum ve sık sık süreç ile alakalı güncelleme yapacağım. Ahmet Bey, Malika Hanım, Buse Hanım, Ercan Bey, Beyza Hanım ve Mithat Bey e teşekkürlerimi sunarım. Hepsi işlerini düzgün yapan insanlar.

Yorum ve önerileriniz değerlidir. Şimdiden teşekkür ederim.

mkirann

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: THE HAİR CLİNİC/ AHMET TOSUN-- 29.11.2022--4500 GREFT-- YAŞ:30
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2022, 15:15:42 »
Ek fotoğraflar:

mkirann

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2022, 11:06:07 »
5. gün fotoğrafları. Sizce süreç nasıl ilerliyor?

Bynomercy

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2022, 14:04:57 »
Teşekkürler süreci anlattıgın için .

Açıkçası bende Ahmet bey de düşünüyorum ocak ayında , geçmiş olsun

baldLion

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2022, 14:10:26 »
Ekimin 6,7 saat sürmesi inanılmaz cidden bence böyle kısa sürmeside gerekiyor işin gerçeği .bazı ekim merkezleri 10,12 saatte hallediyor sonrası bu şekilde uzun süren ekimlerin sonucu kötü oluyor genelde .Tabi mega seans yapanları kastediyorum.
Ekimine gelince gayet iyi görünüyor şu an için,donör alan umarım diğer ahmet tosun ekimleri gibi çok temiz neticelenir.
Kabuk dökümü sonrası resimlerini de bekleriz kardeşim.

mkirann

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 03 Aralık 2022, 14:45:23 »
Teşekkürler süreci anlattıgın için .

Açıkçası bende Ahmet bey de düşünüyorum ocak ayında , geçmiş olsun

Teşekkür ederim kardeşim, eğer kafana takılan sorular olursa özelden de yazabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

mkirann

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 03 Aralık 2022, 14:46:47 »
Ekimin 6,7 saat sürmesi inanılmaz cidden bence böyle kısa sürmeside gerekiyor işin gerçeği .bazı ekim merkezleri 10,12 saatte hallediyor sonrası bu şekilde uzun süren ekimlerin sonucu kötü oluyor genelde .Tabi mega seans yapanları kastediyorum.
Ekimine gelince gayet iyi görünüyor şu an için,donör alan umarım diğer ahmet tosun ekimleri gibi çok temiz neticelenir.
Kabuk dökümü sonrası resimlerini de bekleriz kardeşim.

Teşekkür ederim kardeşim. Tüm süreç ile alakalı gün gün fotoğraflar paylaşacağım.

mkirann

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 11 Aralık 2022, 15:20:29 »
Merhabalar,

Dün kabuk dökümü klinikte yapıldı. Ensedeki kızarıklık doğum lekemdir. Süreç ile alakalı fotoğrafları ekliyorum.

leventoğlu

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 12 Aralık 2022, 08:47:47 »
öncelikle hayırlı olsun
planlama çok doğru olmuş 2 seansa bölerek
ön çizgin ekim sıklığı donör alanın kabuk sonrası görüntün geyet iyi duruyor
en zor süreci geçmişsin artık bundan sonrası sabır ve bakım :)
  • Ekim Tarihi: 29.03.2022
  • Ekim Merkezi ismi ahmet tosun (thehairclinic)
  • Greft Miktarı 5000
  • Yaşınız 38
  • Medikal Tedavi the mossi london

mkirann

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 12 Aralık 2022, 13:08:08 »
öncelikle hayırlı olsun
planlama çok doğru olmuş 2 seansa bölerek
ön çizgin ekim sıklığı donör alanın kabuk sonrası görüntün geyet iyi duruyor
en zor süreci geçmişsin artık bundan sonrası sabır ve bakım :)

Tesekkurler hocam. Bakim icin herhangi bir oneriniz var midir? Nelere dikkat etmek gerekir.

mkirann

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhabalar,

Bugün 47. gün. Şok dökülme devam ediyor sanırım. Süreç sizce nasıl ilerlemektedir? Yorum yapabilirseniz sevinirim.

Ali Kemal

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 15 Şubat 2023, 00:10:41 »
son durum nedir.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 15 Şubat 2023, 03:28:00 »
Şok dökülmeye kadar saç ekimin gayet sağlıklı ilerlemiş her şey yolunda 1 ay kaldı sanırım saçların tüylenmesine ve kararmasının başlamasına
Global Moderator

mkirann

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 15 Şubat 2023, 12:40:13 »
Bugün 78. gün. Yanları ve enseyi kuaförde düzelttirdim. Son durum bu şekilde.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 16 Şubat 2023, 02:26:02 »
gayet güzel gidiyor erkenden başlamış saç gelişimin kardeşim
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram