Hocam anne tarafımı yoksa baba tarafımı daha önemli
Belli olmuyor malesef.Etrafınızda arkadaşlarınıza veya kuzenlerinize dikkat edin.Benim sadece 1 teyzem var ve 1 oğlu var.Sadece o kuzenimle dayı tarafını kıyaslayabiliyorum,çocuk şuan 20 yaşında dökülmesi yok.Babası kel,dayılarımız da aynı zaten onlar da kel.Belki bu çocuğa dökülme hiç uğramayacak,bilemeyiz genetik çok garip bi mevzu.Kendimden örnek verecek olursam,babamın tıpatıp aynısıyım.Köseliğimiz,saçımızın kıvırcık uzaması yüzümüzdeki kemiksi yapı,boyumuz,burnumuz vesaire herşey babamın kopyası.Gören herkes direkt babama benzetir ve kopyası olduğumu söyler.Ben ömrümde hiçbir zaman saçlarım dökülür diye düşünmedim,hatta saç dökülmesi diye birşeyi kafamdan bile geçirmedim.Ama malesef mart ayında farkettiğim dökülmem şuan inanılmaz agresif şekilde devam ediyor ve dayılarım gibi şakaklardan açılıyor.Dayılarıma hiçbir yönüm benzemiyor,adamlarda orman gibi kıl var,boyları uzun ve surat yapıları tombul.Benim onlarla alakam yok ama bil bakalım sadece neyim benzedi ? Malesef saçlarım.En büyük dayımın 2 oğlu var,birisi 24 diğeri 18 yaşında.24 yaşında olanın saçlarında gram açılma yok,inanılmaz sağlıklı saçları var.Ama 18 yaşında olanın tıpkı babası yani en büyük dayım gibi şakalarda şuan yarı yarıya saçı yok.2 arkadaşım var birisi 24 diğeri 26 yaşında ve bunlar öz abi kardeşler.24 yaşında olan arkadaşımın tepeden dökülmeye başladı,ama abisinde gram dökülme yok.Bir diğer arkadaşım aynı şekilde 24 yaşında ve sarı saçlı,saçlarında hiç açılma yok.Abisi 30 yaşında ve o da sarı saçlı ama kafasında 1 tel bile saç yok.Anne veya baba genlerini kesinlikle %50 alıyorsunuz bana göre veya şansınıza kalıyor.Bilimsel makaleler dayı tarafı baskındır diyor ama etrafımdaki örneklere bakıyorum hiç alakası yok.Genetik iğrenç birşey gerçekten