Hocam açıklığınız çok fazla. Benzer açıklığa sahip ve ekim yaptırmış ve hataları olan birisi olarak size tavsiyede bulunmak istiyorum. Ön çizginiz şu an var olan az bir miktar saçınızın önünde olmasın, zaten gözünüz şu anki görüntüye alışkın olmalı ki açıklığınızın büyüklüğünü idrak edememişsiniz. 4000 çok yüksek bir sayı, donör kapasitenizin en az %60 civarına denk geliyor. Ben ilk ameliyatta bu kadar çok riske etmenizi tavsiye etmem. İleride imkanınız olursa, ön çizgiyi öne aldırabilir, düzenleyebilir, verteks ve arka bölgeyi kapatmayı ya da daha da sık bir görünüşü tercih edebilirsiniz. Tavsiyem 3300'ü geçmeden homojen* bir ekim yaptırmanız. Bu sayede donör kaybı riskiniz minimize olmuş olacak, olası komplikasyonlara karşı müdahale edebilmek için imkanınız kalacaktır ve ikinci ameliyatınızda planlamada neyi daha çok istediğinize karar vererek seçiminizi yapabileceksiniz. Özetle 8 ay boyunca inşallah bir aksilik olmaz şeklinde endişeli beklemek yerine, şurası benim için eksik diyip sizi mutlu edebilecek çözümleri arayabilirsiniz. Doktorunuzu değiştirmek de buna dahil.
*Ön çizginizi de sık yaptırmayın ki ileride daha öne almak isterseniz oraya donör kalsın.