“HERKES HAKETTİĞİNİ YAŞAR” maalesef. Ülkenin durumuda zaten bunu çok açıkça gösteriyor.
Halk kendine gelip “tüm siyasetin sadece bir tiyatrodan ibaret olduğunu ve perdedeki gösterinin , yapıldığı coğrafyaya uygun betimlemeler içerdiği taktirde ancak alkış topladiyabildiğiini” farketmediği sürece düzelmez bu sistem (ekonomi-kültür-eğitim)
Susmaz alkışlar..
Kiracı -ev sahibine küser
Ev sahibi kiracısına
Tüketici mahalle bakkalını suçlar faiş fiyatlardan sebep
Vatandaş pazarçıya giydirir
Pazarcı halciyi
halci çiftçiyi suçlar durur.. sonra bu saydığım tüm cemaat biraraya geldiğinde suçlayacak kimse bulamaz ise “Dış Mihraklar “ der kapatır konuyu..
Azınlık “acaba mı ? Suçu dış değilde iç mihraklarda mı arasak , kim yönetir kardeşim bu ekonomiyi” diye sesini yükselttiği an “al sana maaş zammı “ der 2 aylığına alır hararetini bu azınlığın.
Maaşını alamayanlar kalır bir ateşi sönmeyen hemen yapılır bir beyin fırtınası “hooop EYT hayırlı olsun” .. onlarda memnun olur..
Zor Türkiye yaşamakta iş yapmakta yönetici olmakta.. çok Zor herkesi mutlu etmek. Allahtan çok güçlü ülkeyiz de etkilenmiyoruz pek enflasyondan. Ya Almanya gibi olsaydık, kıskançlıktan deliye döner, İngiltere gibi açılıktan sürünürdür.
Hadi biz yine iyiyizde (70s-80s) bu yeni jenerasyona “sözümona Z kuşağına” gerçekten için açıyor.
10-15 bin maaşla ev kuracaksın , düğün yapacaksın, çocuk bakacaksın..
Dipnot:2023 Şubat sonu -mart başı fiyatları görün x2 mi olur x2,5 mu bilemedim.varsa temel ihraçlarınız ne varsa kredi kartlarından alın şimdiden kıçı kırık mont olmuş 5000 tl. Ayakkabı 2000 lira zam gelmeden alsak kenara mı koysak “ der olduk.
Ben önümüzdeki 5 yıl için maaleef çok umutsuzum daha iyiye gideceğini hiç düşünmüyorum forumdaşlar