Herkese selamlar,
Üye olmadan birkaç defa forumu okumuşluğum vardı ancak şu zamana kadar pek aktif değildim. Dün Dr. Serdar Gökrem'de ekim yaptırdım, burada tecrüebelerimi ve süreci paylaşarak arayış içerisindeki arkadaşlara yardımcı olmak istedim.
Çok büyük bir açıklığım yoktu ancak saçlarım zayıflaymıştı ve ön bölge ciddi anlamda eksilmişti. Saçım uzunken bir şekilde idare ettiğimden etrafımdaki herkes saç ekimine ihitiyacımın olmadığını söylüyordu ancak artık saçlarıma şekil vermekte zorlanıyordum. (Tepe bölgemde zayıflama olsa da hiç açıklık yok)
Çizgimi çok öne çekmek gibi bir gayem yoktu, önemli olan doğallıktı benim için. Zaten hiçbir zaman saç çizgisi çok önde biri olmadım. Ben bunu belirtmeden zaten doktor bey de benzer bir söylemde bulundu ve çizgiyi buna göre belirledi.
Süreç ve sonrası neredeyse acısızdı. Manuel fue yöntemi kullanıldı. Doktor bey donör bölgeden kökleri çıkardı, 2 hemşire hanım yukarı bölgeye kanal açıp ekimleri yaptı. Resimlerde de görebileceğiniz gibi, üst bölgede yer alan saçlı kesime de sıklaştırmak adına ekim yapıldı.
Saçım genel olarak ince telli, hemşire hanımların söylediğine göre genel olarak kökler 2'li, biraz tekli, çok az da 3'lü imiş. Her şeyin olması gerektiği gibi ilerlediğini ve bir sorun olmadığını söylediler.
Ekim dün yapıldı, dünden beri evde dinleniyorum. Açıkçası süreci gözümde büyüttüğümü gördüm. Gayet basit bir süreçmiş. Bu bana, ihtiyaç olması halinde gelecekte 2 hatta 3'üncü ekimleri yaptırmak için cesaret verdi. Doktor bey de donör bölgemin müsait olduğunu 3 hatta 4 sefer ekim için saç çıkarabileceklerini söyledi.
Buradaki tecrübelerden de gördüğüm kadarıyla, iyi bir ekimci ile çalışmak kaydıyla, bu iş çok kişisel. Aynı yerde aynı yöntemle ekim yapan birinden saç fışkırırken diğerinde pek seyrek olabiliyor. Metobolizma, bünye, saç yapısı vb. birçok etmen var. Bunların farkındayım ve şansımı denedim. Eğer sonuç beklentilerim doğrultusunda olmazsa denedim der yoluma bakarım, olursa ne ala.
Amatörlük yaptım ve maalesef ekim öncesinde saçlarımın durumuna dair detaylı fotolar çekmedim. O yüzden sizinle ekim öncesi günlük hayatta çektiğim fotolardan paylaşacağım.
Bu da ekim öncesi 3 numara saçım. Özel olarak çekmediğimden başka fotodan kırpılmış ve maalesef çözünürlük bir tık düşük:
Ekim sonrası görseller:
Doğal bir görüntü olması için önleri zigzag şeklinde ektiklerini söylediler. Bu benim hoşuma gitti, çizgi halinde olan ekimler hoşuma gitmiyor açıkçası.
Hafif bir kan sızıntısı olmuştu eve geldiğimde, son fotoda görebileceğiniz gibi kafamda kurudu. Hocanın asistanını aradığımda normal olduğunu söyledi.
Eğer 1 sene sonra sonuçlar tatmin etmezse sıklaştırma ekimi de yaptırmayı düşünebilirim. Burayı belirli aralıklarla güncellerim. Pazartesi ilk yıkamaya gideceğim.
Sorusu olanların sorularını yanıtlayabilirim. İstediğiniz gibi yorum yapabilirsiniz. Teşekkürler.
*** Eklemeyi unutmuşum. Sigara kullanmıyorum. Alkol kullanıyorum ama sosyal içiciyim. Son 1 aydır kullanmıyordum. Sürecin başarılı olması adına önümüzdeki 3-4 ay kullanmayı düşünmüyorum.