Gönderen Konu: Şok Dökülme ve Kökle Dökülme  (Okunma sayısı 49499 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Şok Dökülme ve Kökle Dökülme
« Yanıtla #16 : 05 Aralık 2018, 23:55:58 »
sahin hocaya sormuştum l şeklinde dokulmelerim oluyordu fire olur mu diye
l şeklinde dokulenlerde  yüzde 20 civari olabilir demisti

Her ekımde biraz fre olur normal bir durum kafanızı bunlara takmayın.
Global Moderator

melanin

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 06 Aralık 2018, 22:25:52 »
Her ekımde biraz fre olur normal bir durum kafanızı bunlara takmayın.
aynen zaten ihtimal olarak söyledi

Ahmet68

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #18 : 06 Ocak 2019, 23:40:50 »
L şeklinde dökülenler de fire oluyormuş
benim hepsi baston şeklinde dökülüyor bakalım nasıl olacak

sacekimibilgisi

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #19 : 09 Ocak 2019, 12:59:24 »
Şok dökülme nedir?
Şok dökülme; nakil alanına yerleştirilen saç tellerinin geçici olarak dökülmesidir. Ekim yaptırmak isteyen herkes şok dökülme hakkında bilgilendirilmelidir.Şok dökülme için kesin bir zaman dilimi verilemese de; genel olarak saç ekimi işleminden sonra 1-3 ay arasında gerçekleştiği gözlenir. Genel olarak 2 haftalık bir süreç içinde gerçekleşip tamamlanan şok dökülme, kişiye göre değişiklik gösterir. Saç ekiminden sonra yaşanılan saç dökülmesi son derece normal bir durum olmasının yanı sıra tamamen geçicidir.

Saç ekimi işlemlerinden sonra gerçekleşen şok dökülme bir kez yaşanan bir süreçtir. Bu süreç yaşandıktan sonra nakil olan saç köklerinde yeni bir dökülme ya da saçların yeniden seyrekleşmesi söz konusu değildir. Saç ekimi işlemlerinde donör bölgenin ense kısmı olmasının sebebi, bu alandaki saçların erkeklik hormonunun sebep olduğu dökülmelerden etkilenmemeleridir. Dolaysıyla ense kısmından alınan saç kökleri, saç ekiminden sonra da dökülmeye karşı dirençlerini korurlar.

Şok dökülmenin sebebi nedir?
Saç kökleri konusunda 3 aşamalı bir döngüden bahsedebiliriz. İlk aşama; büyüme, ikinci aşama; bekleme, üçüncü aşama ise;dökülme sürecidir. Doğumdan itibaren gerçekleşmeye başlayan bu üç aşamalı döngü, hayatımız boyunca aynı şekilde tekrarlanır. Saç ekimi işlemi sonrasında yaşanılan şok dökülmenin sebebi; ekilen greftlerin yeni bir büyüme döngüsü başlatabilmesidir. Nakil alanına yerleştirilen greftler yeni yerlerine adapte olduklarında başlayan şok dökülme süreci, kaliteli saç üretimine zemin hazırlar.

Bazı kişilerde %10 oranında görülen şok dökülme, bazı kişilerde %90 oranında seyredebilir. Kişiden kişiye değişiklik gösteren şok dökülme, saç ekimi işleminin başarısızlıkla sonuçlanacağının göstergesi değildir.

Şok dökülme döneminde dikkat edilmesi gerekenler
Sağlıklı beslenme
Bol su tüketimi
Saç ekimini gerçekleştiren uzmanın önerdiği şampuanı ve ürünleri önerilen şekilde kullanmak
Sigara, alkol, kafein tüketimini mümkün olduğunca durdurmak
Ağır sporlardan ve aşırı terlemeye sebep olacak durumlardan kaçınmak

Barcelo

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #20 : 05 Ağustos 2019, 20:57:20 »
Arkadaşlar size  bir sorum olacaktı..Cevap verirseniz çok  sevinirim..Ben de saç ekimimin şu anda 35.günümdeyim..İlk 10 gün saçıma hiç dokunmadım ve saç ekim merkezimin önerdiği  şekilde losyon spreyi  kullandım..15.gün şok dökülme  başladığında  da saçıma  dokunmadım..

Ama 15.günden sonra saçıma hafif dairesel masajlar yapmam gerektiğini söyledi ektirdiğim yer..Ama hafif dairesel masajlar yaparken de elimde ekilen  yerlerden kırık saçlar daha fazla gelmeye başladı..Ama ekilen  yerlerden..Şimdi diyorum  acaba ben bu masajı yapmasam onlar  dökülmeyecek miydi..Bu şok dökülmenin doğal bir sonucu mu yoksa benim müdahelemle olmuş  bir şey mi..Ama o kadar hafif masajda elimde kalıyor..

Yani ektirdiğim yerin önerdiği setteki şampuanla yıkıyorum hafif masaj hareketleriyle elimde kalıyor ince kıllar..Ama ekilen yerlerden elimde kalıyor..Ya diyorum ben masaj yapmasam dökülmeyecek miydi acaba..Onla bir ilgisi yoktur heralde..Ellesem de ellemesem de dökülecekti di mi ekilenler..

kafasıkarışık

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #21 : 17 Ekim 2019, 17:35:54 »
benimde saçımla hafif oynayınca dökülmelerim böyle oluyor bilgisi olan varmı?

ImPaLa

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 22 Kasım 2019, 15:10:39 »
normal dökülme bence

Mert060444

• Full Member
« Yanıtla #24 : 03 Aralık 2019, 22:52:42 »
Şok dökülmede dökülen saçların kökü gözükürmü daha sonramı orta çıkar

Mahirk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #25 : 05 Aralık 2019, 23:55:55 »
Bendr sac ektirdim ama ozel bir teknikle dunyada ilk sayilir.deneme asamasinda .difizyonlu radyo dalgasiya kok taklidi

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 12 Aralık 2019, 17:22:05 »
Bendr sac ektirdim ama ozel bir teknikle dunyada ilk sayilir.deneme asamasinda .difizyonlu radyo dalgasiya kok taklidi

kım yaptı ? hakan hoca mı öyle bır çalısması vardı duymuştum tabı o ise
Global Moderator

anonymous0

• Sr. Member
« Yanıtla #27 : 17 Aralık 2019, 04:46:56 »
benim 9. günde yıkarken düşen kabukların yüzde 80 e yakını saçla beraber dökülüyor I şeklinde. Mantıklı mı?

Memur Bey

• Full Member
« Yanıtla #28 : 30 Mayıs 2020, 12:02:19 »
surec normal kafayı 3 gun carpma sorun olmaz istesen çıkartamazsın kökleri saç ölü kök canlı 2 cm altta kök bir arkadas ekimi beğenmedi doğal değil diye cımbızla dipten çıkardı ama geene kök saç verdi anlıyacağın istesende istemesende kök yerinde duruo onu ordan bir tek doktor çıkartır surec normal
Ben 25.günümde iki tel kopardım.Onlar kökten mi döküldü acaba?

KaiserSS

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 30 Mayıs 2020, 12:32:12 »
Kök değildir.
One life,live it...

Takviye
- 7 Ay Solgar Biotin 5000 mcg
- 6 Ay Solgar Saw Palmetto

İlave
11.Ay Prozinc Plus Losyon

Şampuan