Arkadaşlar herkese iyi forumlar 32 yaşıma az kaldı öğretmenim evliyim ve yaklaşık olarak 17-18 yaşımdan itibaren yavaş ve istikrarlı androgenetik alopesi tipi saç dökülmesinden muzdaribim.
2017 yılından itibaren gerek saçlarımı uzatarak gerek toppik vb kapatıcılarla kapatarak kelliğimi hep sakladım bununla birlikte de ekim merkezlerini aradım ve araştırdım fiyatlar aldım.
2021 başı itibariyle de bu forumu buldum ve üye oldum kendi durumumu da yüzeysel olarak paylaştım ve sizlere bazı hususları danıştım. Daha sonra gerek pandemi gerek tayin olma sürecimden dolayı erteledim ve 14 Kasım 2022 tarihinde Ankara Lifehair Saç Ekim merkezinde Şahin Çelik beyin planlaması ve ekibi ile uygulaması sonucu saç ekimimi yaptırdım.
Öncesi ve Sonrası fotoğraflarını ve bundan sonraki aşamaları da fotoğraflarla gerek danışma amacıyla gerek ektirecek diğer arkadaşlara yardımcı olması anlamında paylaşmayı düşünüyorum.
Öncelikle saç ekim gününü Eylül ayında kararlaştırdım ve randevumu oluşturduk.
14 Kasım sabahı saat 8:00de merkeze geldim daha önce ön görüşme ve saç analizinde fikir alışverişi de yapmış olduğum saçlarımın ekimi için planlamamızı yaptık ve benim de fikrimi alarak ön hat çizgisini ve geride vertexin belli bir kısmına kadarki kısmın nerelerine ekim yapılacağını istişare ettik. Daha sonra saçlar makineyle kazındı yıkandı kurulandı ve ekim yapılacak olan bölüme geçildi. İlk etapta Şahin bey tarafından koldan ağrı kesici serumun takılacağı damar yolu açıldı daha sonra greftlerin toplanacağı alana basınçlı akabinde ise normal lokal anestezi uygulandı ve donörden mikro motor tekniğiyle greftler alındı. 4300 greftin alındığı ve tekli ikili üçlü köklerin neredeyse homojen olarak dağılım gösterdiği bilgisi paylaşıldı, net olarak ne kadar olduğunu sormadım.
Yemek ve ihtiyaç molası yaptık
Sonraki kısımda ekim yapılacak planlı alana yine Şahin bey tarafından lateral slit yöntemiyle safir uç kullanılarak kanallar açıldı Şahin beyin uygun gördüğü plana göre saç ön çizgisi için ilk sıraya tekli greftler daha sonra ikili ve üçlü greftlerin yerleştirilmesiydi ve ekibi tarafından kökler yerleştirildi. Tüm bu süreç öğleden sonra yaklaşık 15:30a kadar sürdü.
Kullanacağım ilaçlar ve ilk yıkamaya gelişim için bilgilendirildim ve merkezden çıktım.
İlk gün rahat bir şekilde uyudum ikinci gün belli başlı yerlerde sızılar oldu. Gece yatış tedirginliği ile uyuyup uyandım.
Bugün ilk yıkamam yine merkezde gerçekleştirildi. Aklıma gelenleri olabildiğince yazdım.
Ekim öncesi herhangi bir takviye almadım. Ekim sonrası için de finasteride bazlı herhangi bir dht baskılayıcı ama yan etkileri olabilecek ilaçları kullanmayı asla düşünmüyorum. Kullananlara saygım var herkese aynı etkiyi yapmıyor biliyorum
fakat aynı şekilde var olan kendi saçlarımı koruma uğruna neden finasteride kullanmadığımı da açıklama ihtiyacı hissetmiyorum olay çok basit cinsel hayatımı sadece saçlarımı koruma uğruna riske atamam malesef. Hatta tüm saçlarımı geri kazanacağım vaadiyle dahi olsa riske atmazdım.
Fotoğrafları bu postun altında sırasıyla paylaşacağım
Uzun bir yazı oldu imla hatalarımı mobilden yazdığım için mazur görün lütfen okuyan yorumlayan herkese şimdiden teşekkür ederim.