Gönderen Konu: Folik asit eksikliği sebebiyle dökülen saçlarımı kurtarabilir miyim?  (Okunma sayısı 341 defa)

BenziniShelldenEkmeğiKelden

• Yeni üye
  • *
Merhabalar, ben 21 yaşındayım. 16 yaşımdan beri saçlarım dökülüyor sanırım. Doktora gitmeye hiç fırsatım olmamıştı. Hep genetiktir ve çözümü yoktur diye bakıyordum. Fakat özgüvenim çok düştü olmam gereken yaştan yaşlı gözüküyorum.

Bu nedenle 12 gün önce gebze medar hastanesi cildiye doktoru erdem beye gittim. Sivilcelerim ve aknelerim sebebiyle roaccutune tedavisine başlamak istiyordum. Kendisi bana zaten ben söylemeden roaccutune tedavisi önerdi saç için prp önerdi ve saç ekimi şart dedi. Ardından bana kan tahlili yaptırdı, bir tek folik asit eksikliğim vardı. Folik asit için folbiol verdi günde 1 tane. Roaccutune yerine alternatifi olan zoretanin verdi. Ayrıca biotin saç şampuanı (günde bir defa kullanıyorum ben) ve alopecia saç spreyide (günde 2 defa 5 fıs) verdi.

Sorum şu bu açıkları kapatabilir miyim? Saç çizgimi ne kadar ileri çekebilirim? Neler yapmam gerekir? Doktorumun verdiği ilaçlar işe yarar

Kelbey

• Sr. Member
Şimdi senin büyük ihtimalle saçın folik asit yüzünden dökülmedi, bu sadece hızlandıran bir etken olabilir, alopecia sprey gibi ürünler de iraç şirketlerinin anlaşmalı doktorlarının önerdiği ilaçlar çoğu da çöptür kardeşim. Bu işin içindeysen bir kere kesinlikle masaj-igneleme ve kan değerlerinde eksik olmayacak bunlar eksik olmayacak ama bunları yaparsan saçın çıkacak mı hayır, bunlar elimizdeki en azından yan etkisiz ilaçlar senin şu an saçını bir nebze bile olsa toparlayacak iki etken var biri minoxidil diğeri ise finastreid ikisinide araştırıp ona göre tedavi haritanı çizmeni öneririm
RU58841
B VİTAMİNİ COMPLEX
D VİTAMİNİ
HAFTADA 2 İĞNELEME
HER DUŞTAN SONRA MASAJ

dejavuu86

• Sr. Member
Bu dökülme folik asit eksikliği yüzünden değil ama  erkek tipi dökülme bu  finesterid yada dutasterid kullanman gerekir olan saçları korumak ve incelmiş olanları kalınlaştırmak için    bunları araştır derim ve doktoruna  danış

BenziniShelldenEkmeğiKelden

• Yeni üye
  • *
Şimdi senin büyük ihtimalle saçın folik asit yüzünden dökülmedi, bu sadece hızlandıran bir etken olabilir, alopecia sprey gibi ürünler de iraç şirketlerinin anlaşmalı doktorlarının önerdiği ilaçlar çoğu da çöptür kardeşim. Bu işin içindeysen bir kere kesinlikle masaj-igneleme ve kan değerlerinde eksik olmayacak bunlar eksik olmayacak ama bunları yaparsan saçın çıkacak mı hayır, bunlar elimizdeki en azından yan etkisiz ilaçlar senin şu an saçını bir nebze bile olsa toparlayacak iki etken var biri minoxidil diğeri ise finastreid ikisinide araştırıp ona göre tedavi haritanı çizmeni öneririm

İğneden kastınız dermaroller mı? Ve sizce bunu uyguladıktan sonra dökülme durursa saç ekimiyle bu boşluklar kapanabilir mi?
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi Zoretanin, folbiol, alopecia sprey, dermoskin biotin şampuan

Facebook Twitter Instagram