Herkese Selamlar
Genelde araba-ev almak veya tatile çıkmak-otel seçmek gibi konularda uzun uzun araştırma yaparım ve saç ekimi konusu da çok farklı olmadı. Özellikle bu sitede okuduklarım doktorumu seçmemde büyük rol oynadı. 3000-4000 greft için 10.000 Euroları (45.000 TL) gözden çıkarmam mümkün değildi ancak 2-3 bin lira için de saçlarımı riske atamazdım. Sonuç olarak yaptığım araştırmalara göre fiyat/performans oranı en yüksek olan doktor İlhan Hocaydı ve ilk görüşme ve ekim sonrasında da bu kararım hiç değişmedi.İlhan Bey'in estetik cerrah olması da kararımda büyük rol oynadı.
18 ekim 2017 öğleden sonra başlayan işlemim yaklaşık 7 saat sürdü ve hoca ile çalışanların ilgisi mükemmeldi. İlhan hoca operasyondan önce 3500 - 3700 greft alacağını yaklaşık 1900 greft ile ön çizgiyi kusursuzlaştırıp geri kalanları tepelere ekeceğini belirtti ve öylede oldu. Hocanın stratejisi öncelikle donor bölgeyi zora sokmadan ne kadar kök toplayabileceğini hesaplayıp daha sonra bu kökleri en verimli şekilde kullanmak. Açıkçası bu konuda işine çok karışılmamasını istiyor ben de bu kararına saygı duydum ve önerdiği şekilde devam ettik.
Eşimin doktor olmasından ötürü fiyat olarak doktor indirimi ile birlikte 5.000 TL üzerinde anlaştık (Normalde 6.000 TL civarı)
Gelecek soruları tahmin edebildiğimden şimdiden söyleyim şu an ekimin 3. günündeyim. Ağrı kesici -alerji/kaşıntı hapı-prednol gibi ilaçlara devam etmekteyim. Ek ürün olarak hocanın önerdiği trixowell şampuan kullanıyorum. 15.günden itibaren trixowell seruma da başlayacağım.
Acı husunda ise ameliyat başında lokal anestezi yapılıyor. hoca bölgesel olarak uyuşmayan bölge olup olmadığını kontrol ediyor ve ilave iğneler yapıyor ki ağrıyı minimize etsin. Beni rahatsız eden bir ağrı olmadı. Kaşıntı ise dönem dönem olmakta.
Greft toplama işlemini Serdar Hoca kendisi yapıyor ki bence donor bölgede bu kadar başarılı olması şans değil, kanal açma ve ekim işlemi ise hocanın kontrolünde, 7 yıldır yanında çalışan 1 kadın 1 erkek tarafından yapılıyor ki ikisi de işlerinde çok iyi - cana yakın insanlar.
Elimden geldiğince tüm aşamaların resimlerini yollayacağım. Herkes dilediği sonucu alır umarım.