Saç ekimi sonrası oluşan kabukların dökümüyle ilgili yorum:
Gerek forum gerekse saç ekimi yapan farklı sitelerden okuduğumda, ekim sonrası oluşan kabukların tamamının dökümünün 10.yıkamaya olması gerektiği kanaati hakim. Doğru mu!
Aslında kabuklanma, kabukların dökümü herkeste farklı olduğunu(her insan ayrı bir dünya olduğundan yaraların iyileşmesi ve iyileşmeyle birlikte vücudun kabukları gevşetmesi/bırakması norma seyrinde olsa daha güzel olmaz mı? Sağlıklı/değerleri normal olan bir insanın yaralarının iyileşmesi daha çabukken, belli değerleri eksik&belli rahatsızlığı olanlarda yaralarda geç iyileşme vs. oluyor.
10 ve 15. yıkama arasında kendi akışında kabukların hergün belirtilen şekildeki yıkamayla kendiliğinden dökülme durumu var gibi.
Ekilen köklerin zarar görmemesi, köklerin sağlıklı şekilde tam yerine oturması için sadece 10. güne odaklanmak yerine kendi seyrinde en geç 15. yıkamaya kadar bırakılması daha isabetli olabilir mi diye düşündüm.
Elbet 10. yıkamada dökülmesi gerektiği fikrinin oluşması için araştırmalar çalışmalar yapılmıştır. Belkide kabukların daha fazla orda kalması köklere zarar verme riski görülmüş olabileceğinden, bu fikir hakim olmuş olabilir.
ama ben yinede diğer yaralara bağlı kabukların kendiliğinden düşmesinin yaranın iyileşmesi olduğundan, aynı durumun saç ekimine bağlı kabuklar içinde geçerli olabileceğini düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim. Benimki sesli düşünmek.