Selamlar, yaklaşık 1.5 yıl önce Muttalip hocaya 1800 greftlik bir ekim yaptırıp memnun kalmıştım. O dönemde ilk ekimden en az 1 yıl sonra vertex ekimi için konuşmuştuk. Muttalip hocaya ekim yaptıranlar çoğunlukla forumda paylaşım yapmıyor. Benim durumuma benzer durumdaki arkadaşlara yol gösterebilmesi amacıyla yine tüm süreci detaylı olarak paylaşacağım.
3 - 4 - 5 kasım tarihlerinde toplamda 1850 greft olmak üzere ekim yapıldı. Planlamayı hoca ile birlikte yaptık. Hoca öncelikle beni dinledi ve beklentilerimi sordu. Ön çizginin desteklenmesini rica ettim. Bunun yanında saçımı sağdan sola taradığımdan dolayı ilk ekimde sağ tarafta nispeten kapanmayan yerlere destek atmasını rica ettim. Bunun dışında çıkanları de tepe - vertexe kullanmayı planladık. Tepe vertex için beklentimin tam kapanma değil kararma olduğunu hocaya ilettim. Çünkü kendisi her seferinde vertexe ne kadar eksek az olacağını belirtiyor beklentiyi yükseltmemek için
Hoca ilk etapta bu 3. Ekimim olduğu için (çok yıllar önce transmedde 1000 greftlik bir operasyonum var) 1200 civarı alabileceği belirtti. Fakat benim taleplerim için daha çok greft gerekiyordu. Forumu takip edenlerin bildiği gibi hoca titiz bir insan, kesip bakacağız dedi. Kestikten sonra ise saçlarımın kalın fakat dönor bölgenin çok olmadığını söyledi. Karşılıklı konuşarak saçlar uzun haldeyken dönor bölgede herhangi bir iz bırakmayacak şekilde çıkabileceği kadar çok sayıya çıkması konusunda planlama yaptık. Ön çizgi ve biraz arkasına 420 civarı, geri kalan ise tepe ve vertex olmak üzere toplam 1850 greft ile ekimi tamamladık. Fotoğrafları da altta paylaşıyorum.