Merhabalar,
The Hair Clinic'te bugün operasyonum yapıldı. Geçen hafta perşembe günü ilk görüşmenin ardından 1 hafta sonrası için operasyon kararı aldık. Ekim ayı başında geçirdiğim diz ameliyatı sebebiyle bir süre uzaktan çalıştığım için ekimi bir an önce yapmak benim için önemliydi. İlk başta sadece tıraşsız saç ekimi düşünüyordum fakat o koltuğa bir daha oturabilir miyim korkusundan saç ve sakal ekimi birlikte yapıldı.
Ahmet beyin ne kadar ilgili olduğunu kendisiyle görüşenler bilir. İlk görüşme yaklaşık 2 saat sürdü ve kafamdaki bütün soru işaretlerini giderebildim.
Hem saç hem sakal DHI yöntemiyle yapıldı. Tıraşsız pencere açılarak hem saç hem sakal için yeterli sayıda grefti topladılar. Sadece ön kısımda açıklık görünüyordu fakat saçım uzun olduğu için tepe bölgesine doğru ilerlemiş olan seyrelme belli olmuyordu. Hem ön taraf hem de aralara ekim yapıldı.
Sakal sadece yanakla dudak birleşiminde açıklık olduğu için sadece oralara az sayıda greft ekildi.
Genel olarak operasyon sürecine değinecek olursam, Ahmet bey sadece greftlerin toplanmasını gerçekleştirdi ama ekim sırasında da sık sık gelip durumu kontrol etti ve ekim ile ilgili yorumlarını Mehmetcan bey'le paylaştı. Benim modumu yükseltmek için sık sık benimle konuştu. o sırada pişmanlık yaşayan ve ektirmesem daha mı iyi olurdu diyen kurbanın moral motivasyonu için bu da çok önemli
Ekibe gelecek olursak o anki heyecandan herkesin ismini aklımda tutamadım ama onların da verdiği çabalar ve her bir adım öncesi yaptıkları bilgilendirmeler, benim gibi OKB rahatsızlığı olan birisi için dahi operasyonun rahat geçmesini sağladı(rahatsızlığımı onlara söylemediğim halde) isimlerini öğrendiğimde hepsini ayrı ayrı eklerim. Greftlerin alınmasından son fotoğraf çekilene kadar yaklaşık 6 saat sürdü. Saç ekiminden sonra öğle yemeği molası verdik, sakal ekimini daha sonra başlandı. Az sayıda greft ekildiği için bu işlem çok daha kısa sürdü.
Çıktığımda kendimi şişmiş başon gibi hissedeceğimi düşünüyordum fakat ilaçları da kullandıktan sonra günlük rutinimi bozmama gerek kalmadan devam edebileceğimi düşünüyorum. Herhangi bir rahatsızlık hissi yok.
Süreçte beni rahatsız eden tek şey saç kesiminin orantısız olması (bu aşamayı da hafife almamanız için belirtmek istedim) ama onlar da kısa süre içinde normale döneceği için geçici bir durum gibi düşünüyorum.
Biraz uzun yazdım ama benim kafamda çok soru işareti vardı ve büyük bir kısmını bu forum aracılığyla kapattım ve ben de biraz faydalı olmak istedim.
Sonuç olarak kapıda bizi karşılayan ve gerekli gereksiz bütün sorularınızı hızlıca yanıtlayan Malika hanımdan başlayarak bizi orada ağırlayan ve operasyonda katkısı olan herkes bu süreci kolaylaştırdı. Umarım bu yazı saç ekimi konusunda biraz da olsa soru işaretlerinizi giderir.
yorum, öneri ve sorularınızı bekliyorum.
Verilen ilaçlar:
Klamoks bid 1000 mg
Coraspin
Prednol
Apranax fort
Şampuan ve solusyon:
Mossi London hair repair set - (şampuan ve köpük)
Öncesi/Sonrası fotoğraflarımı ekliyorum. yarın yapılacak olan 1. yıkama sonrasında ve belirli aralıklarla güncellemeye devam ederim.