Bugün ekimin üstünden 9 gün, ilk yıkamanın üstünden altı gün geçti. Saç ektirmeyi düşünen arkadaşlar için birkaç saç ekimi sonrası taktikten bahsedeceğim ve forumun tecrübeli abilerine bir sorum olacak.
Öncelikle bu losyon uygulaması işi can sıkıcı. Yeni ekim yapılmış, hassas bir bölgeye losyon sürmeye çalışmak oldukça zahmetli. Köpük formundaki losyonların ise klinikten verilen kadar iyi olmadığını duyduğum için kendimce basit bir taktik geliştirdim. Bir fısfıs şişesinin içine %50 losyon ve %50 su karıştırdım. Böylelikle losyonu saç derisine ulaştırma konusu oldukça basit bir hal aldı. Aynı şekilde şampuanı da köpürtmek için "köpük sabun" olarak satılan sıvı sabunlardan aldım. Şişenin içini boşaltıp kliniğin verdiği şampuanı doldurdum. Köpürmesi için biraz su gerekiyor, yaklaşık dörtte bir oranında su ekledim. Şampuan köpürtme işi zaten çok sıkıntı değildi ama o da böylelikle daha pratik bir hal aldı.
Ek olarak ekimin ertesi gününden itibaren ekilen bölgeyi özellikle ilk 5 gün çok sık nemlendirdim. Yine bir fısfıs içine koyduğum temiz su ile belki de iki saatte bir ıslattım. İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum ama muhtemelen bu sayede kaşıntı yaşamadım ve kabuklarda çatlak falan da olmadı. Yine muhtemelen bu sebeple kabuk dökümünü erken yapabileceğim gibi görünüyor. Dediğim gibi bu konuda emin değilim, sürekli nemlendirmek iyi gelmiyor da olabilir, kliniğinize sormanız en doğrusu.
Bu arada ekim günü dahi finasteride kullanmaya ara vermedim. Her gün omega 3, b kompleks ve multivitamin alıyorum. Günlük su tüketimim 3-4 litre vardır. Su tüketiminin ekim sonrası en önemli şey olduğunu düşünüyorum.
Aşağıda birkaç yakın plan iğrenç fotoğraf paylaşacağım. Sırasıyla losyonu kafada bekletirken, yıkamadan hemen sonra ve yıkamadan 1 saat sonra.
Gördüğünüz gibi kabuklar yıkamadan sonra çok yumuşuyor, jel gibi bir kıvam alıyor. O yüzden istesem bugün bile dökebilirim gibi görünüyor ama sizce biraz daha beklemeli miyim? Ne dersiniz?