Herkese selam. Öncelikle böyle bir platformun varlığından müsebbip herkese teşekkürler. Buradaki bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekten çok şey öğrenip süreci tam olarak anlamamızı sağlıyor, eksik olmayın.
Evet, daha önce birçok arkadaşımın da ekim yaptırıp memnun kaldığı Serkan Aygın Klinik'te 29 Ekim günü ekim yaptırdım. Bir gün öncesi konsültasyonda Serkan hoca ön çizgiyi çizip donör bölgelerden kaç greft alınacağını belirlemişti. 4800 grefte karar kılındı, bunların 600'ü sakaldan alındı.
Ekim günü klinikte her şey saat mekanizmasında işliyor. Hatta o kadar seri işliyor ki bir an "noluyor lan?" dediğiniz bile oluyor. Herkes ne iş yaptığının farkında, bu güzel bir şey. Ekimden önce Serkan hoca Figen hanımla birlikte tekrar gelip çizgiyi yeniden çizdi. Ardından forumda da bir çok kişinin anlattığına benzer şeyler oluyor. Sedasyon altında zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Toplamda 8 saat sürdü benimki, yarısında uyumuşumdur. Acı yok denecek kadar az sadece uyuşturucu iğneleri hissediyorsunuz. Saç toplama sırasında acı hissederseniz ve söylerseniz de tekrar uyuşturuyorlar zaten. Korkacak, çekinecek hiçbir şey yok. Ekibe buradan da teşekkür ediyorum.
Bu arada alınan saçlarım gayet iyi çıktı. Ön çizgiyi yapmak için tekli saç bulmakta zorlanmışlar, ikili ve üçlü greft çok çıkmış. Sertifika fotoğrafını ekliyorum.
Ekim alanındaki mevcut saçlarım oldukça incelmiş, zayıflamıştı. 5 aydır finasteride kullanıyorum. Aşağıdaki fotoğraflar ekimden hemen önce değil, o yüzden ekim sırasında daha da güçlenmişti. Serkan hoca da mevcut saçlarımı beğendi, kalınlaştığını ve finasteride devam etmem gerektiğini söyledi. Çok şükür yan etki görmediğim için devam etmeyi düşünüyorum ben de.
Ekimden sonraki gün pansuman yapılıp bandajlar çıkarıldı ve lazer tedavisi uygulandı. Üçüncü gün ise ilk yıkama için çağırıyorlar ama başka şehirde yaşadığım için ekimden sonra ikinci gün İstanbul'dan ayrıldım. En az iki gün dinlenmek lazım ama bunu söyleyebilirim. Yolculuklu bir ekim planlıyorsanız özellikle dikkat etmelisiniz.
Bugün üçüncü gün ve kliniğin verdiği losyon ve şampuanla birlikte ilk yıkamamı yaptım. Herhangi bir zorluğu yok. Losyon biraz kaldı ama zararı yok.
Sırasıyla fotoğraflarımı aşağıya ekliyorum. Değerli yorumlarınızı beklerim.
Ekim öncesi saçlarım: