Dutasteride öyle dışardan görüldüğü gibi kahraman değil.Forumdaki konulara bakarsan dutasteride’den sonuç alan sadece slade35 isimli kullanıcı var.Dut ile ilgili bu forumun benzeri diğer forumda da çok iyi şeyler yazılmıyor.Sanıyorum dut %90 baskıladığı için serbest testosteron saça etki etmeye başlıyor.Keşke herşey senin dediğin gibi gözü karartmakla bitse,malesef öyle olmuyor.Ben gözü karartıp finasteride ile bu serüvene başladım,sonra yan etki görmediğim için dutasteride geçiş yaptım çünkü bi kere gözümü karartmıştım.Ön çizgimi daha beter hale getirdim dut ile,şuan piyasada fin bulamadığım için mecburen elimde kalan dutu kullanmaya başladım tekrar.Sadece tek farkı fin’i 7 gün kullanıyordum şuan dut’u sadece 2 gün kullanıyorum.Genetik kodlamaya gelecek olursak,sana birkaç tane örnek vereyim.Zira bu forumda genetik çok yanlış anlaşılıyor gibi geliyor bana.Treatmenter isimli kullanıcı var,kendi saç dökülme sebebini en ince ayrıntısına kadar araştırıp bugüne kadar kimsenin denemediği kendine has bir formül ile durdurmayı başarmıştı bu forumda.Ama malesef adamı foruma küstürdüler,kendi bulduğu tedaviyi paylaştı diye adamı neredeyse suçlu çıkardılar.Bu arkadaş kendi genetiğini “norwood ölçeği tekrar yapılsa,bizim sülale kesin olarak norwood ölçeğini belirlerdi” diyor.Yani sülalesinde inanılmaz kel var adamın.Bir arkadaşım var bir de abisi var.İkisi de sarı saçlı,yani en ince genetiğe sahip saç rengi.Abisinin kafada tel yok,arkadaşımın saçı dökülmedi bile.Bir diğer arkadaşımın 24 yaşında saçları şuan dökülmeye başladı,abisi 26 yaşında fakat bir gram dökülmesi yok.Bir diğer arkadaşımın 1 dayısı var,kafasında saç yok ama arkadaşımın saçı 26 yaşında en ufak bir açılması yok.Benim saçlarım babamın tıpatıp aynısı,fön vesaire çekmezsem babamınki gibi kıvırcık uzuyor babam 56 yaşında kıvırcık saçları var,2 amcamda dökülme namına bir belirti bile yok ama bil bakalım piyango bana nereden vurmuş ? Malesef dayılarımdan.Dayılarımınki gibi tıpkı şakaklardan gidiyor saçlarım.Anne tarafımdan erkek kuzenim var yani teyzemin oğlu olan kuzenimden bahsediyorum,dayılarımız aynı şekilde kel çocuğun babası da kel çocuk 21 yaşında saçlarında bir gram açılma yok.Yani diyeceğim o ki bence en kesin çözüm kendine uygun tedaviyi bulmak,genetik gerçekten lanet bişey ben 24 yaşındayım dökülmemi mart ayında farkettim ve mayıs ayında tam emin olduğum anda finasteride başladım henüz bir etkisini alamadım.