Arkadaşlar tekrardan merhaba,
Dün (27.10.2022) itibariyle ekim işlemim gerçekleşti. Kısaca bahsetmek gerekirse eğer, sabah 07:40'da klinikte idim, imza işlemleri tamamlandıktan sonra 08:00'da içeri aldılar. En başta Xanax'ımı verdiler, sonrasında saç kesimi, yıkaması, fotoğraf çekimi vs derken 08:30 gibi operasyona aldılar.
Operasyon başında, anestezi uzmanı geldi. Ne yapacağını, nasıl etkisi olacağını, detaylı bir şekilde belirtti. Açıkçası ben anesteziden çok korkmam, eğer güvenilir bir klinik ya da hastanedeysem tabii. Ama en korkan insan bile, o ortamda ve açıklamalarla, rahat hisseder kendini. O yüzden kasacak hiçbir şey yok.
Neyse gelelim sedasyon işlemine. En çok merak ettiğim kısım bu idi. Çünkü lokal anestezi ile veren iğnelerin acıttığını herkes söylüyor. Ben de bu sedasyon nasıl bir kafa yapıyor ki, acı hissiyatın azalıyor diye merak ediyordum. Herkesin dediği gibi, alır almaz, 5-10 saniye içinde başın dönmeye başlıyor, sonrasında o uyuşmayı hissediyorsun. Biraz daha tarif etmek gerekirse, 5-6 bira içmekle eşdeğer. Hani ekstradan 1-2 bira daha içsen gecen mahvolur ya. Tam o mahvolmadan önceki muhteşem kısma tekabül ediyor
Ayrıca operasyon için 2 haftadır alkol ve sigara almıyordum. Bu sedasyon hoşuma gitmedi değil ^^. Bu arada, hem 08:30'da greft toplama öncesi sedasyon verildi, hem de öğle molasından sonra, kanal açılmadan önce sedasyon verildi. Sedasyon sonrasında, sayılamayacak kadar lokal anestezi iğneleri vuruldu, ama ilk birkaçını çok hafif hissettim. Şahsım adıma, diş hekiminde yediğimiz uyuşturucu iğnesinden daha az acı hissettirdi. Ki kaldı ki bu ilk birkaç iğne için geçerli, sonrasını duymuyorsunuz. Fiziki olarak vücudunuza girdiğini hissediyorsunuz o kadar.
Gelelim operasyon ekibine. Bir gün öncesinde Olcayto'ya sorduğumda, Neslihan hanımın ekibi olduğunu öğrenmiştim. Açıkçası burada araştırdım ama birkaç entry haricinde pek bir bilgi yok idi. Ama ben kısaca kendi durumumu anlatayım. Yanlış saymadıysam, Neslihan hoca + 5 kişiden oluşan bir ekipti. Herkes çok kibar ve sıcak kanlı. Ekipte birçok isim duydum, ama sedasyon kafasıyla aklımda kalmadı. Sadece Sevcan'ı hatırlıyorum. O da biraz baskın bir karakter olması ve boğa burcuyla alakalı muhabbetten kaynaklı
Ekip çok profosyonel, bunu açık yüreklilik söyleyebilirim. Ben gibi pimpirikli insan bile tedirgin olmadan, bütün operasyonu rahat bir şekilde tamamlayabildi. Açıkçası ekiplerin tecrübesine inanabilirsiniz. Gayet şen ve güzel insanlar, ara ara yaptıkları muhabbettlerle beraber, zaman hızlı geçiyor. Neslihan hoca ve Sevcan başta olmak üzere, herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
Operasyon kronolojisini sıralamak gerekirse;
08:00-08:30 arası; imza, kesim, yıkama, fotoğraf çekimi
08:30-09:00 arası; sedasyon + lokal anestezi iğneleri
09:00-11:30 arası; greft toplama
11:30-12:00 arası; sandviç + meyve suyu ikramı
12:00-12:30 arası; saç çizimi
12:30-13:00 arası; sedasyon + 3-5 lokal iğne daha
13:00-14:00 arası; kanal açımı
14:00-16:30 arası; greft dizimi
16:30-17:30 arası; fotoğraf çekimi, yemek ve araç organizasyonu
ve istiklal marşı ile kapanış
Şimdi size operasyondan 15-20 dk sonrasında çektiğim 1. gün fotolarını paylaşıyorum.
Yorum alabilrsem çok sevinirim.