Gönderen Konu: Minoxil Yardım  (Okunma sayısı 614 defa)

Scatha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Minoxil Yardım
« : 20 Ekim 2022, 21:57:49 »
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.

Durumu anlatayım yorumlarınızı bekliyorum.

Şubat ayında cildiye doktoruna gittim saçlarımda aşırı bir dökülme yoktu sadece ön taraf biraz seyrekleşmiş şakaklar hafif geri çekilmişti (Saça hiç nazik davranan biri değilim fön spray jole hiç çekinmeden kullanırdım) tepe orta bölge oldukça sıktı ancak ben saç konusunda çok hassas biri olduğum için bu durumu düzeltmek istedim sadece ön taraflara saç sıkılaştırma için saç ektiririm diye düşünürken bir doktora danışayım dedim.

Bir Prof'dan randevu aldım bana minoxil yazdı ve bunu en az 4 ay kullan dedi.

Minoxile başladım ilk 4 ay full son 2 ayda günde bir kere olmak üzere toplam 6 ay kullandım. 4 ay boyunca günde 1 tablette xpecia alıyordum.Ve ilacı bıraktıkdan 2 ay sonra hiçbir dökülme olmadı.

Her şey iyi giderken son bir buçuk ay çok ciddi bi dökülmem oldu tepe hatta orta bölge bile aşırı derecede zayıfladı. Minoxil başlama üzerinden 9 ay geçmişti.

Kan değerlerime yeni baktırdım vitaminlerim normal. Testestoron seviyem normal. Yinede takviye vitaminler aldım ve kullanıyorum.

Danıştığım doktor prp ve mezoterapiye yönlendirdi saçlarını toplarız dedi. Ve xpeciayı tekrar kullanmamı tavsiye etti.

Aşırı derecede moralim bozuldu tek derdim eski halime dönmek sizce ne yapmalıyım. Saç ekimi için görüştüğüm her yer çok güzel ekim yaparız diyip esnaf ağzıyla beni ikna etmeye çalışıyor.

Sizce saçlarım döngüye girdiği içinmi döküldü.

Tecrübeli arkadaşlar varsa lütfen fikirleriniz benim için çok değerli. :-\ :-\   Yaşım:30

Furious_Mia

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Minoxil Yardım
« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2022, 22:46:59 »
minoxidil tek bşaına yetmez dökülmeyi önlemez.
  • Yaşınız 25
  • Medikal Tedavi Finasteride
Tedaviler:

Finasteride 1.25 mg

Konu Başlığım:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=28837.0

Scatha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 20 Ekim 2022, 22:56:49 »
Minoxili 3 ay önce bıraktım zaten tek derdim minoxil kullanmadan önceki halime dönebilmek.

Tam bilmesemde döngü dökülmesi yaşadım sanırım bunun ardından saçlarım geri toplarmı toplamazmı.

Furious_Mia

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 20 Ekim 2022, 23:10:09 »
toplamayabilir genetik dökülmeyse, döngüyse toplar.
  • Yaşınız 25
  • Medikal Tedavi Finasteride
Tedaviler:

Finasteride 1.25 mg

Konu Başlığım:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=28837.0

DARBELi HAYDAR

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 20 Ekim 2022, 23:30:19 »
Minoxili 3 ay önce bıraktım zaten tek derdim minoxil kullanmadan önceki halime dönebilmek.

Tam bilmesemde döngü dökülmesi yaşadım sanırım bunun ardından saçlarım geri toplarmı toplamazmı.
döngü ile alakası yok minoxil i bıraktığınız da saçınız dökülür bunun hakkında doktorun sizi bilgilendirmesi gerekiyordu. minoxil damarları genisletti saçlarınız daha iyi beslendi ve siz bu ilacı bıraktıktan sonra damarlarınız eski haline dönerek beslenememeye başladı ve güçlenen saçlarınız ve 9 ay içindeki dökülmeyen saçlarınız bir anda dökülerek bu etkiye sebep verdi
Güncel Tedavi:
Dutasterid(günde1)
Xpecia ( günde 1 )

Scatha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 20 Ekim 2022, 23:59:19 »
Minoxu bıraktığımda dökülme olmadı hatta 2 ay hiç bir problem yaşamadım. Son 1 ayda aşırı bi dökülmem oldu.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 22 Ekim 2022, 19:34:37 »
Eğer ani dökülmeler varsa döngüye girmiş olma ihtimali yüksek minoxil kullanımında
Global Moderator

ramazanzzz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 22 Ekim 2022, 21:25:43 »
Minoxu bıraktığımda dökülme olmadı hatta 2 ay hiç bir problem yaşamadım. Son 1 ayda aşırı bi dökülmem oldu.
Saç ekimcilerinin pazarlama tezgahini biliyorsun , doktorun prp tezgahını nasıl bilemedin ?
Sana bu minoxu öneren çok prof doktor sana demedimi bu türevi ilaçlar spreyler haplar vs , kullanımına devam ettiğin sürece etkilidir diye . Reçetede bile Yazıyor .
Harici o kullandığın 9 aylık süreçte dökülmeyen saçların dokuluyodur veya döngüdur .
Döngü ise devam ettiğin süre boyunca toparlar .
Ama sen birakmissn.
Bu tarz şeyleri bilinçli kullanın bu forumda minox adı altında binlerce konu var .
Ben 1.5 yıldır finasterid aliyorum artı Ekim'de Yaptirdim .
Sıkılaştırma ekimiydi . Korka korka başladığım finanteridi hergun alıyorum , almak zorundaym biliyorum ki birakirsam kayıplar olacak .
  • Ekim Tarihi: 15.09.2021
  • Ekim Merkezi ismi Asuman hair transplus
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 25
  • Medikal Tedavi Finasterid xpecia prozinc plus şampuan ve Vichy dercos ds

Scatha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 22 Ekim 2022, 22:28:59 »
Hocam doktor da eczacıda 4 ay kesin kullan dedi ben araştırmalarım sonucu ömür boyu kullanıldığını farkettim 2 ay seyrelterek kullandım bırakınca 2 ay ani dökülme olmadı ama eylül ayında acayip bi dökülmeyle karşılaştım prp ve mezoterapi öneren doktor aile dostumuz hata ona saç ektirmek istiyorum dediğinde toplarız acele etme dedi insan bir anda böyle bi dökülme olunca psikolojik çöküyor 30 yaşındayım sizce fin yada dut denemelimiyim.
Ürologa gittim testestoron normal seviyede ancak doktor ilacı yazmaya pek yanaşmadı.

ramazanzzz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #9 : 22 Ekim 2022, 22:53:08 »
Hocam doktor da eczacıda 4 ay kesin kullan dedi ben araştırmalarım sonucu ömür boyu kullanıldığını farkettim 2 ay seyrelterek kullandım bırakınca 2 ay ani dökülme olmadı ama eylül ayında acayip bi dökülmeyle karşılaştım prp ve mezoterapi öneren doktor aile dostumuz hata ona saç ektirmek istiyorum dediğinde toplarız acele etme dedi insan bir anda böyle bi dökülme olunca psikolojik çöküyor 30 yaşındayım sizce fin yada dut denemelimiyim.
Ürologa gittim testestoron normal seviyede ancak doktor ilacı yazmaya pek yanaşmadı.
4 ay niye dedi acaba diye düşünüyorum ama anlamlı bişey bulamıyorum.
Dostum seyreltip azaltarak kullanmak vs bunlar hurafe ,
Minox kapanan tikanan damarları genişletip saçın beslenmesini kolaylaştıran bir sıvı , en doğru kullanımı günlük 2 defa 5 puf şeklindedir , Sen tutup bunu 2 günde 1 defa 10 puf şeklinde kullanırsan verimli olmaz , etki etmez demiyorum istenilen beklenilen olmaz .
Diş gibi düşün fırçaladign sürece parlar .
Bıraktığın an dökülecek diye bişey yok .
Kişiden kişiye değişir . Kimisi 20 günde başlar dökülmesi kimisi 2 ayda ,
Senin 2 ay sonra başlamış bence buna takılma , dökülmeyi yavaslatacagin bir tedavi Yöntemi bul , olan olmuş zaten .
Prp ve mezoda süreklilik isteyen tedaviler .
Üstelik TR'de bu işi adam akıllı Yapan Yerler bir elin parmaklarini geçmeyecek kadar azdır . İnşallah aile doktorunda bu sayının arasındadır .
Oldukça maliyetli maddi olarak zorlayabilir .
Resim görüntü vs atabilirsen daha iyi olur .
Belkide sen psikolojik olarak rahatsız olsun .
Çünkü 9 ay minox kullanıp bıraktığında 2 ay sonra kel olan hickimseyi tanımıyorum . Biraz abartmış olabilirmisin ?
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 25

ramazanzzz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 22 Ekim 2022, 23:04:21 »
4 ay niye dedi acaba diye düşünüyorum ama anlamlı bişey bulamıyorum.
Dostum seyreltip azaltarak kullanmak vs bunlar hurafe ,
Minox kapanan tikanan damarları genişletip saçın beslenmesini kolaylaştıran bir sıvı , en doğru kullanımı günlük 2 defa 5 puf şeklindedir , Sen tutup bunu 2 günde 1 defa 10 puf şeklinde kullanırsan verimli olmaz , etki etmez demiyorum istenilen beklenilen olmaz .
Diş gibi düşün fırçaladign sürece parlar .
Bıraktığın an dökülecek diye bişey yok .
Kişiden kişiye değişir . Kimisi 20 günde başlar dökülmesi kimisi 2 ayda ,
Senin 2 ay sonra başlamış bence buna takılma , dökülmeyi yavaslatacagin bir tedavi Yöntemi bul , olan olmuş zaten .
Prp ve mezoda süreklilik isteyen tedaviler .
Üstelik TR'de bu işi adam akıllı Yapan Yerler bir elin parmaklarini geçmeyecek kadar azdır . İnşallah aile doktorunda bu sayının arasındadır .
Oldukça maliyetli maddi olarak zorlayabilir .
Resim görüntü vs atabilirsen daha iyi olur .
Belkide sen psikolojik olarak rahatsız olsun .
Çünkü 9 ay minox kullanıp bıraktığında 2 ay sonra kel olan hickimseyi tanımıyorum . Biraz abartmış olabilirmisin ?
Ayrıca Fin ve dut konusunda kesinlikle kullanin veya kullanmayın diyemem , doktorlar bunu prostat hastalarına Yazarken bile tereddüt ediyorlar .
Ciddi Yanetkileri söz konusu ,
Ben kendi adıma şuana kadar ciddi bir Yanetki Yaşamadım görünürde içerde neler oluyor bilmiyorum.
İlerisi içinde bişey diyemem ama bunun %70'inin psikolojik olduğunu düşünüyorm finasn recetisini kutuyu alır almaz direk çöpe atıyorum hem alistm artk akşam 20.30 olunca direk aklıma geliyor . Öyle pipimi falanda düşürmedi 
Suanlik çok memnunum ekimle beraber kullandığım için herşey olumlu şuan , saçım benim için önemli kalkipta erkekliğimi 10 paralık edecekte değilim 3 kurşun atacağına 2 kurşun atsın sokağa cikanca tarif edilirken şu kel var ya demesinler yeter .
Bekarz zaten evlilik falan olursada çocuk düşünürsek 7-8 ay önceden bırakırım ilerleyen donemlerde duruma göre bakarız .
Ama bu illet suanlik benim mutlu olmami sağlıyor ve bu mutluluktan oldukça memnunum.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2022, 23:10:24 Gönderen: ramazanzzz »
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 25

Scatha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 23 Ekim 2022, 00:35:02 »
Saçlara çok düşükündüm takıntım vardı şikayetim dediğim gibi sadece önlerde seyrelme ve şakaklarda geri çekilme vardı. Ön tarafa saç sıkılaştırması diye düşünürken doktora danıştık.
Yani tepe ve orta kısım çok iyiydi. Minox dan sonra tepe ve orta kısım ciddi seyreldi sorunda burda zaten şu an saç dökülmem durdu ancak eski halinden eser yok saçların kel kalmadım yani.

Fin ve duta gelince başladıktan sonra yan etki görüp bırakırsam ikinci facia yaşayacağım diye çekiniyorum.

ramazanzzz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 23 Ekim 2022, 18:42:54 »
Saçlara çok düşükündüm takıntım vardı şikayetim dediğim gibi sadece önlerde seyrelme ve şakaklarda geri çekilme vardı. Ön tarafa saç sıkılaştırması diye düşünürken doktora danıştık.
Yani tepe ve orta kısım çok iyiydi. Minox dan sonra tepe ve orta kısım ciddi seyreldi sorunda burda zaten şu an saç dökülmem durdu ancak eski halinden eser yok saçların kel kalmadım yani.

Fin ve duta gelince başladıktan sonra yan etki görüp bırakırsam ikinci facia yaşayacağım diye çekiniyorum.
Ne tür bir dökülmen var bilmiyorum . Ailemde kellik durumu nasıl nw kaçıncı skalasinda ?
Geri çekilme önler seyrelip vertex ve tepesinde hiç dökülme Yaşamayan insanlar var .
Bunu en iyi sen ailenden bakıp anlayabilirsin en azından kafanda biseyler oluşur .
Minoxu boşver olan olmuş zaten .
Bence bidaha kullanma .
Dut ağır gelebilir finle başla baslayacksan .
Hatta bı 3 hafta kadar kullan Yanetki görürsen bırak .
Ekimi ertele . Tedavi + Ekim düşün
Fin dut minox gibi silip supurmuyor zaten dökülmemde Yok diyosun .
Fin genelde tepe ve vertexte etkili önler için pek bişey bekleme.
Dokulmen Yoksa önlere az grefte Ekim Yapıp desteklemek içinde xpecia biotin vs şeyler kullan Yanetki konusunda daha rahattr .
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 25

Scatha

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 23 Ekim 2022, 19:39:32 »
Hocam babam 75 yaşında kıskandıran derecede saçları var. Abim 44 yaşında saçına tarak girmiyor o kadar sık.
Galiba ben büyükbabama çektim onun üst kel geri kalan yerler sıktı.

Fin için yarın doktora yazdırmayı düşünüyorum ama hemen başlamam muhtemelen. Xpecia tablet başladım 3 ay en azından deneyeceğim.

Alopecia Procapil şampuan alıp denemeyi düşünüyorum bir çok kişi olumlu yorum yapmış prokopilin minox dan daha etkili ve daha zararsız olduğu bi çok yerde yazıyordu ben demiyorum yanlış anlaşılmıyım .

Benim anlamadığım bu ünlüler nasıl çözümler buluyor  :) eskiler olsun yeniler olsun hepsi imajını koruyor.

ramazanzzz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #14 : 23 Ekim 2022, 20:13:17 »
Hocam babam 75 yaşında kıskandıran derecede saçları var. Abim 44 yaşında saçına tarak girmiyor o kadar sık.
Galiba ben büyükbabama çektim onun üst kel geri kalan yerler sıktı.

Fin için yarın doktora yazdırmayı düşünüyorum ama hemen başlamam muhtemelen. Xpecia tablet başladım 3 ay en azından deneyeceğim.

Alopecia Procapil şampuan alıp denemeyi düşünüyorum bir çok kişi olumlu yorum yapmış prokopilin minox dan daha etkili ve daha zararsız olduğu bi çok yerde yazıyordu ben demiyorum yanlış anlaşılmıyım .

Benim anlamadığım bu ünlüler nasıl çözümler buluyor  :) eskiler olsun yeniler olsun hepsi imajını koruyor.
Fin için doktora Yazdrman gerekmiyor , gidip herhangi bir eczanedn alabilirsin .
Maddi Yönden skntin Yoksa propecia al 1mg homojen şekilde hazır . Fiyatı 400 falandı sanırım .
Değilse proscar al 5'e eşit bölmeye calis her gün bir parçasını alırsan 1 mg almış olursun böylelikle bir kutu proscar 28x5 140 gün gitmiş olur fiyatıda 60 lira . Propecia 1 ay gidiyor .

Xpecia ile başla saw palmettodan kaynaklı dht Yine baskilanacak ama fine göre daha düşük %20 civarlarında Fin saçlı deride %60 en azından 3-5 ay alistirms olursun.
Ünlüler kamera karşısında sürekli işi gereği topik bakım protez saç ekimi vs .
Sen onları birde kamera arkasında gör .
Günümüzün son örneği kurtuluş kuş protezin alası var . Para kazanıyor adam ayda bir tane yaptırsa dokunmaz 3 günde bir bakım yaptırıyodur proteze , terlemiyor yorulmuyr toz toprak görmüyor saatinde güneşe çıkıp giriyor neler neler bizle onlar bir değiliz .
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 25

Facebook Twitter Instagram