2.ekimim gerçekleşti ama sıfırdan başlayarak anlatmak istiyorum yeni ektirecek olanlarada tecrübe olmasından.
Benim 2.ekimim olmasından dolayı süreci ve başıma neler geleceğini bildigim çok daha rahattım bu sefer
İlk olarak sabah 8:45de Koç üniversitesi hastanesinde oldum ve orada gerekli formları imzalattılar ekim için yine ilk ekimimi yaptıkları cüneyt hocaya verdiler genelde aynı hocaya veriyorlarmış ekimini bildiginden dolayı. Cüneyt hocanın ekibimden bir arkadaş geldi bir ilaç verdi ve üst değiştirmek için içeriye girdik ameliyat önlügü (Gömleği) giydikten sonra saçların kazınması ve fotoğraf çekimleri gerçekleşti.
Daha sonrasında ekiple birlikte ekim odasına geçtik cüneyt hoca ile ve aynı ekibi ile biraz sohbet ettikten sonra anestezi doktoru geldi ve damar yolu ile sedasyon verildi o sırada bi 5 10dk uyuyup uyumamak arasında kalırken local anesteziler yapılıyor kafaya ve sakal bölgesine bundan dolayıda en ufak bir ağrı sızı hissetmiyorsunuz. Uyuşturma işlemide bittikten sonra greftlerin alınmasına başlandı. Greftleri cüneyt hoca alıyor.
Greftler alındıktan sonra bu ekim komple DHI oldugundan kanal açılmadı alım bittikten sonra bi 10 15dk yemek molası olarak dinlendik o sırada sandiviç ve meyve suyu ikraam ettiler. Daha sonrasında tekrar anestezi doktoru geldi biraz daha sedasyon verdikten sonra ekime başladılar. ortalama 15:00 - 15:30 gibi tüm işlemler bitti bandajlar sarıldı ve hastanenin kafesinde yemek yedik ben anadolu yakasından geldigim için ertesi gün gel git olmasın diye otelde kaldım ve otel transferimi sabahta otelden pansuman için olan transferimi gerçekleştirdiler.
Ekimin ertesi günü sabah 10:00da bandajlar açıldı ilk pansuman yapıldı oksijenli su ile ekim alanında oluşan kan pıhtıları vs temizlendi oradanda lazere indirdiler ve meşhur siyah bandajı takarak taburcu ettiler
Süreç bu şekilde ilerledi ancak benim rahatsız olduğum konu 2 ekimdede serkan hocayı ben görüşmeler haricinde göremedim. İlk ekimim bayram haftasıydı kendisi yoktu emir ali hoca çizimi vs yapmıştı. Bu ekimimdede içeride dönen konuşmalardan anladıgım kadarıyla ünlü yada daha tanınmış bir kişi gelmiş ona gitmişti olarak algıladım ve emir ali hocada gelmedi. Benim zaten ikinci sıklaştırma ekibi oldugundan dolayı çizgi vs belliydi cüneyt hocayla planlamayı yaptık ama sıfırdan ekim yaptıracak birisi için bu durum bir güven kaybı olabilir. görüştügü insanı ekimde görmek ister sonuçta.
Ekim olarakta toplamda 3600 greftten 800 üste sıklaştırma 2800de vartex olarak ekildi sanırım. Sürecim bu şekilde ilk baştaki konumda biraz acemi oldugumdan çok fazla yardımcı olamamıştım ama şimdi elimden geldigince daha hakim olmaya çalışacagım
Ekim öncesi ve sonrası fotolarıda ekliyorum.