Arkadaşlar herkese merhaba,
Forumdan bulduğum, ilk ekimimi yaptırıp memnun olduğum Serkan Aygın ekim merkezine Cüneyt Beyin ekibine 2.ekimimi 27Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirdim. Bu ekimde ilk ekimden farklı olarak saç ve sakalın dışında göğüsten de greft aldılar. Fakat aradan yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen göğüs donör bölgem toparlayamadı. Toparlamayı geçtim ekim sonrası görüntü ile neredeyse aynı. Peki bu süreçte kontrole gitmedim mi ? Elbette gittim. Şişli de Ekim merkezindeki Cilt doktoru ilk kontrollerde göğüs kıllarının çıkamadığını bu yüzden kızarıklık ve bu görüntünün oluştuğunu, cımbıza benzer bir aparatla göğüs bölgemde sivilce şeklindeki yerlere kıl çekme işlemi yaptı ve advantan krem kullanmamı söyledi. Aynı zamanda bölgeye yıkanırken lifle sert masaj yapmamı söyledi. Söylediklerini yaptım fakat hiçbir olumlu sonuç alamadım. Son kontrole gittiğimde 27.09.2022 bu sürecin normal olduğunu kimi hastada toparlama sürecinin 1 yılı bulabileceğini söyledi. Yani şu anda önerebileceği yapabilecekleri hiç bir şey yok. Bu durum çok can sıkıcı ve endişe verici. Yazın denize bile giremedim bu görüntü yüzünden. Forumdaki bilgili daha önce bu süreci yaşamış ya da şahit olmuş arkadaşlardan aşağıdaki soruları cevaplamaları beni çok mutlu eder ?
1) Göğüsden donör alınıp daha önce bu süreci yaşamış olan kişiler var mı ?
2) Bu süreç normal mi ? Donör toparlar mı? Görüntü sizce ne diyor?
3) Bu süreçte önerebileceğiniz doktor, tedavi ya da ilaç var mı ?
4) Süreci nasıl yönetmeliyim ?
Herkese şimdiden çok teşekkürler.