Gönderen Konu: Finasteride Göz Kuruluğu ne yapmalıyım?  (Okunma sayısı 509 defa)

Pozitifbakalim

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Finasteride Göz Kuruluğu ne yapmalıyım?
« : 11 Ekim 2022, 18:08:31 »
Arkadaşlar merhaba,
Forumda yeniyim. 3 ay önce günde 1 mg Fin kullanmaya başladım. Saçım için de gayet iyi sonuçlar alıyorum. Prospektüste yazan herhangi bir yan etki görmedim. Ancak 2 haftadır gözümde yanma ve batma var son hafta daha artması sebebiyle doktora gittim ve gözümde kuruluk olduğunu söyleyerek göz yaşı damlası ve bir damla daha yazdı. Bir haftadır kullanıyorum. Bu sırada dermatoloğuma da bilgi verdim ve finasteridin böyle bir etki yapabileceğini söyledi.  Göz damlasıyla bir süre devam etmemi, geçmezse bir süre ara vermemi ya da doz azaltmamı söyledi. Bu durumu yaşayan var mı? Bazı kişiler haftada birkaç kez dut kullanımına geçtikten sonra sorunun ortadan kalktığını söylemiş. Açıkçası güzel sonuçlar alırken ve belli başlı yan etkiler yaşamamışken böyle bir sorun çıkması garip oldu.
Vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

jamesblond

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasteride Göz Kuruluğu ne yapmalıyım?
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2022, 00:16:53 »
göz kuruluğu normalde de başına gelebilir  dönem dönem her zaman göz damlası desteği güzel olabiliyor çok yoruluyor gözlerimiz dijital dünyada.İlla finin sebep olmasına gerek yok, finden bağımsız düşünmeye çalışıp damla kullanmaya devam et. Dutasteride’e sırf bunun için bulaşma

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2022, 00:33:32 »
Forum da bir kullanıcının finasterid kullanımından sonra gözlerinde yaşadığı problem vardı. Konu başlığını hatırlamıyorum ancak okumuştum. Gözlerinizde bir problem oluşturuyorsa kullanmamanız belki de daha iyi olabilir. O konu sahibi ameliyat ile çözdüğü yazmıştı konusunda. Forumda bence araştırın dediğim konuyu hatta konu sahibine de ulaşıp neler yaşadığını danışmakta sizin için faydalı olabilir.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Pozitifbakalim

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2022, 17:48:45 »
Edit

Pozitifbakalim

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 24 Ekim 2022, 17:51:24 »
göz kuruluğu normalde de başına gelebilir  dönem dönem her zaman göz damlası desteği güzel olabiliyor çok yoruluyor gözlerimiz dijital dünyada.İlla finin sebep olmasına gerek yok, finden bağımsız düşünmeye çalışıp damla kullanmaya devam et. Dutasteride’e sırf bunun için bulaşma

Elbette olabilir, gerçekten gözlerimi çok yoruyorum. Arada geçecekmiş gibi de oluyor. Ancak ilacı tam 5 e bölemediğimi ve nadirende olsa bir iki saat farkla aldığım için dengesizlik yaptığını düşünüyorum bu sebeple haftada 2 ya da 3 gün dut kullansam diyorum.

Pozitifbakalim

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 24 Ekim 2022, 17:52:03 »
Forum da bir kullanıcının finasterid kullanımından sonra gözlerinde yaşadığı problem vardı. Konu başlığını hatırlamıyorum ancak okumuştum. Gözlerinizde bir problem oluşturuyorsa kullanmamanız belki de daha iyi olabilir. O konu sahibi ameliyat ile çözdüğü yazmıştı konusunda. Forumda bence araştırın dediğim konuyu hatta konu sahibine de ulaşıp neler yaşadığını danışmakta sizin için faydalı olabilir.
Hocam cevabınız için teşekkür ederim, o arkadaşın konusuna baktım. Başından beri her türlü yan etkiyi yaşamış. İlginç olan benim diğer konularda bir yan etki yaşamamış olmam. Ancak zannediyorum tam olarak 5 e bölemiyorum ve dengesizlik oluşuyor. Bu sebeple biraz ara vereceğim. Ardından haftada 2 ya da 3 gün olmak üzere dutasteride deneyeceğim

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 25 Ekim 2022, 05:11:11 »
finasterid in açıkcası gözlerde problem yapma gibi bir etkisi olabileceğini bununla ilişkilendireleceğini sanmıyorum daha önce duymadım
ama tabi bu yok ondan kaynaklı değildir anlamına da gelmez

bence gösleriniz için bir doktora başvurup ilacıda söyleyip etkileşim olup olmadığını öğrenmeniz en doğru yol
Global Moderator

Pozitifbakalim

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 25 Ekim 2022, 06:38:18 »
finasterid in açıkcası gözlerde problem yapma gibi bir etkisi olabileceğini bununla ilişkilendireleceğini sanmıyorum daha önce duymadım

bence gösleriniz için bir doktora başvurup ilacıda söyleyip etkileşim olup olmadığını öğrenmeniz en doğru yol

Bunu göz doktoruna sorduğumda pek ilişkisi olmayacağını söyledi, daha çok sivilce ilaçları yapıyor dedi. Dermatologuma sorduğumda evet bir alakası olabilir dedi. Umarım değildir hocam. Çünkü gerçekten saçım için faydasını görüyorum. Ancak yine de birkaç hafta ara vereyim diyorum. İlacı eşit bölemediğim için hormon dalgalanması yapabilir mı?

Fiddlestick

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #8 : 25 Ekim 2022, 13:14:23 »

Hocam merhaba finasteridin kansere yol açacak herhangi bir yan etkisi var mı bilinen ?

Facebook Twitter Instagram