Herkese 5.günden tekrar selamlar
İlk yıkama bugün klinik tarafından gerçekleştirildi. İlaçları kullanmaya devam ediyorum antibiyotikler bitmek üzere. 1/4 proscar ve biotin zaten devam. Zafer Hoca ve Sibel Hoca'nın post-op yönlendirmeleri dışına çıkmadım. Beslenme konusunda bir kısıtlama getirilmese de çay ve kahve tüketimini neredeyse sıfırladım, güneşe de çıkmıyorum tüm gün evdeyim. Şuana kadar pek bir olumsuzluk, acı, ağrı yaşamadım ama saç ekimi düşünen arkadaşlar için yaşadığım en rahatsız edici durumlar; uykusuzluk ve ekim yapılan alanda kaşıntı. Kaşıntı için Sibel Hoca'yla görüştüm verdiği ilacı da ekledim kullandığım ilaçlara biraz daha yardımı oldu. Ekim merkezi her soruma çabucak yanıt veriyor ve sağolsunlar oldukça ilgililer. Verilen talimatların dışına çıkmamak adına kabuk dökümü için de kliniğe gitmeyi düşünüyorum. Umarım ekim başarısı da güzel olur. Dediğim gibi ilk yıkamada risk almak istemedim ve klinik tarafından gerçekleştirildi. Yıkamayı yapan arkadaş önce Bepanthol Derma'yı başıma uyguladı ve o şekilde 45 dakika bekledim. Ardından da hafifçe ovalayarak yıkadı. Sonra bebe şampuanıyla tekrar aynı işlemi yaptı ve duruladı. Bundan sonraki süreçte her gün 1 yıkama (Bepanthol +herhangi bir bebe şampuanı) eşim tarafından evde gerçekleştirilecek.
Yazdıklarım belki herkes tarafından bilinen bilgilerdir ama ben yeni öğrendiğim için süreci yine de yazayım dedim.
Yıkama sonrası ekim yapılan alan ve donör bölgeyi paylaşıyorum. İyi akşamlar.