Herkese merhaba arkadaşlar. Ben de uzun zamandır foruma üye olup sessiz sedasız inceleyen, takip edenlerdenim. Artık saç ekim konusunu ciddi ciddi düşünmeye başladım ve yakın zamanda karar verip halletmek niyetindeyim.
Yaşım 46 ama tüm çevrem ve yaşımı söylediğim istisnasız herkes küçük çaplı bir şoktan sonra (bu halimle bile) en fazla 35-36 gösterdiğimi, 46 olduğuma asla inanamayacaklarını söylüyorlar. Saç dökülme olayı, öncesinde çok çok yavaş şekilde olmakla birlikte özellikle 35 yaşlarımda başladı. Dökülme öncelikle ön şakak bölgede, sonrasında vertex ve sonrasında tepe bölgede devam etti, böyle böyle bu yaşa kadar yavaş yavaş dökülerek geldik. Bugüne kadar herhangi bir ilaç vs kullanımım olmadığını da belirteyim.
Belli bir yaşa gelmiş olma sebebiyle (yani artık dökülen dökülmüştür, kalan saçlar bizimdir heralde diyerek) Koray Erdoğan hocaya ve Hakan Doğanay hocaya aşağıdaki fotoğrafları attım ve her iki hocadan da gelen kabaca planlama fotoğrafları da var içlerinde, hocaların isimlerini üzerlerine yazdım.
Hakan Doğanay hocadan gelen cevap;
Açıklığınız oldukça fazla. Saç ve sakalınızdan ortalama 4500 greftlik bir ekim işlemi gerçekleştirebiliriz. Tam kapanma malesef olmaz. Belirttiğim alan kadar yeri kapatabiliriz. Alımınız fue ile ekim işleminiz kalem tekniğiyle yapılmaktadır. Işleminiz 2 gün sürecektir.
Koray Erdoğan hocadan gelen cevap;
Dr. Koray ERDOĞAN fotoğraflarınızı inceledi ve FUE tekniği kullanarak, 2 günlük operasyonla, Ön(front), Orta(mid) ve Tepe(vertex) bölgelerinize XXX greftlik bir operasyon yapılmasını önermektedir.
Operasyonunuz için İstanbul’da en az 4 gün 3 gece kalmanız gerekecektir.
Dr. Koray Erdoğan, orijinal saçlarınızın korunması ve daha iyi bir hale gelmesi için Finasteride kullanımını önermektedir.
Finasteride, hem telojen yani incelmiş saçlarınızın kalınlaşmasını sağlar hem de saçlarınızın dökülmesini engeller.
Ekteki çizimde operasyon yapılması planlanan alanı/alanları görebilirsiniz. Bu çizim ekim yapılacak bölge ile ilgili bir fikir edinmeniz açısından hazırlanmıştır ve sahip olacağınız operasyon planının aynısı değildir. Operasyondan bir gün önce konsültasyon günü Doktor Koray Bey veya ASMED Ekibi ile birlikte frontline/operasyon planı tasarımınız gerçekleştirilecektir.
Gelelim soruma; ekim yaptırma zamanım gelmiştir diyebilir miyiz, fikirlerinizi rica ediyorum.
Kafamın karıştığı nokta gelirsek, Koray hoca SAKAL HARİÇ ortalama 5500 greft ile vertex de dahil tüm açıklığı kapatacak şekilde planlama belirtirken, Hakan hoca SAKAL DAHİL ortalama 4500 greft ile vertex hariç planlama belirtmiş.
Saç ekim işinin şampiyonlar liginde iki hocanın farklı yorumları kafamı karıştırdı. Hem hocaların planlamaları hakkında hem de fotoğraflar hakkında fikirlerinizi rica ediyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim.