Gönderen Konu: Dr. Ali Bolluk 8 Eylül 2017 3600 greft  (Okunma sayısı 20041 defa)

Ozgur

• Full Member
Ynt: Dr. Ali Bolluk 8 Eylül 2017 3600 greft
« Yanıtla #45 : 16 Şubat 2018, 22:42:01 »
Arkadaşlar aşağıdaki dökülmeler nedir, mevsimsel mi? Saçımı yıkarken veya günlük sprey kullanımı ile masaj yaparken sonuç bu. Kırılarak dökülme sanırım, ne kadar masaj o kadar dökülme anlamadım genellikle ense ve yan bölgelerde ağırlıklı, ekim alanında 1-2 tane ancak farkedebiliyorum.  ???

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #46 : 16 Şubat 2018, 23:40:20 »
Donörün şok olmuş. Bu arada şok dökülme (shock loss) tam olarak bu oluyor, aynı zamanda ekim bölgesinde önceden var olan saçların dökülmesine de deniyor. Forumda bizim şok dökülme dediğimiz şey aslında shedding (dökme). Kayıp da yaşayabilirsin, toparlayabilir de. Şu an söyleyebilmek mümkün değil. Vücuduna bağlı. Olma sebebi de bir oturumda çok sayıda kök alınmasıymış. Türk milleti olarak her işi baştan savma yaptığımız için 2000, 2000 ektiremiyoruz. Kendim de yaptım o açıdan, diyorum.

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #47 : 16 Şubat 2018, 23:57:15 »
Donörün şok olmuş. Bu arada şok dökülme (shock loss) tam olarak bu oluyor, aynı zamanda ekim bölgesinde önceden var olan saçların dökülmesine de deniyor. Forumda bizim şok dökülme dediğimiz şey aslında shedding (dökme). Kayıp da yaşayabilirsin, toparlayabilir de. Şu an söyleyebilmek mümkün değil. Vücuduna bağlı. Olma sebebi de bir oturumda çok sayıda kök alınmasıymış. Türk milleti olarak her işi baştan savma yaptığımız için 2000, 2000 ektiremiyoruz. Kendim de yaptım o açıdan, diyorum.

Sağolun, şimdi dediğinizi araştırdım ekimden 3-5 ay sonra başlayabilir yazıyor gerçekten, bunu bilmiyordum. Dökme - ve şok dökülme kavramları farklıymış cidden, Los Angeles Saç Restorasyon Cerrahı William aşağıdaki gibi demiş
Alıntı
Şok kaybı bir saç naklinden 9 aya kadar sürebilir. Bir erkek için Finasterid bu sorunun iyi bir şekilde önlenmesini sağlayabilir. Yeni büyüme döngüsü için 2-4 ayda başlar.

Durum anlaşıldı, biz bakıma, spreye devam teşekkür ederim. ;)

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #48 : 17 Şubat 2018, 00:00:20 »
Güney Afrikalı bir Hekimin notu

Alıntı
Nakledilen kılların ve bazen çevreleyen kılların "şok kaybı" olacaktır. Şok kaybı kalıcı değildir ve prosedür nedeniyle oluşan normal bir fizyolojik süreçtir. Tüyler bir şekilde "travmatize edilir" ve dinlenme safhasına girerler. İyileşme işlemi bittiğinde ve her şey normale döndüğünde ve iltihaplanma ya da başka stres olmadığında, nakledilen kıllar ve tüylerin geri kalan kısımları her zamanki gibi büyümeye başlamalıdır. Bu, transplantasyondan sonra 6 aydan bir yıla kadar sürebilir ve bu nedenle, 1 yıl sonra bir nakil sonucunu gerçekten yalnızca yargılayabilmemizin nedeni budur.

Erkek tipi kelliklerin meydana gelmesinin nedeni DHT kaynaklıdır. Finasteride DHT'yi engeller ve ilacın durdurulmasından bir yıl sonra etkileri genellikle geçer ve daha sonra Finasteride bırakıldığında ilk saç döngünüze geri dönersiniz.

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #49 : 17 Şubat 2018, 00:29:00 »
Güney Afrikalı bir Hekimin notu

Alıntı
Nakledilen kılların ve bazen çevreleyen kılların "şok kaybı" olacaktır. Şok kaybı kalıcı değildir ve prosedür nedeniyle oluşan normal bir fizyolojik süreçtir. Tüyler bir şekilde "travmatize edilir" ve dinlenme safhasına girerler. İyileşme işlemi bittiğinde ve her şey normale döndüğünde ve iltihaplanma ya da başka stres olmadığında, nakledilen kıllar ve tüylerin geri kalan kısımları her zamanki gibi büyümeye başlamalıdır. Bu, transplantasyondan sonra 6 aydan bir yıla kadar sürebilir ve bu nedenle, 1 yıl sonra bir nakil sonucunu gerçekten yalnızca yargılayabilmemizin nedeni budur.

Erkek tipi kelliklerin meydana gelmesinin nedeni DHT kaynaklıdır. Finasteride DHT'yi engeller ve ilacın durdurulmasından bir yıl sonra etkileri genellikle geçer ve daha sonra Finasteride bırakıldığında ilk saç döngünüze geri dönersiniz.

Burada bahsedilen yine shedding, shock loss değil. İkisi de paralel zamanlarda oluyor ancak shock loss kalıcı da olabilir geçici de. Dolaşımın iyileşmesine bağlı. Şöyle anlatayım. Saçını dörde ayıralım. Ekim bölgesinde doğal olarak ekilmeden önce duranlar (1) olsun, ekilip de başarı ile çıkanlar (2), ekilip de çıkmayanlar (3), donörde dökülenler (4). 1 ve 4 geçici de kalıcı da kayıp (shock loss) yaşayabilir. 2 ve 3'de dökülme olursa shedding denir ancak 3'ün yaşadığı sonunda shock loss olmuş olur. Her bir kökü takip etmiyorsanız, süreç içerisinde ne olduğunu bilebilmek çok mümkün değil. Sizinki 4. bölgeden olduğu için kesin olarak shock loss ama geçici mi kalıcı mı belli değil.

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #50 : 17 Şubat 2018, 00:44:42 »
Bilgilendirme için teşekkür ederim, dediğiniz gibi 4 nolu bölge ağırlıklı. Zaten max. alım yapılmıştı ve 2. ekime uygun değil denilmişti, şimdi bu sonuçları çıkarması doğal sanırım. 7 ay sonra için 1500 - 1800 greft vermesi yeterli benim için, kalanı sakal ile tamamlayacağım.

Tekrar bilgilendirme için teşekkür ederim.  ;)

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #51 : 17 Şubat 2018, 00:59:42 »
Bilgilendirme için teşekkür ederim, dediğiniz gibi 4 nolu bölge ağırlıklı. Zaten max. alım yapılmıştı ve 2. ekime uygun değil denilmişti, şimdi bu sonuçları çıkarması doğal sanırım. 7 ay sonra için 1500 - 1800 greft vermesi yeterli benim için, kalanı sakal ile tamamlayacağım.

Tekrar bilgilendirme için teşekkür ederim.  ;)

İnşallah dilediğin gibi olur. Ben de gerekirse verteksi bir miktar boş bırakayım, kalan iyi olsun diyorum. Keşiş kadar değil ama saçın dökülmüş diyecek kadar.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 17 Şubat 2018, 08:11:21 »
saçının son halini ustten falan 1 2 foto daha atarmısın adamın kapayıcılığı hoşuma gittide
saçları ekmeydi dersin

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #53 : 17 Şubat 2018, 13:17:32 »
saçının son halini ustten falan 1 2 foto daha atarmısın adamın kapayıcılığı hoşuma gittide

Sizin için farklı ışık/açılardan fotoğraflar oluşturdum.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #54 : 17 Şubat 2018, 15:51:48 »
3600 grefte ve bunca zamana nazaran gayet güzel bence yer kaplama açısından
saçları ekmeydi dersin

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #55 : 17 Şubat 2018, 17:22:42 »
Aslında 4000 hedeflendi ama 3600 max çıktı. Arkaya doğru seyrelterek ekildi, en son fotoğrafdaki tepe noktasına doğru rastgele serpiştirildi, bitiş noktasına Düz veya oval hat çekilmedi. Alın çizgim 1cm geriden alındı ve gidebilceğimiz kadar arkaya gideceğiz dedi ve onları da dediğim gibi serpiştirdiler dağınık şekilde. Sanırım orda ki mantığı da boş vertexten seyreğe geçişdeki doğallığı sağlamak olsa gerek, bu konuda tam emin değilim  ::)

159 günlük sonuç bu şimdilik, 6. aya kadar bakalım bir değişim olacak mı  ;D

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #56 : 17 Şubat 2018, 17:56:49 »
zaten doğru ekim onden geriye doğru seyrelen ekimdir.1 seneye kadar gelişir saçın pek anlayamazsın fotolardan anlarsın .tepe ekimi zordur doğallığı yakalamak için 2 kata yakın grfet gider oraya bence güzel ekim onler daha ince olsa daha ii olurdu diyecemde o zamanda yer kaplamazdı itinalı ekmişler bence
saçları ekmeydi dersin

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #57 : 17 Şubat 2018, 19:45:57 »
İlginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bu ekimde alan kaplamaya önem verildi. Hocanın da ilk sözü o idi, iyi tutturdunuz. 
Tepe için çok beklenti içinde değilim, şu an bomboş olduğu için ne olsa beğenirim  ;D

Cem Bey

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #58 : 18 Şubat 2018, 01:13:22 »
Çok güzel.Önden,özellikle yandan çok çok iyi görünüyor.

lefter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #59 : 19 Şubat 2018, 00:20:18 »
Dr Ali beyin daha önceki ekimlerini görüpte mi karar verdiniz ? Bende 2. Ekimi yaptırmayı düşünüyorum Esteworld de Aycan Işık ve Ali Bolluk tan hangisine yaptırayım diye düşünüyorum ama yaptıkları ekinleri çok göremedim

Facebook Twitter Instagram