-Merhaba arkadaşlar daha önce 2 ay kadar dutasteride kullanıp cildimde yağlanma ve saç derimdeki egzemayı tetiklediği için bıraktım. Aynı zamanda saçlarımıda inceltmişti. Hem daha genç olmam hem de scalptaki testo değerinden endişelendiğim için dutasteride devam etmek istemedim.
-19/09/22 tarihi ile birlikte günde bir kez Finasteride 1mg(proscar/5), günde bir kez Minoxidil(0.4ml saç çizgisine) ve günde iki kez Xpecia başladım. Aynı zamanda egzema ve kepeği engellemek için Seboderm şampuanı 3 günde 1 kullanacağım. Alerjik tepkimeleri engellemek içinse günde bir kez Zyrtec şurup başladım. İlerleyen haftalarda bir dermatologla görünüp tekrar muayene olacağım.
-Daha önce farklı konular açmıştım ama gerek mental olsun gerek tedaviye devam etmemem sebebi ile güncellemeyi bıraktım. Bu konuda daha istikrarlı olup fotoğraflarla destekleyeceğim. Şimdilik başlangıç fotoğraflarını atmayı istemiyorum ama atacağım. Kendim fotoğraf+video kaydetmeye devam ediyorum.
-Aklınızda bulunsun diye söyleyeyim yaklaşık NW3-4 arasıyım.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İlk 4 gün deneyimim:
- Özellikle şakaklarda kaşınma oluyor.
- Cildim daha kuru ve kepek oluşumu görülüyor.
- Normalde saç derim ve yüzümde akneler bulunur ama bu süre zarfında özellikle yüzümde büyük miktarda akneler kayboldu.
- Saçım daha çok kaşınıyor ama yanma ve ağrı hisleri neredeyse kayboldu.
- Saç dökülmesi gerçekten arttı. Şuan saçlarım kafamın her yerinden homojen bir şekilde fazlaca dökülüyor(yanlar ve ense dahil). Neredeyse hepsi cılız cansız saçlar.
- Saç daha hafif ve hacimsiz hissettiriyor görüntü olarak crown bölgemde sorun olmamasına rağmen dokunduğumda direk deriye temas ediyor gibi hissediyorum.
- Son banyomda 100 den fazla saç döküldü.
- Minoxidili uyguladığım yerler daha boş ve ince hissettiriyor.
- Finasterideden herhangi bir yan etki görmedim. Dutasteride kullanırken saçımın durumuna çok üzülüp sürekli duygusal anlar yaşıyordum. Şimdi ise saçımın daha kötü olmasına rağmen daha optimistic bakabiliyorum. (hormon dalgalanmaları??)
Şuanlık bu kadar. gerçekten kısa süre aralıkları ile güncelleyeceğim.
dutasteride ve finasteride ilk 3 4 ay saçı döker daha kalın çıkmaları adına,2 ay kullanıp karar verebileceğin birşey değil. ayrıca 1 yıl sonrası için karar verilmelidir işe yarıyor mu yaramıyor mu diye.
fin 1/4 kullanmanızı tavsiye ederim.
egzamayi önlemek için sıkı diyet yapmalısınız diyet içeriğini forumda bulabilirsiniz
minoxil 3 ay saçınızı dökecek endiselenip bırakmayın dutastetide gibi
dutastetideden fin e geçip duygusallığı bırakman ise tamamen psikolojik başka birşey arama bunda psikolojik olarak kurtuldum olarak nitelendiriyorsun