Gönderen Konu: Saç Tedavi Sürecim -Finasteride + Minoxidi- 19 Yaş, Şakaklar  (Okunma sayısı 806 defa)

-Merhaba arkadaşlar daha önce 2 ay kadar dutasteride kullanıp cildimde yağlanma ve saç derimdeki egzemayı tetiklediği için bıraktım. Aynı zamanda saçlarımıda inceltmişti. Hem daha genç olmam hem de scalptaki testo değerinden endişelendiğim için dutasteride devam etmek istemedim.

-19/09/22 tarihi ile birlikte günde bir kez Finasteride 1mg(proscar/5), günde bir kez Minoxidil(0.4ml saç çizgisine) ve günde iki kez Xpecia başladım. Aynı zamanda egzema ve kepeği engellemek için Seboderm şampuanı 3 günde 1 kullanacağım. Alerjik tepkimeleri engellemek içinse günde bir kez Zyrtec şurup başladım. İlerleyen haftalarda bir dermatologla görünüp tekrar muayene olacağım.

-Daha önce farklı konular açmıştım ama gerek mental olsun gerek tedaviye devam etmemem sebebi ile güncellemeyi bıraktım. Bu konuda daha istikrarlı olup fotoğraflarla destekleyeceğim. Şimdilik başlangıç fotoğraflarını atmayı istemiyorum ama atacağım. Kendim fotoğraf+video kaydetmeye devam ediyorum.

-Aklınızda bulunsun diye söyleyeyim yaklaşık NW3-4 arasıyım.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İlk 4 gün deneyimim:
- Özellikle şakaklarda kaşınma oluyor.
- Cildim daha kuru ve kepek oluşumu görülüyor.
- Normalde saç derim ve yüzümde akneler bulunur ama bu süre zarfında özellikle yüzümde büyük miktarda akneler kayboldu.
- Saçım daha çok kaşınıyor ama yanma ve ağrı hisleri neredeyse kayboldu.
- Saç dökülmesi gerçekten arttı. Şuan saçlarım kafamın her yerinden homojen bir şekilde fazlaca dökülüyor(yanlar ve ense dahil). Neredeyse hepsi cılız cansız saçlar.
- Saç daha hafif ve hacimsiz hissettiriyor görüntü olarak crown bölgemde sorun olmamasına rağmen dokunduğumda direk deriye temas ediyor gibi hissediyorum.
- Son banyomda 100 den fazla saç döküldü.
- Minoxidili uyguladığım yerler daha boş ve ince hissettiriyor.
- Finasterideden herhangi bir yan etki görmedim. Dutasteride kullanırken saçımın durumuna çok üzülüp sürekli duygusal anlar yaşıyordum. Şimdi ise saçımın daha kötü olmasına rağmen daha optimistic bakabiliyorum. (hormon dalgalanmaları??)

Şuanlık bu kadar. gerçekten kısa süre aralıkları ile güncelleyeceğim.

DARBELi HAYDAR

• Sr. Member
Ynt: Saç Tedavi Sürecim -Finasteride + Minoxidi- 19 Yaş, Şakaklar
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2022, 10:25:47 »
-Merhaba arkadaşlar daha önce 2 ay kadar dutasteride kullanıp cildimde yağlanma ve saç derimdeki egzemayı tetiklediği için bıraktım. Aynı zamanda saçlarımıda inceltmişti. Hem daha genç olmam hem de scalptaki testo değerinden endişelendiğim için dutasteride devam etmek istemedim.

-19/09/22 tarihi ile birlikte günde bir kez Finasteride 1mg(proscar/5), günde bir kez Minoxidil(0.4ml saç çizgisine) ve günde iki kez Xpecia başladım. Aynı zamanda egzema ve kepeği engellemek için Seboderm şampuanı 3 günde 1 kullanacağım. Alerjik tepkimeleri engellemek içinse günde bir kez Zyrtec şurup başladım. İlerleyen haftalarda bir dermatologla görünüp tekrar muayene olacağım.

-Daha önce farklı konular açmıştım ama gerek mental olsun gerek tedaviye devam etmemem sebebi ile güncellemeyi bıraktım. Bu konuda daha istikrarlı olup fotoğraflarla destekleyeceğim. Şimdilik başlangıç fotoğraflarını atmayı istemiyorum ama atacağım. Kendim fotoğraf+video kaydetmeye devam ediyorum.

-Aklınızda bulunsun diye söyleyeyim yaklaşık NW3-4 arasıyım.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İlk 4 gün deneyimim:
- Özellikle şakaklarda kaşınma oluyor.
- Cildim daha kuru ve kepek oluşumu görülüyor.
- Normalde saç derim ve yüzümde akneler bulunur ama bu süre zarfında özellikle yüzümde büyük miktarda akneler kayboldu.
- Saçım daha çok kaşınıyor ama yanma ve ağrı hisleri neredeyse kayboldu.
- Saç dökülmesi gerçekten arttı. Şuan saçlarım kafamın her yerinden homojen bir şekilde fazlaca dökülüyor(yanlar ve ense dahil). Neredeyse hepsi cılız cansız saçlar.
- Saç daha hafif ve hacimsiz hissettiriyor görüntü olarak crown bölgemde sorun olmamasına rağmen dokunduğumda direk deriye temas ediyor gibi hissediyorum.
- Son banyomda 100 den fazla saç döküldü.
- Minoxidili uyguladığım yerler daha boş ve ince hissettiriyor.
- Finasterideden herhangi bir yan etki görmedim. Dutasteride kullanırken saçımın durumuna çok üzülüp sürekli duygusal anlar yaşıyordum. Şimdi ise saçımın daha kötü olmasına rağmen daha optimistic bakabiliyorum. (hormon dalgalanmaları??)

Şuanlık bu kadar. gerçekten kısa süre aralıkları ile güncelleyeceğim.
dutasteride ve finasteride ilk 3 4 ay saçı döker daha kalın çıkmaları adına,2 ay kullanıp karar verebileceğin birşey değil. ayrıca 1 yıl sonrası için karar verilmelidir işe yarıyor mu yaramıyor mu diye.

fin 1/4 kullanmanızı tavsiye ederim.

egzamayi önlemek için sıkı diyet yapmalısınız diyet içeriğini forumda bulabilirsiniz

minoxil 3 ay saçınızı dökecek endiselenip bırakmayın dutastetide gibi :)

dutastetideden fin e geçip duygusallığı bırakman ise tamamen psikolojik başka birşey arama bunda psikolojik olarak kurtuldum olarak nitelendiriyorsun
Güncel Tedavi:
Dutasterid(günde1)
Xpecia ( günde 1 )

« Yanıtla #2 : 22 Eylül 2022, 10:30:23 »
dutasteride ve finasteride ilk 3 4 ay saçı döker daha kalın çıkmaları adına,2 ay kullanıp karar verebileceğin birşey değil. ayrıca 1 yıl sonrası için karar verilmelidir işe yarıyor mu yaramıyor mu diye.

fin 1/4 kullanmanızı tavsiye ederim.

egzamayi önlemek için sıkı diyet yapmalısınız diyet içeriğini forumda bulabilirsiniz

minoxil 3 ay saçınızı dökecek endiselenip bırakmayın dutastetide gibi :)

dutastetideden fin e geçip duygusallığı bırakman ise tamamen psikolojik başka birşey arama bunda psikolojik olarak kurtuldum olarak nitelendiriyorsun

Yorumlar için tşkler. Dutasteride de psikilojik olarak rahat hissetmiyordum ve batma yanma hisside artınca(Aldığım önlemlere rağmen) daha rahat olduğum bir yolda devam etmek istedim. Ayrıyeten sakalımında gür olmasını istiyorum. Ve evet psikolojik olabilir ruh halim.
  • Medikal Tedavi Finasteride, Minoxidil, Xpecia
Fin 1mg hergün
Xpecia günde 2
Min şakaklara günde 1

jamesblond

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 22 Eylül 2022, 18:19:10 »
Kaşıntı başladıysa saç gelecektir ordan görürsün kendi kişisel tecrübem

« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2022, 09:17:34 »
Umarım öyledir. Bu işlemde işe yaramazsa geriye deneyecek bir şey kalmıyor.
Fin 1mg hergün
Xpecia günde 2
Min şakaklara günde 1

shgoon1235

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 23 Eylül 2022, 18:02:29 »
Kanki bende inanılmaz bir kaşıntı var son 3 aydır.Temmuzdan beri de yatırmayacak seviyelere geldi özellikle sol şakağım,başka hiçbir yerde kaşıntı yok fakat şakağım halen geriliyor.Ben bu kaşıntıyı nasıl kesebilirim ? Yani bunun bi yolunu bilen var mı ? Kafamı kesecek durumlara geldiğim oluyor bu kaşıntı yüzünden
  • Medikal Tedavi Ru58841 Setipiprant Dut&Fin ve bazı vitamin takviyeleri

« Yanıtla #6 : 23 Eylül 2022, 18:48:31 »
Kanki bende inanılmaz bir kaşıntı var son 3 aydır.Temmuzdan beri de yatırmayacak seviyelere geldi özellikle sol şakağım,başka hiçbir yerde kaşıntı yok fakat şakağım halen geriliyor.Ben bu kaşıntıyı nasıl kesebilirim ? Yani bunun bi yolunu bilen var mı ? Kafamı kesecek durumlara geldiğim oluyor bu kaşıntı yüzünden
Ya kaşıntı fazla ise cildinde bir sorun olabilir. Temiz bakmaya çalış biraz daha sağlıklı beslen ve çok dokunma o bölgeye. Bende de oluyordu fin ve şampuan(seboderm) başlayınca baya azaldı.
Fin 1mg hergün
Xpecia günde 2
Min şakaklara günde 1

jamesblond

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 23 Eylül 2022, 21:20:38 »
1. Sebep gerilemesi shedding olabilir dökülüyorsa bile beklemeye devam et ilerleyen aylarda o kısımda yeniden saç çıkabilir.
2.si saç çıkışı öncesi kaşıntı olabilir (saç çıkışıyla kaşıntının alakası olmadığını forumda söylüyorlar ama ben olduğunu düşünüyorum)
3.sü deri problemin olabilir ketoral şampuan kullan rahatlatabilir

Facebook Twitter Instagram