Gönderen Konu: micro iğneleme  (Okunma sayısı 1175 defa)

such

• Jr. Member
  • **
micro iğneleme
« : 18 Eylül 2022, 21:46:38 »
bir çalışma vardı linkini de bırakacağım aşağıya; 3 ay boyunca haftada 1 kez 1.5 mm dermaroller ile iğneleme yapan ve iğneleme yapılan günü 24 saatliğine es geçecek şekilde eş zamanlı olarak 3 ay minoxidil kullananların saçlarda bayağı bir iyileşme olmuş,bunu yaklaşık 10 haftadır 1.5 mm dermastamp ile uygulamama rağmen sonuç alamıyorum var mı başka deneyen acaba döngü döneminde olduğum için mi yada mevsimsel dökülmeye denk geldiği için mi yoksa iğneleme mi etkisiz ?;bu çalışma boş bir çalışma mı?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3746236/
sizlerin düşüncesi nedir bu çalışmayı kendisi deneyen var mı aramızda

keloglan35

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: micro iğneleme
« Yanıtla #1 : 25 Eylül 2022, 14:49:37 »
+1
  • Ekim Tarihi: 2 şubat 2023
  • Ekim Merkezi ismi MEDEKS
  • Greft Miktarı 5500
  • Yaşınız 23
  • Medikal Tedavi xpecia günde 2

ThinBald

• Full Member
« Yanıtla #2 : 29 Eylül 2022, 17:41:13 »
Norwood seviyeniz nedir ?
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

such

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2022, 20:01:28 »
Norwood seviyeniz nedir ?
nw 3 ve difüz

such

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 29 Eylül 2022, 20:01:55 »
bu arada 11 hafta boyunca en az;dikkat edin en az 1,5 mm (arada 2mm bile yaptığım oldu) ile dermastamp yapmama rağmen sonuç alamadığım gibi gerileme oldu ,bi boka yaramıyor beyler

ThinBald

• Full Member
« Yanıtla #5 : 29 Eylül 2022, 23:07:33 »
Haki hazırda tedavisinde mikro iğneleme olan kişileri yanlış yönlendirmeyin, her tedavi herkeste aynı sonucu vermediği gibi kimisinde de işe yaramıyor bunu da denemeden bilemez kimse. Ayrıca ne kadar uzun iğne o kadar iyi sonuç diye bir şey de yok fazla uzun iğne saçlı deriye zarar verir.
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

vidci1

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2022, 19:41:45 »
bu arada 11 hafta boyunca en az;dikkat edin en az 1,5 mm (arada 2mm bile yaptığım oldu) ile dermastamp yapmama rağmen sonuç alamadığım gibi gerileme oldu ,bi boka yaramıyor beyler

En az 6 ay kullanman gerekli shedding oluyor olabilir. Bir de genetik minoxidil nonresponder olabilirsin. Minoxidilin içine azıcık tretinoin krem sıkıp çalkalayıp  internette nonresponderlar kendilerini respondere çeviriyorlar.

Genetik olarak sulfotransferase enzimi olmuyor bu kişilerde sen de onlardan olabilirsin.   youtuba tretinoin minoxidil yaz çıkıyor onlarca video ama ingilizcen yoksa malesef türkçe bilgi görmedim.

such

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 02 Ekim 2022, 19:51:20 »
En az 6 ay kullanman gerekli shedding oluyor olabilir. Bir de genetik minoxidil nonresponder olabilirsin. Minoxidilin içine azıcık tretinoin krem sıkıp çalkalayıp  internette nonresponderlar kendilerini respondere çeviriyorlar.

Genetik olarak sulfotransferase enzimi olmuyor bu kişilerde sen de onlardan olabilirsin.   youtuba tretinoin minoxidil yaz çıkıyor onlarca video ama ingilizcen yoksa malesef türkçe bilgi görmedim.
çalışmada 12 hafta yani 3 ay iğneleme yetmiş ama

such

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #8 : 02 Ekim 2022, 19:56:18 »

tam 2,5 senedir minox kullanıyorum hocam ilk kullandığımda farklı bir markanın sadece akşam 6 fıs kullanıyordum;5 ay sonra çok iyi sonuç aldım fakat daha sonra bu etki azaldı özellikle alopexy t ye geçince etki bayağı azaldı ve son 2 aydır artık günde iki kez kullanıyorum;sizce etki azalması yine de sulfotransferaz sebebiyle midir ;bir de tretinoin nerden temin edebilirim ve günde iki kez minox ile nasıl kullanabilirim bir bilginiz var mıdır?

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 02 Ekim 2022, 20:00:56 »
tam 2,5 senedir minox kullanıyorum hocam ilk kullandığımda farklı bir markanın sadece akşam 6 fıs kullanıyordum;5 ay sonra çok iyi sonuç aldım fakat daha sonra bu etki azaldı özellikle alopexy t ye geçince etki bayağı azaldı ve son 2 aydır artık günde iki kez kullanıyorum;sizce etki azalması yine de sulfotransferaz sebebiyle midir ;bir de treotonin nerden temin edebilirim bir bilginiz var mıdır?
Tretinoin krem Acnelyse diye geçiyor eczaneden alabilirsiniz biraz pahalıydı ama oldukça güçlü bir asit

vidci1

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 02 Ekim 2022, 22:43:09 »
tam 2,5 senedir minox kullanıyorum hocam ilk kullandığımda farklı bir markanın sadece akşam 6 fıs kullanıyordum;5 ay sonra çok iyi sonuç aldım fakat daha sonra bu etki azaldı özellikle alopexy t ye geçince etki bayağı azaldı ve son 2 aydır artık günde iki kez kullanıyorum;sizce etki azalması yine de sulfotransferaz sebebiyle midir ;bir de tretinoin nerden temin edebilirim ve günde iki kez minox ile nasıl kullanabilirim bir bilginiz var mıdır?

DHT bloklamıyorsanız çoğu kişide er ya da geç DHT minoxu yeniyor. Minox bu yüzden ana tedavi olmaz yan destekleyicidir. Finasterit eklemeniz gerekli . DHT bloklama dışındaki bütün yöntemleri para döküp kombine etsen yine DHT yener çünkü sebep DHT bunu malesef çoğu kişi yıllar sonra öğreniyor anlıyor. Öyle başka bişeylerle idare edeyim falan yok öyle bi olay. 

such

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 02 Ekim 2022, 22:58:23 »
DHT bloklamıyorsanız çoğu kişide er ya da geç DHT minoxu yeniyor. Minox bu yüzden ana tedavi olmaz yan destekleyicidir. Finasterit eklemeniz gerekli . DHT bloklama dışındaki bütün yöntemleri para döküp kombine etsen yine DHT yener çünkü sebep DHT bunu malesef çoğu kişi yıllar sonra öğreniyor anlıyor. Öyle başka bişeylerle idare edeyim falan yok öyle bi olay.
bu forumda da dahil olmak üzere sadece minox kullanıp başarıya ulaşanlar da var ama,hatta kimi çevrelere göre minoxidil saç dökülmesi tedavisinde finasteridden daha güçlü denilmekte

vidci1

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 07 Ekim 2022, 19:47:56 »
bu forumda da dahil olmak üzere sadece minox kullanıp başarıya ulaşanlar da var ama,hatta kimi çevrelere göre minoxidil saç dökülmesi tedavisinde finasteridden daha güçlü denilmekte

Minox  damarları deli gibi açıp saçı ultra besleyen bi vazodilatör. Bu yüzden birden kalınlaştırıp yapay bir büyüme sağlar saç olmayan yerdeki tüyleri saça bile çevirir ama dhtnin androjen reseptörü üzerinden tıkadığı yollar tıkanmaya devam eder dökülmenin asıl sebebi de budur. Şimdi senin biraz dikkat problemin var diyelim sana yüksek doz adderali ritalini dayarsak anında problemin çözülür deli gibi soru çözmeye başlarsın ama sonunda keş olursun dopamin reseptörlerin yalama olur. Bunun yerine atıyorum eksik b12 demirini yerine koyarsan veya dikkatini dağıtan etkenleri ortadan kaldırırsan daha etkili ve kalıcı olur. Minox böyle bişey. Bırakınca o damarların geri rebound tepmeyle büzüşmesi de berbat bi dökülme yapıyor dermarollerla yapıldığında etkinin kaybolması daha uzun sürüyor bu yüzden derma roller kullanılmalı bence ve bırakılacaksa azaltarak 3günde bire kadar aylar içinde indirerek bırakılmalı.

Mesela atıyorum burnunda konkaların büyük, otrivin kullanırsan burnun tunel gibi açılır ama az süre kullansan bile rebound tepme yapabilir. Burnun daha fazla tıkanabilir. Amerikada bu ilacın prospektüsünde kullanımın ardından intranasal kortikosteroid tavsiye edilir nasonex gibi.
Bunun yerine başta Nasonex tarzı bir ilaç kullanırsan bu ilaç konkalara yavaş yavaş atrofi yaptırır küçültür. Burnun gittikçe açılır aylar sonra rahat nefes alırsın. Bırakınca tekrar konkaların büyümesi de uzun zaman alır. Bunun gibi düşün. finasterit böyle bişey gibi.

Minox cazip bir seçenek ama gerçek bir tedavi değil çok fazla abanmamak lazım.

such

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #13 : 07 Ekim 2022, 22:28:28 »
Minox  damarları deli gibi açıp saçı ultra besleyen bi vazodilatör. Bu yüzden birden kalınlaştırıp yapay bir büyüme sağlar saç olmayan yerdeki tüyleri saça bile çevirir ama dhtnin androjen reseptörü üzerinden tıkadığı yollar tıkanmaya devam eder dökülmenin asıl sebebi de budur. Şimdi senin biraz dikkat problemin var diyelim sana yüksek doz adderali ritalini dayarsak anında problemin çözülür deli gibi soru çözmeye başlarsın ama sonunda keş olursun dopamin reseptörlerin yalama olur. Bunun yerine atıyorum eksik b12 demirini yerine koyarsan veya dikkatini dağıtan etkenleri ortadan kaldırırsan daha etkili ve kalıcı olur. Minox böyle bişey. Bırakınca o damarların geri rebound tepmeyle büzüşmesi de berbat bi dökülme yapıyor dermarollerla yapıldığında etkinin kaybolması daha uzun sürüyor bu yüzden derma roller kullanılmalı bence ve bırakılacaksa azaltarak 3günde bire kadar aylar içinde indirerek bırakılmalı.

Mesela atıyorum burnunda konkaların büyük, otrivin kullanırsan burnun tunel gibi açılır ama az süre kullansan bile rebound tepme yapabilir. Burnun daha fazla tıkanabilir. Amerikada bu ilacın prospektüsünde kullanımın ardından intranasal kortikosteroid tavsiye edilir nasonex gibi.
Bunun yerine başta Nasonex tarzı bir ilaç kullanırsan bu ilaç konkalara yavaş yavaş atrofi yaptırır küçültür. Burnun gittikçe açılır aylar sonra rahat nefes alırsın. Bırakınca tekrar konkaların büyümesi de uzun zaman alır. Bunun gibi düşün. finasterit böyle bişey gibi.

Minox cazip bir seçenek ama gerçek bir tedavi değil çok fazla abanmamak lazım.

bunları aynen ben de düşündüm zamanında ama gerek minoxun etki mekanizmasının halen çözülebilmiş olmaması(vazodilatasyondan fazlasını yapıyor bu da onu diğer vazodilatör ilaçlardan ayırıyor)gerek de sadece minox kullanıp başarılı olanlar ve gerek de finasteridin yan etkisi hatta bazı kişilerde etkisiz bile olması hesaba katılınca minox daha cazip geliyor

vidci1

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 14 Ekim 2022, 20:03:44 »
bunları aynen ben de düşündüm zamanında ama gerek minoxun etki mekanizmasının halen çözülebilmiş olmaması(vazodilatasyondan fazlasını yapıyor bu da onu diğer vazodilatör ilaçlardan ayırıyor)gerek de sadece minox kullanıp başarılı olanlar ve gerek de finasteridin yan etkisi hatta bazı kişilerde etkisiz bile olması hesaba katılınca minox daha cazip geliyor

Finasterit kullanıp bırakırsan dökülmeyi geciktiriyor, yani dökülmen yavaşlıyor, 25 yaşında yaşağacağın dökülmenin aynısı atıyorum 30da oluyor hatta yavaşlayabiliyor  veya gen switch olabiliyor bu olursa bi daha kullanmana gerek kalmıyor. Gen uykuya yatıp yatmadığını anlamanın yolunu anlatan bir doktor var darling buds yaz çıkıyor youtubda.

Ama minox kullanıp bırakırsan DHTnin verdiği zarara hiçbir etkisi yok sadece bir maske. Minox kullanırken DHT saç köklerinde birikmeye zarar vermeye devam ediyor sen bunu minoxla sadece kompanse ediyorsun ENGELLEMİYORSUN.
Bırakınca, bıraktığın tarihte geçmişte hiç kullanmamış olsaydın ne olacaksan o olursun hatta daha kötüsü de olabilir. O dökülmüş noktaya biriken DHTden dolayı çok hızlı ulaştığından dolayı  bu çok yıkıcı bir etki yapar psikolojinde.

Aşağıda bilimsel çalışma grafiklerini atıyorum göreceğin üzere finasteridi bırakanlarda dökülme devam etse de kullandıkları süre yanına kar kalıyor dökülmeyi ertelemiş oluyorlar. Minox öyle değil çünkü minoxun DHT ile alakası yok. Aynı zamanda aşağıdaki grafikten görüyoruz ki bu şekilde yanlış düşünerek finasterit olmadan almadan geçirdiğin her hafta her ay her yıl koca bir hata çünkü daha geç aldığında daha az fayda görüyorsun.

Facebook Twitter Instagram