Herkese merhabalar,
Yaklaşık 1 senedir saç ekimini düşünmekteydim. Araştırma aşamasında forumu keşfettim ve belirli bir süredir forum takipcisiyim.
09/09/2022 tarihinde Ahmet Tosun- The Hair Clinic tarafından yapılmış olan saç ekim sürecimi forum üyeleri ile paylaşarak saç ektirme düşüncesinde olan arkadaşların süreç hakkında bilgi sahibi olması için saç ekim sonuçlarımı düzenli olarak paylaşmayı düşünüyorum.
Karar Süreci;
Ekim merkezine karar verme sürecinde başka kliniklerde görüşmem oldu. Fakat forumda konuşulan konulardan yola çıkarak ve daha önce saç ektiren bir kaç arkadaştan bilgi alarak Ahmet Tosun ile saç ekimi yaptırmaya karar verdim.
Ekim günü;
Açıklık fazla olduğu için 2 ekim planlandı. İlk ekim ön bölgeleri yoğunlaştırmak için,
2. Ekim ise arka bölgede bulunan açıklık için.
İlk ekim işlemleri için Sabah 08:00'da Klinikteydim. Kan alma işlemleri, saç kesimi, Ahmet Tosunun ön çizgi planlaması ve fotoğraf çekimi sonrasında saç köklerinin alınması işlemine geçildi. Ön çizgi belirlemesini Ahmet Tosun kendisi yaptı. Daha sonra saç köklerinin alınması işlemine geçildi. Bu süreçte Buse hanım ve Cansu hanım çalışma yaptılar. Saç köklerinin alınmasından sonra saat 12 civarı 15,20 dakikalık yemek molası verildi.
Yemek molası sonrası Ahmet Bey tarafından kanal açma işlemleri yapıldı.
Saç köklerinin yerleştirilmesi işlemini yine Buse hanım ve Cansu hanım yaptılar. Akşam 17:50 civarında saç ekim işlemim tamamlanmıştı.
Ekim sonrası PRP yapılması ve gerekli ilaçların verilmesi ile ekim günü tamamlandı. Toplam 5500 Greft ekilmişti. Ertesi gün ilk yıkama ve sargıların alınması işlemini Gizem hanım gerçekleştirdi. Bu süreçte ilgi alakalarından dolayı Ahmet Tosun ve ekibine teşekkür ederim. 10.gün fotoğrafından sonra aylık fotoğraf paylaşımı ile konuyu güncel tutacağım.
Yan etkilerinden dolayı finasterid kullanma konusunda çekincelerim var muhtemelen kullanmayacağım.
Aylık olarak PRP yaptıracağım ve mossinin vitamin, ozon yağı kullanımı ile süreci desteklemeyi düşünüyorum