Gönderen Konu: 19 yaşında bu saç dökülmesini nasıl durdururum  (Okunma sayısı 1101 defa)

EREN

• Yeni üye
  • *
19 yaşında bu saç dökülmesini nasıl durdururum
« : 07 Eylül 2022, 19:20:27 »
Bu kadar erken saç kaybetmenin üzüntüsü ve ektirmenin çok kolay başarılı anlatılması yüzünden son anda ektirme fikrinden forumdaki abilerimin tavsiyesi üzerine vazgeçtim. Şu anda var olan saçlarımı korumak güçlendirmek istiyorum ne kullanabilirim

DARBELi HAYDAR

• Sr. Member
Ynt: 19 yaşında bu saç dökülmesini nasıl durdururum
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2022, 22:39:55 »
Dutasterid,finasterid ve minoxili araştırın.yanında ek olarak takviye vitamin kullanabilirsiniz
Güncel Tedavi:
Dutasterid(günde1)
Xpecia ( günde 1 )

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2022, 12:31:22 »
Yaş 19 ve saçlar bu şekilde ise maalesef hiç çabalama kardesim . Dutaatır findir ilaçtır hiç beden ve ruh saflığını bozma..
Bunlara ayıracağın zaman ve parayı uzman birinden destek alarak kelliğini  kabul etmen daha kısa ve dogru bşr çözüm olacaktır. Durumdan zevk almaya çalış kardesim.. kısa kestir vücut yap farklı değerler kat kendine .

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2022, 21:35:19 »
Yaş 19 ve saçlar bu şekilde ise maalesef hiç çabalama kardesim . Dutaatır findir ilaçtır hiç beden ve ruh saflığını bozma..
Bunlara ayıracağın zaman ve parayı uzman birinden destek alarak kelliğini  kabul etmen daha kısa ve dogru bşr çözüm olacaktır. Durumdan zevk almaya çalış kardesim.. kısa kestir vücut yap farklı değerler kat kendine .

Bence bu kadar erken pes etmemeli abi. Ben de 21 yaşındayım norwood 3üm insan bir şekilde umut arıyor düzelmesi için. Yani bu durumu kabullenmek erken yaşlarda çok zor bir şey sen de erken yaşta yaşamışsındır belki bilmiyorum. Vücut yaparak farklı şeyler yaparak motivasyonunu yükseltebilir evet hak veriyorum ancak saç bence hep burukluk olarak kalacaktır içinde bu kadar erken yaşta bir de yani. Bence Eren arkadaşım tedavileri araştırsın ve en azından donör bölgeyi üst bölgedeki saçları korumaya güçlendirmeye baksın. İlerde de ekim yapınca kapatıcılık açısından yardımı olur. İnanılmaz sonuç alan bir sürü insan var araştır Eren bende olmaz deme bak ben de 2 3 senedir koruyorum saçları yoksa dökülecek. 30 40 yaşındaki adamlar saçları dökülünce depresyona giriyor morali bozuluyor 19 yaşında saçları açılan birinin motivasyonu nasıl olur bunu sadece yaşayan bilir. Bir de bu yaşlarda üniversiteye gidiyorsun etrafındakilerde saç dolu sende yoktur işte bunların hepsi insanı çok yoruyor. O yüzden Eren arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. Bu foruma konu açtıysan zaten bu olayı yeterince kafana takıyorsun demektir ve böyle bir dünyada bu yaşta bu konuyu umursamamak imkansız. Erken yaşta saçları aşırı dökülüp sonra tedavilerle koruyup ektirince güzel olan örnekler var. O yüzden pes etme. Tabii en sonda senin kararın belki de o kadar çok kafaya takmıyorsundur eğer öyleyse evet saçları kazıtıp kabullenebilirsin. Ama çare yok diye bir şey yok. Sloocer abi senin yazdıklarına saçma demiyorum yanlış anlama sadece hiç çabalama kabullen gibi kelimeler arkadaşın moralini daha da bozabilir bence ondan dedim. Eren kardeşim bu foruma sürekli bak aktif ol soru sor arkadaş olalım konuşalım muhabbet edelim. Burda senin gibi tonlarca insan var 16 yaşında olan da var 70 yaşın da olan da var.
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2022, 21:41:50 Gönderen: khomur »
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 09 Eylül 2022, 00:57:14 »
Zaten giden gitmiş kardeşim
Koruyacak pek bir saç da kalmamış dökülmende öok agrasif 19 yaşında bu ilaçlara başlayıp kaç yaşına kadar devam edeceksin? Boşa çabalama saç ektirdiğin zaman yaklaşınca donörü güçlendirmek saçları daha iyi çıkarmak için belli süre kullanırsın

Donör ne durumda onuda ekle görelim
Global Moderator

ThinBald

• Full Member
« Yanıtla #5 : 09 Eylül 2022, 11:10:45 »
Eğer saç ekimine bir engel teşhis etmiyorsa ektirene kadar saç simülasyonu ya da protez saç uygulamalarını düşünebilirsiniz. Ama bilgim yok bu konu da ileride saç ekimi yaptıracak birisi için sorun teşhis ederler mi bilmiyorum. Bir araştırın derim.
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2022, 11:17:24 Gönderen: ThinBald »
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

Skooo

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 09 Eylül 2022, 16:41:57 »
Bence ektir kardeşim ilaçla falan oyalanma hele hele protez ve saç simülasyonu hiç yaptırma hemen anlaşılıyor.

alibaba

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 10 Eylül 2022, 15:36:08 »

Umutsuz vakamı diyorsun yani  :) bence biraz ağır yazmışsın.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 10 Eylül 2022, 19:50:26 »
Umutsuz vakamı diyorsun yani  :) bence biraz ağır yazmışsın.

Doğru olanı yazdım. Bizde yanlış cümle yok. Ne ise dogru olan o.. moral vermek adına “kanser ilacı iç, hormon ilacı kullan” gibi cahil cühela yorumlarla genç kardeşime zarar verecek tavsiyelerde bulunmak bize göre değil.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #9 : 11 Eylül 2022, 01:19:01 »
Bence bu kadar erken pes etmemeli abi. Ben de 21 yaşındayım norwood 3üm insan bir şekilde umut arıyor düzelmesi için. Yani bu durumu kabullenmek erken yaşlarda çok zor bir şey sen de erken yaşta yaşamışsındır belki bilmiyorum. Vücut yaparak farklı şeyler yaparak motivasyonunu yükseltebilir evet hak veriyorum ancak saç bence hep burukluk olarak kalacaktır içinde bu kadar erken yaşta bir de yani. Bence Eren arkadaşım tedavileri araştırsın ve en azından donör bölgeyi üst bölgedeki saçları korumaya güçlendirmeye baksın. İlerde de ekim yapınca kapatıcılık açısından yardımı olur. İnanılmaz sonuç alan bir sürü insan var araştır Eren bende olmaz deme bak ben de 2 3 senedir koruyorum saçları yoksa dökülecek. 30 40 yaşındaki adamlar saçları dökülünce depresyona giriyor morali bozuluyor 19 yaşında saçları açılan birinin motivasyonu nasıl olur bunu sadece yaşayan bilir. Bir de bu yaşlarda üniversiteye gidiyorsun etrafındakilerde saç dolu sende yoktur işte bunların hepsi insanı çok yoruyor. O yüzden Eren arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. Bu foruma konu açtıysan zaten bu olayı yeterince kafana takıyorsun demektir ve böyle bir dünyada bu yaşta bu konuyu umursamamak imkansız. Erken yaşta saçları aşırı dökülüp sonra tedavilerle koruyup ektirince güzel olan örnekler var. O yüzden pes etme. Tabii en sonda senin kararın belki de o kadar çok kafaya takmıyorsundur eğer öyleyse evet saçları kazıtıp kabullenebilirsin. Ama çare yok diye bir şey yok. Sloocer abi senin yazdıklarına saçma demiyorum yanlış anlama sadece hiç çabalama kabullen gibi kelimeler arkadaşın moralini daha da bozabilir bence ondan dedim. Eren kardeşim bu foruma sürekli bak aktif ol soru sor arkadaş olalım konuşalım muhabbet edelim. Burda senin gibi tonlarca insan var 16 yaşında olan da var 70 yaşın da olan da var.
+2000

Güzel yazı.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 11 Eylül 2022, 09:58:48 »
+2000

Güzel yazı.

Bu yaşta bu açıklık İçin konuştum.. 16-70 arası tüm herkes için yazmadım.
Olacak iş var olmayacak iş var.. mevcut saçları korumak nedemek? Ne kalmış neyi koruyacak. 23 yaşında bu arkadaş nw5.
-Herkes saçlı olacak diye bir kural yok
-saç ekimi herkes için uygun bir çözüm değildir
-kellik medikal tedavi ile sonlandırılacak bir hastalık değildir…
- istisnai 3-5 tedavi hikayesi görüp (fotoğraftan ) hormon ilaçları Hormonlarınızı bozmadan saç sahibi olabileceğinizi unutun..
- en önemlisi ise medikal tedavilerin sürdürülebilirliği çok çok düşük %5 i geçmez 2 yıldan fazla sürdürebilenlerin oranları..

Arkadaş 38 yaşında olur bşr süre finn kullan ekime gir ön çiZgi sahibi olabilirsin ekim ile vertex açık kalma şartı İLE (arka taraf cabrio modeli) ekim yapılabilinir

ThinBald

• Full Member
« Yanıtla #11 : 11 Eylül 2022, 11:01:43 »
Bu yaşta bu açıklık İçin konuştum.. 16-70 arası tüm herkes için yazmadım.
Olacak iş var olmayacak iş var.. mevcut saçları korumak nedemek? Ne kalmış neyi koruyacak. 23 yaşında bu arkadaş nw5.
-Herkes saçlı olacak diye bir kural yok
-saç ekimi herkes için uygun bir çözüm değildir
-kellik medikal tedavi ile sonlandırılacak bir hastalık değildir…
- istisnai 3-5 tedavi hikayesi görüp (fotoğraftan ) hormon ilaçları Hormonlarınızı bozmadan saç sahibi olabileceğinizi unutun..
- en önemlisi ise medikal tedavilerin sürdürülebilirliği çok çok düşük %5 i geçmez 2 yıldan fazla sürdürebilenlerin oranları..

Arkadaş 38 yaşında olur bşr süre finn kullan ekime gir ön çiZgi sahibi olabilirsin ekim ile vertex açık kalma şartı İLE (arka taraf cabrio modeli) ekim yapılabilinir
Kanser ilacı dediğiniz ilacın daha düşük dozda ki versiyonu insanlar saçları için kullansın diye üretiliyor zaten ancak fiyatı 400 lira olduğu için insanlar kanser için üretilmiş versiyonunu satın alıp saç in uygun doza indiriyor bunda cahilce ya da yanlış bir şey yok. Evet hormonel bir ilaç ancak etkinliği, uzun dönem kullanımda ki sonuçları ve güvenilirliği hakkında yeterince çalışma yapılmış, etki mekanizması anlaşılmış bir ilaç. Ülkemizde medikal tedavi başarı hikayesi pek göremeyebilirsiniz çünkü AGA hakkında bilgi oldukça kısıtlı ve yetersiz doktorlar minoxidil ya da şampuan yazıp yolluyor.Yabancı platformları biraz gezerseniz uzun dönem başarı hikayeleri görebilirsiniz. Yabancı ülkelerde ki doktorlar bu ilacı saç için reçete ediyorlar insanlara o zaman iki seçenek var ya yabancı doktorlar cahil cühela bizim doktorlar her şeyin farkında ya da tam tersi. Bana nedense tam tersi daha mantıklı geliyor. Evet herkes saçlı olmak zorunda değil ancak Orta Doğu ülkesinde yaşayan gençleriz büyük çoğunluğumuz burada yaşayıp ölecek dolayısıyla dış görünüşümüz hayatımızda önemli bir yere sahip bu yüzden bu konuda elimizde ne varsa ardımıza koymamayı mantıklı buluyorum.
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #12 : 11 Eylül 2022, 11:14:04 »
Kanser ilacı dediğiniz ilacın daha düşük dozda ki versiyonu insanlar saçları için kullansın diye üretiliyor zaten ancak fiyatı 400 lira olduğu için insanlar kanser için üretilmiş versiyonunu satın alıp saç in uygun doza indiriyor bunda cahilce ya da yanlış bir şey yok. Evet hormonel bir ilaç ancak etkinliği, uzun dönem kullanımda ki sonuçları ve güvenilirliği hakkında yeterince çalışma yapılmış, etki mekanizması anlaşılmış bir ilaç. Ülkemizde medikal tedavi başarı hikayesi pek göremeyebilirsiniz çünkü AGA hakkında bilgi oldukça kısıtlı ve yetersiz doktorlar minoxidil ya da şampuan yazıp yolluyor.Yabancı platformları biraz gezerseniz uzun dönem başarı hikayeleri görebilirsiniz. Yabancı ülkelerde ki doktorlar bu ilacı saç için reçete ediyorlar insanlara o zaman iki seçenek var ya yabancı doktorlar cahil cühela bizim doktorlar her şeyin farkında ya da tam tersi. Bana nedense tam tersi daha mantıklı geliyor. Evet herkes saçlı olmak zorunda değil ancak Orta Doğu ülkesinde yaşayan gençleriz büyük çoğunluğumuz burada yaşayıp ölecek dolayısıyla dış görünüşümüz hayatımızda önemli bir yere sahip bu yüzden bu konuda elimizde ne varsa ardımıza koymamayı mantıklı buluyorum.
Bizim doktorların çoğu daha antiandrojen ismi duyunca "O nedir ki lo?" tarzı yaklaşımda bulunuyor :D
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 11 Eylül 2022, 16:51:16 »

Genç ve heyecanlı kardeşim. Yaşını bilmiyorum ama konu sahibi arkadaşın yaşı kadar “19 yıl” boyunca kellik sorunu ile uğraşmış, 20 aya yakın finasteride kullanmış, aylarca minox kullanmış , yılan yapından, çam terementine kadar kimyasal ve doğal yöntemler ile dökülmeye çare aramış olan bir kişi olarak yazıyorum bu yazdıklarımı.
Yıllarca finasteride in yanetkilerinin psikolojik olduğunu savunup durdum.17-18yıl kadar önce (internet kullanımının bu denli yoğun olmadığı dönemde) finasteride i 2 yıldan uzun süreli kullanan 50 kişiye (5 farklı ülkeden ABD, FRANSA, İSPANYA , İTALYA ,İSVİÇRE) ulaşarak 40 soruluk bşr anket üzerinden kendimce istatistik tutmayı başarabilmiş birisiyim. Bugünlerde bu bahsettiğim veriye 1 haftada ulaşabilirsiniz ama 20 yıl önce bu kadar kolay değildi..

Uzun lafın kısası finasteride in ne olduğunu ne çalışma mekanizmasının 5ar enzimlerini bloke etmek sureti ile DHT oluşumunu inhibe etme sureti ile çalıştığını da çok iyi biliyorum. Hatta senin iddia ettiğin gibi 1mg a (1/5) şeklinde dozunun azaltılmasının kullandığın şeyin KANSER tedavisi için üretilmiş bir kimyasal olduğu gerçeğini değiştirmediğininde gayet farkındayım

Etken madde Dozajının %80 azaltılması maalesef ilacın çalışma etkinliğini aynı oranda azaltmıyor.

Neyse konuyu uzatmadan ekte finasteride dozaj-etki mekanizmasını görebileceğin bir tablo bırakıyorum .
19 yaşında bu şekilde saç kaybı yaşayan birisine medikal tedavi önerisi kesinlikle yanlıştır. kişiye yarar degil zarar sağlar . Bunarkadasa finasteride öneren kişi ya konu hakkında bilgisi yoktur yada artniyetlidir.

DARBELi HAYDAR

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 11 Eylül 2022, 17:07:59 »
tedavi yöntemlerinin sonucları kişiden kişiye değişir 20 senede bunu öğrenebildiniz mi peki?
Güncel Tedavi:
Dutasterid(günde1)
Xpecia ( günde 1 )

Facebook Twitter Instagram