Kanser ilacı dediğiniz ilacın daha düşük dozda ki versiyonu insanlar saçları için kullansın diye üretiliyor zaten ancak fiyatı 400 lira olduğu için insanlar kanser için üretilmiş versiyonunu satın alıp saç in uygun doza indiriyor bunda cahilce ya da yanlış bir şey yok. Evet hormonel bir ilaç ancak etkinliği, uzun dönem kullanımda ki sonuçları ve güvenilirliği hakkında yeterince çalışma yapılmış, etki mekanizması anlaşılmış bir ilaç. Ülkemizde medikal tedavi başarı hikayesi pek göremeyebilirsiniz çünkü AGA hakkında bilgi oldukça kısıtlı ve yetersiz doktorlar minoxidil ya da şampuan yazıp yolluyor.Yabancı platformları biraz gezerseniz uzun dönem başarı hikayeleri görebilirsiniz. Yabancı ülkelerde ki doktorlar bu ilacı saç için reçete ediyorlar insanlara o zaman iki seçenek var ya yabancı doktorlar cahil cühela bizim doktorlar her şeyin farkında ya da tam tersi. Bana nedense tam tersi daha mantıklı geliyor. Evet herkes saçlı olmak zorunda değil ancak Orta Doğu ülkesinde yaşayan gençleriz büyük çoğunluğumuz burada yaşayıp ölecek dolayısıyla dış görünüşümüz hayatımızda önemli bir yere sahip bu yüzden bu konuda elimizde ne varsa ardımıza koymamayı mantıklı buluyorum.
Genç ve heyecanlı kardeşim. Yaşını bilmiyorum ama konu sahibi arkadaşın yaşı kadar “19 yıl” boyunca kellik sorunu ile uğraşmış, 20 aya yakın finasteride kullanmış, aylarca minox kullanmış , yılan yapından, çam terementine kadar kimyasal ve doğal yöntemler ile dökülmeye çare aramış olan bir kişi olarak yazıyorum bu yazdıklarımı.
Yıllarca finasteride in yanetkilerinin psikolojik olduğunu savunup durdum.17-18yıl kadar önce (internet kullanımının bu denli yoğun olmadığı dönemde) finasteride i 2 yıldan uzun süreli kullanan 50 kişiye (5 farklı ülkeden ABD, FRANSA, İSPANYA , İTALYA ,İSVİÇRE) ulaşarak 40 soruluk bşr anket üzerinden kendimce istatistik tutmayı başarabilmiş birisiyim. Bugünlerde bu bahsettiğim veriye 1 haftada ulaşabilirsiniz ama 20 yıl önce bu kadar kolay değildi..
Uzun lafın kısası finasteride in ne olduğunu ne çalışma mekanizmasının 5ar enzimlerini bloke etmek sureti ile DHT oluşumunu inhibe etme sureti ile çalıştığını da çok iyi biliyorum. Hatta senin iddia ettiğin gibi 1mg a (1/5) şeklinde dozunun azaltılmasının kullandığın şeyin KANSER tedavisi için üretilmiş bir kimyasal olduğu gerçeğini değiştirmediğininde gayet farkındayım
Etken madde Dozajının %80 azaltılması maalesef ilacın çalışma etkinliğini aynı oranda azaltmıyor.
Neyse konuyu uzatmadan ekte finasteride dozaj-etki mekanizmasını görebileceğin bir tablo bırakıyorum .
19 yaşında bu şekilde saç kaybı yaşayan birisine medikal tedavi önerisi kesinlikle yanlıştır. kişiye yarar degil zarar sağlar . Bunarkadasa finasteride öneren kişi ya konu hakkında bilgisi yoktur yada artniyetlidir.