Gönderen Konu: 19 yaşında bu saç dökülmesini nasıl durdururum  (Okunma sayısı 1092 defa)

ThinBald

• Full Member
Ynt: 19 yaşında bu saç dökülmesini nasıl durdururum
« Yanıtla #15 : 11 Eylül 2022, 17:24:34 »
Genç ve heyecanlı kardeşim. Yaşını bilmiyorum ama konu sahibi arkadaşın yaşı kadar “19 yıl” boyunca kellik sorunu ile uğraşmış, 20 aya yakın finasteride kullanmış, aylarca minox kullanmış , yılan yapından, çam terementine kadar kimyasal ve doğal yöntemler ile dökülmeye çare aramış olan bir kişi olarak yazıyorum bu yazdıklarımı.
Yıllarca finasteride in yanetkilerinin psikolojik olduğunu savunup durdum.17-18yıl kadar önce (internet kullanımının bu denli yoğun olmadığı dönemde) finasteride i 2 yıldan uzun süreli kullanan 50 kişiye (5 farklı ülkeden ABD, FRANSA, İSPANYA , İTALYA ,İSVİÇRE) ulaşarak 40 soruluk bşr anket üzerinden kendimce istatistik tutmayı başarabilmiş birisiyim. Bugünlerde bu bahsettiğim veriye 1 haftada ulaşabilirsiniz ama 20 yıl önce bu kadar kolay değildi..

Uzun lafın kısası finasteride in ne olduğunu ne çalışma mekanizmasının 5ar enzimlerini bloke etmek sureti ile DHT oluşumunu inhibe etme sureti ile çalıştığını da çok iyi biliyorum. Hatta senin iddia ettiğin gibi 1mg a (1/5) şeklinde dozunun azaltılmasının kullandığın şeyin KANSER tedavisi için üretilmiş bir kimyasal olduğu gerçeğini değiştirmediğininde gayet farkındayım

Etken madde Dozajının %80 azaltılması maalesef ilacın çalışma etkinliğini aynı oranda azaltmıyor.

Neyse konuyu uzatmadan ekte finasteride dozaj-etki mekanizmasını görebileceğin bir tablo bırakıyorum .
19 yaşında bu şekilde saç kaybı yaşayan birisine medikal tedavi önerisi kesinlikle yanlıştır. kişiye yarar degil zarar sağlar . Bunarkadasa finasteride öneren kişi ya konu hakkında bilgisi yoktur yada artniyetlidir.
Öncelikle şunu bir anlamamız lazım aga ile ilgili hiçbir ilacın "kullananların %100'ünde yeni saç çıkışı ve dökülmenin durması gözlendi." gibi bir istatistiği yok alınabilecek en yüksek faydayı alanda var gram fayda görmeyen de var. Siz belki de gram fayda görmediniz bu anormal bir durum değil.

Kanser için üretilmiş bir etken madde evet ama saç içinde faydalı olduğu fark edildiği için saç için reçete edilmeye başlanmış ilaçların etken maddesi. Finasteride ilk başta saç için üretilseydi sonra da prostat kanseri konusunda faydalı olduğu anlaşılıp 5 mg bir versiyonu çıksaydı bu sefer bu ilacı kullananlara "Kanseri yenmek için saç ilacı kullanıyorsunuz, bu doğru değil." Diyecek miydiniz ? İlk başta kanser için üretilmesi günümüzde aga için reçete edildiği gerçeğini de değiştirmiyor bunun tartışılacak bir tarafı pek yok.

Bunlar dışında konu sahibi hakkında ki yorumlarınıza katılıyorum ve 20 yıllık tecrübelerinize saygı duyuyorum ancak sizinde anlamadığınız, fark etmediğiniz ya da yanlış gördüğünüz şeyler olabilir.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 11 Eylül 2022, 17:35:32 »
tedavi yöntemlerinin sonucları kişiden kişiye değişir 20 senede bunu öğrenebildiniz mi peki?
Etken maddesi ve çalışma prensibi sebebi ile ancak kullanıldığı süre zarfında belirli miktarda fayda sağlayacak (DHT oluşumunu engellemek suretiyle) bir yöntemin 19 yaşında bir kişiye tavsiye edilemeyeceğini öğrendim. Heleki 19 unda nw4 seviyelerinde sac kaybı olan bşr kişiye hiç bşr fayda sağlamayacağı gibi kuvvetle muhtemel zararının dokunacagından, kullansa bile sürdürülebilinir olmayacandan eminim.
Hatta bu ilacı 15 aydan daha az kullanan kişilerin kesinlikle bu ilaç hakkında yorum yapmaması gerektiği kanaatindeyim. Keza 2 ay bu ilaçları kullanıp (yanetki sıfır hersey süper ) demek çok bilinçsizce bir davranış. Nerden mi biliyorum.. bu yollardan geçeli Çook oldu. Siz yünede tavsiye etmeyin

jamesblond

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 13 Eylül 2022, 13:20:57 »
Öncelikle şunu bir anlamamız lazım aga ile ilgili hiçbir ilacın "kullananların %100'ünde yeni saç çıkışı ve dökülmenin durması gözlendi." gibi bir istatistiği yok alınabilecek en yüksek faydayı alanda var gram fayda görmeyen de var. Siz belki de gram fayda görmediniz bu anormal bir durum değil.

Kanser için üretilmiş bir etken madde evet ama saç içinde faydalı olduğu fark edildiği için saç için reçete edilmeye başlanmış ilaçların etken maddesi. Finasteride ilk başta saç için üretilseydi sonra da prostat kanseri konusunda faydalı olduğu anlaşılıp 5 mg bir versiyonu çıksaydı bu sefer bu ilacı kullananlara "Kanseri yenmek için saç ilacı kullanıyorsunuz, bu doğru değil." Diyecek miydiniz ? İlk başta kanser için üretilmesi günümüzde aga için reçete edildiği gerçeğini de değiştirmiyor bunun tartışılacak bir tarafı pek yok.

Bunlar dışında konu sahibi hakkında ki yorumlarınıza katılıyorum ve 20 yıllık tecrübelerinize saygı duyuyorum ancak sizinde anlamadığınız, fark etmediğiniz ya da yanlış gördüğünüz şeyler olabilir.
Boomerlarla uğraşılmaz  sedat pekerin de dediği gibi boşver

deniz3434

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 16 Eylül 2022, 11:14:05 »
ben uzun zamandır fin kullanıyorum ve memnunum

ama kimseye tavsiye etmiyorum herkes kendi araştırıp karar vermeli. sadece bu forumu öneriyorum bazen başka yerlerde

trump bile fin kullanıyosa artık siz düşünün :D

Facebook Twitter Instagram