Gönderen Konu: Saç Dökülmesi Yaş 20 Tedavi  (Okunma sayısı 1086 defa)

brkcmbz34

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saç Dökülmesi Yaş 20 Tedavi
« : 04 Eylül 2022, 22:08:21 »
İyi akşamlar, yaklaşık 5-6 aydır minoxil kullanıyorum bunun dışında saç için bir takviye vesaire almadım. Doktora gittiğimde genetik dökülme olduğunu söylrdi ve minoxil önerdi. Kan tahlillerimde bir sorun yok. İlk aylar minoxilin etkisini görmüştüm baya açıklar kapanmıltı ama dökülme durmadı. Şimdi saçım bu halde minoxilin yanında saç dökülmesini durdurmak için ne takviye almalıyım? Saç ekimi yaptırmak istemediğimden dökülmeyi geciktirmek istiyorum. Bunun için ne kullanmalıyım? xpecia veya proscar kullanmayı düşünüyorum fakat kararsızım yardım eder misiniz aşağıya saçımın çok kısa ve hafif kısa hallerini koyacağım. Şimdiden teşekkürler.

brkcmbz34

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Dökülmesi Yaş 20 Tedavi
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2022, 22:09:08 »
Saçı çok fazla kafaya takmış biriyim, aklımdan çıkmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Topikal Fin %0.1

melhdemrc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2022, 23:05:11 »
Finasteride ve microneedling ile yanına bir de ketokonazol içerikli şampuan ekle big 3 dediğimiz şey oluyor zaten sonuç çok iyi olur ama minoxidil bırakmaman gerekiyor minoxidil süreklilik gerektirir ve bu konu kafaya takılınca düzelmeyecek bir şey kafaya takılcak bir konu da değil lütfen psikolojini iyi tut hayatını yaşa kellik herkesin hayatında illaki yaşadığı bir şey o yüzden çok kafaya takma sorunun çözümü var en kötü saç ekimi yaptırırsın finasteride kullanmayı bırakmaman gerek ama yan etki görmezsen zaten bırakmanın anlamı yok bir de şunu diyim yan etkisi yüzünden başlamaya korkuyorsan sakın korkma plasebo yüzünden yan etki yaşarsın tavsiyem başlaman yönünde günde 1mg yeterli olcaktır oldu ki yan etki gördün 2 günde 1mg de alabilirsin gittikçe doz düşürebilirsin finasteride saçını korur minox ile de yeni saç çıkışı yakalarsın görüntü harika olur kısaca

melhdemrc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2022, 23:07:03 »
Bir de seninki diffuse thinning yani genel seyrelme finasteride in en iyi sonuç verdiği tip bu tavsiyem testosteron ve dht testi yaptırıp 6 ayda bir kontrol şartıyla fin başlaman geç kalmadan başlarsan saçların çok iyi olur

brkcmbz34

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2022, 01:14:59 »
Bir de seninki diffuse thinning yani genel seyrelme finasteride in en iyi sonuç verdiği tip bu tavsiyem testosteron ve dht testi yaptırıp 6 ayda bir kontrol şartıyla fin başlaman geç kalmadan başlarsan saçların çok iyi olur

peki testosteron & dht testini hangi bölüm yapıyor ve finasterid yaşım gerekçesiyle zararlı olur mu xpecia iş görmez mi bir de bu genel seyrelmeye saç ekimi sanırım kötü oluyor tutmuyor değil mi?
Topikal Fin %0.1

melhdemrc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2022, 12:06:29 »
Üroloji bakar finasteride için test istiyorum dersen onlar halleder zaten bir fe endokrinoloji den tiroit değerlerine baktır fin 18 45 yaş arası için uygun eğer geç ergenlik olmadıysa ve sakal gelişimin tamam ise başlayabilirsin ama doktora sormanda da fayda var xpecia bir takviyedir ilaç değil ondan harikalar beklememek lazım ekim konusunda da seninki sıklaştırna olur en fazla ve evet o da biraz zor ekim mevcut saçlar zarar görebiliyor

Kelbey

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 05 Eylül 2022, 13:54:57 »
Kardeşim bencede bu saça minoxil kullanırsan ileride pişman olursun gibi, çünkü birincisi büyük bir alana yayıyorsun olası bir bırakma durumunda ani ve hızlı dökülme yaşarsın ve bu senin kadar takıntılı birini çok üzebilir, ikinci olarakta bir yerden sonra döngülerden dolayı mutsuz olabilirsin bana sorarsan bence de doktor kontrolünde finastreid düşünmeni tavsiye edebilirim
RU58841
B VİTAMİNİ COMPLEX
D VİTAMİNİ
HAFTADA 2 İĞNELEME
HER DUŞTAN SONRA MASAJ

brkcmbz34

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 05 Eylül 2022, 21:30:13 »
Üroloji bakar finasteride için test istiyorum dersen onlar halleder zaten bir fe endokrinoloji den tiroit değerlerine baktır fin 18 45 yaş arası için uygun eğer geç ergenlik olmadıysa ve sakal gelişimin tamam ise başlayabilirsin ama doktora sormanda da fayda var xpecia bir takviyedir ilaç değil ondan harikalar beklememek lazım ekim konusunda da seninki sıklaştırna olur en fazla ve evet o da biraz zor ekim mevcut saçlar zarar görebiliyor

peki teşekkürler bu hafta içi gitmeyi planlıyorum

Kardeşim bencede bu saça minoxil kullanırsan ileride pişman olursun gibi, çünkü birincisi büyük bir alana yayıyorsun olası bir bırakma durumunda ani ve hızlı dökülme yaşarsın ve bu senin kadar takıntılı birini çok üzebilir, ikinci olarakta bir yerden sonra döngülerden dolayı mutsuz olabilirsin bana sorarsan bence de doktor kontrolünde finastreid düşünmeni tavsiye edebilirim

abi şimdi ben 5-6 aydır kullanıyorum minoxili, finasteride başladıktan bir süre sonra minoxil kullanmayı kessem dökülme olur mu?
Topikal Fin %0.1

melhdemrc

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 06 Eylül 2022, 12:14:58 »
Minoxilin çıkardığı saç var ise bunlar dökülebilir de dökülmeyebilir de tamamen şans işi ama geç olmadan minoxu birden değil kademeli olarak bırakmanı tavsiye ederim mesela şuan günde 2 kez ise 2 3 hafta günde 1 sonra 2 günde 1 3 günde 1 falan en son bırakırsın birden bırakırsan yıkıcı etkisi çok olur

Facebook Twitter Instagram