Arkadaşlar, günaydın.
Biraz önce bu ilacı detaylı araştırdım.
Kellox arkadaşımın da araştırmaya yönelik attığı görselde bu ilacın dozajına göre %72'ye kadar DHT'yi baskıladığı görüntülenmekte.
Peki bu ilaç DHT'yi nasıl baskılıyor ?
-Saç köküne zarar veren DHT hormonunun oluşumunu azaltarak.
+ Saç köküne zarar veren DHT hormonunun oluşumu nasıl azalır ?
Bu ilaç "5-alfa-redüktaz" ismi verilen bir enzimin tip 1 olanının etkisini bloke ederek, prostat boyutunu azaltarak ve kafa derisindeki saç büyümesini artıran vücuttaki testosteron seviyelerini arttırmasıdır.
Testonun, Dehidrotestosterona bloke eden bir ilaçtan söz ediyoruz uzun zaman kullanımlarda bu ilacın; doktor kontrolü altında uygulanan PCT kürleri bile uygulansa geri dönüşünün olacağını sanmamaktayım.
Mevcuttaki hormonları bozan bir ilaçtır.
Ek olarak incelediğim bir araştırmada, kullanım dozajlarına göre herkes üzerinde yan etkilerin olduğunu, hatta bu yan etkilerin Prostat kanser gelişimini desteklediği görüntülenmekte.
https://www.journalagent.com/androloji/pdfs/AND_18_65_99_103.pdf3"Semptomların gerilemediği olgularda cinsel yan etkiler 3 aydan 6 yıla kadar değişen sürelerde kalıcı olabilmektedir."
Bu ilacı kullanacak olsaydım, doktordan ziyade kendime bir kaç soru yöneltirdim sanırsam.
"Yaşım kaç ? - Saçım için bu kadar yan etkiye değer mi ? Aktif bir cinsel yaşantım var mı ? "
Ek olarak internet üzerinden yan etkilerinin geçebileceğine dair hurafe bilgiler yayınlanmakta, PCT kürlerinde hormonların eskisi gibi sağlanabileceğini kanıtlar 1 tane tedavi kürü mevcut mu ?
PCT kürünü uygulayabilecek aşamada veya bilgide değilseniz de doktorlar tarafınca detaylı araştırmalar ve detaylı süre zarfında yardım alarak bozulan hormonların tekrar sağlanabilmesi açısından tedavi süreci uygulanabilir.
Bu tarz bir ilaç asla doktor tavsiyesi veya konunuzda da belirttiğiniz gibi saç ekim merkezinizin tavsiyesi olmamalıdır. Kesinlikle şahsi kararlar ile kullanılmalıdır.
Şunu da eklemek istiyorum, arkadaşlar kullanacak arkadaşlar lütfen diğer insanlara yan etkilerini danışarak veya youtube üzerinden videolar izleyerek karar vermemelilerdir.
İlacı açıp yan etkilerini, bu yan etkilerinin neden/nasıl oluştuğunu, oluşan yan etkilerinin ne kadar sürede düzeleceğini detaylı bir şekilde araştırmalılardır.
Bu tarz ilaçlarda yapılan en güncel araştırmalar, en doğru bilgileri vermektedir.
Konuma dönecek olursam, bugün saç ekimimin 3. günü bunlar "Minoksidil-minoxil ve türevi dahil" dışında 10.günden itibaren kullanmamı tavsiye ettiğiniz şeyler var mıdır ?