Bence ekim yaptırmayıp sadece DHT bloklayarak hayatının geri kalanını geçirsen yeterli. finasterit yan etkileri çok abadtılan bişey. Ayrıca kendiniz hazırlayacağınız topikal seçenek ve dutasterid mezoterapi gibi çözümler de mevcut.
Saç ekiminin dezavantajları :
1-Saç ekimi, eğer kısa saç veya kellik fazla yakışmıyorsa o berbat görünümle geçireceğin o aylar o yıl o sosyal hayat için de gerçekten ne kadar değecek bişeydir tartışılır.
Ben mesela şu anda keşke senin gibiyken topikal finasterit kullanmaya başlayıp hiç ektirmeseydim diyorum.
2-donör alanın asla eskisi gibi olmayacak, manuel fueyle saçın için mümkün en ince uçla ustalıkla alan bir doktor çooook pahalı. Ben sırf bunun için istanbuldan kalkıp bursaya murat küçüktaşa gittim.
3- İlaç kullanmayayım da ekimle takılayım diyorsan habire 2. seans 3. seans derken manuel fue ile ince bir uçla ustalıkla alım yapan biri almıyorsa mikromotorla hayvan gibi büyük uçla arkanı savaş alanına çevirirler asla azıcık bile kısa kestiremezsin. En sağlamı düşük doz finasteriti alıp keyfine bakmak kafan rahat.
4- Saç çizgisi saçın en önemli kısmı ve malesef ektireceğin saç doğal saç çizgin gibi olmayacak.
Türkiyede tekli greft sayısını artırmak için özel olarak zaman ayıran doktor yok diye biliyorum.Sorduğum klinikler genel olarak bunu yaparsak aç kalırız dediler.
Öne ne kadar sık ekim yapılırsa yapılsın sınır ne kadar doğal belirlenirse belirlensin eğer yeterli tekli greftin yoksa ve bunların konumlandırması ustalıkla yapılmazsa çim kafa görünümüne sahip olacaksın.
Bu forumda malesef çoğu kişide sıklığın daha önemli olduğu yanlış algısı var. Malesef saç çizgisinin hem sıklığından hem de sınır çizgisinden daha önemli olan şey greftlerin tekli olması ve konumlandırma paterni.
greftlerin tekli olması yanlış çizgiyi amorti eder çünkü doğal olarak abuk subuk saç çizgisi olan insanlar vardır bi ton.
greftlerin tekli olması syrekliği amorti eder biyere kadar çünkü saçı doğal olarak baya seyrek insanları bile görürsünüz.
ama ön tarafta bol bol çiftli hatta 3lü 4lü greft varsa ne kadar doğal bir çizgi çizilirse çizilsin, ne kadar sık olursa olsun çim kafa görüntüsünden kaçamazsınız saç çizgisinde bi ton çiftli üçlü greft olan bir insan evladı yok. Olsa bile bu arkadan alınan çiftli greftin ön saç çizgisinde yarattığı iğrenç görüntüye asla benzemiyor.