Öncelikle merhabalar, 21 yaşında ciddi saç dökülmesi problemi yaşayan mağdurlardan biriyim. Daha öncesinde doktor kontrolünde 1 yıllık bir saç tedavisi görmüştüm. Fakat tedavinin ve ilaçların çok pahalı gelmesi yüzünden doktorumun onayını alarak bıraktığım tedaviden 4 5 ay sonra daha çok ciddi bir saç dökülmesi yaşadım ve hala yaşıyorum. Tedavi gördüğüm sırada uyguladığım ve kullandığım şeyler şunlardı. Sabahları hairforte sprey, her akşam dermaroller + minoxil kullanımı, bazı aylarda demir ve b vitamini takviyesi, onun dışında günlük olarak xpecia kullanıyordum. Şampuan olarakta sawpoo ve adını hatırlayamadığım bir şampuanı(sawpoo ile aynı kutudaydı, rengi maviydi ve ismi farklıydı) aynı anda kullanıyordum. Tedaviye başladıktan 3, 4 ay sonra çok güzel sonuçlar almıştım. 6. Aydan sonra 2 ay içerisinde 2 seans mezoterapi ve 2 seans prp yaptırdıktan sonra saçlarım aşırı canlanmıştı boşluklar kapanmıştı ve saç tellerim çok kalınlaşmıştı. Tedaviden çok memnundum. Doktoruma da sorarak ilaçları ve minoxili yavaş yavaş azaltarak 4 ay içerisinde bıraktım. Bıraktıktan 4 5 ay sonra çok ciddi dökülmeler yaşadım ve hala yaşıyorum. Tedaviye başlamadan önceki ilk halimle bıraktıktan sonraki halimin fotoğrafını paylaşacağım(Çok net değil sadece bunları bulabildim). Tekrardan tedaviye başlamak istiyorum Hatta başlamamın şart olduğunu düşünüyorum artık çünkü psikolojim alt üst oldu bu son durum yüzünden.
Dutasterid ve Finasterid isimlerini duyalı henüz 2 hafta oldu iyice araştırdım bazı sonuçları göze alıyorum. Sizlere danışmak istediğim bazı şeyler var. Nasıl bir yol izlemeliyim? Bu tedaviyi tekrardan bir doktor kontrolünde mi başlamalıyım? Eğer öyleyse İstanbul Avrupa yakasında en azından bir kan tahlili veya DHT ve testosteron kontrolüne gidebileceğim bir doktor tavsiyesi verebilir misiniz?
Ayrıyetten belirtmek istediğim hususlar: Gün içerisinde hep yoğunum. İş yerimde yoğun tempo çalışıyorum. Ayrıyeten spor yapıyorum ve kimi günler motor kullanıyorum. Yani kask takmamın tedaviye olumsuz etkileri olur mu?
Sırasıyla fotoğraflar: 1. Tedaviden önce, 2. Tedaviden Sonra, 3. Günümüzdeki hali(yağlı saç), 4. ve 5. yıkadıktan sonraki hali.