Herkese iyi forumlar,
Başlıkta belirttiğim üzere yaklaşık 1 hafta önce bir saç ekimi operasyonu geçirdim.Yaklaşık 5-6 aydır saç ekimi yaptırmak için cesaret topluyorum aklımdaki soru işaretlerini bu forumdan araştırarak giderdim.
İstanbulda ikamet etmekteyim. Merkez olarak öncelikle Serkan Aygın tavsiyesi aldım.Bizzat arkadaşım ektirdi ve mutluydu süreçten. Benim de aklımdaki isim Asuman hanımdı fakat ikisi arasında çok git-gel yaşadım
fakat sonunda Asuman hanımın ekimde daha fazla rol almasından dolayı Asuman hanımı'da karar kıldım.
Ekimi kısaca özet geçmem gerekirse
8.30 da Pendik Özel Yüzyıl Hastahanesindeydim ben girdiğimde bir hasta daha vardı(Günde sanırım 2 hasta alıyorlar).Daha sonrasında Asuman hanım geldi önce diğer hastanın saç planlaması yapıldı.Daha sonra benim saç planlamam yapıldı.Planlama yapılırken tüm kararı Asuman hanıma bıraktım. Planlamadan sonra ekim için traş yapıldı ve kan alındı.Kan prp için ve 3 veya 4 adet test kiti vardı onlar için gerekli.
Daha Sonrasında aneztezi yapıldı genel olarak acı eşiğim yüksektir bu yüzden bu aşamada herhangi bir zorluk yaşamadım.
Daha sonrasında kök alım işlemine başlanıldı saç derim yumuşak olduğu için bu kısımda birazcık güçlük yaşandı sanırım en azından konuşmalar öyleydi ama sorduğumda bir sorun olmadığını sadece yavaşlattığı söylendi.Kökalımını genellikle 2 kişi gerçekleştirdi Asuman hanım da bu süreçte büyük bir zaman diliminde kök alımının bizzat içerisindeydi.
Öğlen 2 gibi kök alımı bitti yemek molası verildi yemek molasından sonra tekrardan ekim alanına aneztezi yapıldı ve Asuman hanım tüm kanalları kendisi açtı.Ve yine 2 kişilik ekiple beraber saç ekimi gerçekleşti
Donör bölgemde 2-3 lü greftlerin yoğun olduğu söylendi bunun kapatıcılık açısından olumlu olduğu söylendi.
Ekimin dışında Asuman hanım ve ekibi için yorum yapmam gerekirse harika bir deneyimdi. Tüm çalışanlar ilgili güzel yüzlüydü. Asuman hanım ise forumda anlatılan kadar varmış sağolsun ekimin her aşamasına eli değdi ve bu durum gerçekten insana güven veriyor.
İlaç olarak klinik size Fito krem,corsapin,ağrı kesici ve iltihap önleyici ilaç veriyor.
Bunun dışında Prozinc şampuan + losyon, bephantol losyon, batıkon, xpecia ,redoxanı siz temine ediyorsunuz
Saç ekimimin üstünden 1 hafta geçtiği için direk fotoğrafları atıyorum.
Ekim öncesi fotoğraflar