Üçüncü Yıl Update:
Merhaba dostlar,
Saçı ektireli bugün tam üç yıl oldu. Bu süreçte gerek özel mesajda gerek konu altında ilgilenen, yardımcı olan tüm dostlara teşekkür ediyorum.
16 Temmuz 2024’de yani ikinci yılımda klinike de danışarak minox ve fini bıraktım. Bunun sebebi hem karaciğer ve böbrekle alakalı değerlerimin dengesiz olmasıydı hem de evlilik ve ofis kurma sürecine girdiğim için saç sağlığını geri plana atmamdı.
Finasterid hakkında izlenimim:
Herhangi bir cinsel problem yaşamadım. İlaç kullandığım dönem yoğun da spor yapıyordum bu yüzden olabilir. Fin’i kimseye al kullan diye tavsiye edemem ancak kullanacaksanız da hormonel takibinizi yaptırarak kullanmanızda fayda var.
Minoxidil hakkında izlenimim:
Rogaine foam’ı 6 ay, eczanede satılan minoxı 1.5 sene kullandım. Foam ile Türk malı minox arasında kullanıcı deneyimi açısından aşırı fark var. Minox nadiren çarpıntı yaptı ancak çok önemsemedim.
Fin+minox kombinasyonu ile saçım keçe gibiydi ve aşırı sağlıklıydı tellerim. Hayatım boyunca ince telli düz saça sahipken fin+minox ile yaklaşık 2 sene sertlikten dalgalanan saçlara sahip oldum. Bu arada tüm bu süreç için @Hintel’e ayrıca teşekkür ederim.
Bıraktıktan sonra ekimim olduğu için halen daha saçım var ancak tepe bölgeleri iyice inceldi yavaştan deri gözükmeye başladı. Hayatımda aldığım en önemli kararlardan biri saç ektirmekti. O konuda kimsenin çekincesi olmasın. Tepe için tavsiyesi olanı dinlemek isterim.
Tüm dostlara selamlar ve sevgiler. Allah kimseye çözümsüz dert vermesin, gerisini hallederiz.

Bugün çektiğim saçımın son hali: