Evet arkadaşlar doktorla konuştum. 300-1000 ortalama ve iyi bir sonuç kabul ediliyormuş. Benimki ise 414 çıktı. Yani herhangi bir terslik yok hatta biraz düşük. Diğer hormonlara da geldiğimizde herhangi bir sorun tamamen sorunsuz. Ama ben hala saçım neden dökülüyor olabilir diye sorunda. Doktor: Hormonları ne kadar kontrol altında tutarsan tut en önemlisi senin saç reseptörlerinin hassasiyetidir, ne kadar uğraşırsan uğraş alacağın önlemler kısa süreli geçici şeyler olur., dedi. Ve ben hayal kırıklığıyla çıktım. Depresif ve umutsuz bir şekilde takılıyorum işte.
Dostum evet AGA nın sebebi yüksek androjen hormonu değil de, genetik olarak androjen hormonlarına karşı saç foliküllerinin hassasiyeti. Yoksa hormon tedavisi olup kadın olan transların hepsinin fulll saçı çıkardı, bazılarında çıksa da %100lük bir durum yok.
Bu arada yaşınız kaç ve DHT değerlerinize baktırdınız mı acaba?
T ve DHT konusuna gelince, DHT nin bağlanma özelliği çok daha yüksek. İkisi de saç dökülmesine neden olsa da, DHT nin zararı bu konuda çok daha yüksek. Biliyoruz ki dutasteride DHTyi neredeyse sıfırlıyor, ancak T'den dolayı yine saç dökülmesi devam edebilir.
Sizin saçlarınızla birlikte kaşlarınız vs dökülüyorsa başka bir sorununuz olabilir, AGA olduğundan emin misiniz?