Gönderen Konu: Şakaklarımda son2 yıldır dökülme var, yaş 23 önerilere açığım  (Okunma sayısı 2456 defa)

gallagher

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
şu an yaptırmış olsam biraz keyfi olurdu bahsettiğim gibi belirli uzunlukta göze batmıyor. Kafamda düşündüğüm iyi kötü 30uma kadar çok fazla kayıp vermeden devam etmek ve o civarlarda bi ön çizgi ekimi yaptırmak. Bu yüzden finas kullanmak cezbedici geliyor.
benim de öyle saçlarım şuan uzun ve orta halindeyken bile kız arkadaşlarım sen demesen anlamazdım diyordu o yüzden şimdilik amacım sadece korumak

gallagher

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Selamlar, 1.5 aydır düzenli olarak xpecia tablet, karadut özü ve dermaroller yaptıktan sonra banyodan 1 2 saat önce magnezyum yağı sürüyorum. Saçımı uzattığım için tararken ve banyoda bir hayli dökülüyordu ama normal geliyordu. Aşırı fazla bunaldığım için saçlarımı 1 numaraya vurdum. Şuan sadece banyoda saçım dökülüyor onun haricinde fazla bir dökülmem yok. Geçen seneye göre şakaklarımda aşırı farklılık hissetmedim sadece sol şakağımdaki saçlarım biraz daha ince ama hala sağlam durdukları için fini yine erteliyorum. Konuyu takip eden arkadaşlar için 2 tane fotoğraf yüklüyorum. Bu arada ketoral krem kullanıyordum lakin saçları incelttiğine dair yorumları okuyunca onu bıraktım sadece hafta 1 kez ketoral ile kafamı yıkıyorum. Şakakları güçlendirmek için tavsiyesi olanlar yazarsa mutlu olurum.

vidci1

• Yeni üye
  • *
Boş işlerle uğraşıyorsun.  Ama bu yaşta aksiyon alman çok iyi birşey.

Xpecia pahalı ve gereksizlik abidesi birşey.

Ana tedavin adı sanı belli literatürde üzerinde yüzlerce çalışması olan ilaçla DHT bloklama olmak zorunda. Bu tedavinin %80i. bu olmadan olmaz. hep geçici olur.

ana tedavi olarak seçeneklerin:
1-Dutasterit finasterit var.
Ucuzluk olarak proscarın 5mglık olanı yuvarlak değil, yuvarlak muadil çakmalarından alıp tablet kırıcı ile 4e bölüp 2-3 günde bir tane alabilirsin. finasterit çok düşük dozlarda da işe yarayan bişey saç için.

2-dutasteride mezoterapi diye bişey var.

3-topikal finasterit var , kendin hazırlayabilirsin veya yapan eczaneler var internette ingilizce bi ton video var. En önemlisi bunun kanda ne kadar sistemik etki ypatığına dair fikir verecek anektodlar ve çalışmalar var. Yan etki olarak daha iyi deniyor.

4- Pyrilutamide diye ümit verici bir topikal ilaç şu an test ediliyor yıllar sonra bu ilaç çıkarsa ona geçersin veya kombine edersin daha iyi sonuç alırsın. 

Bir de DHTnin saç kökünde etki ettiği minik pathwayleri hedef alan bilimsel çalışma maddeleri var ama bunlar üzerinde henüz çalışmalar yapılıyor daha çoook uzun süreler gerekli. İşe yarayacak bişeyler çıkar mı bilinmez.

Yan tedavi olarak ise saç büyüme uyarıcıları var dermapen, dermaroller, PRP, igf-1 mezoterapiler vs  bir de minoxidil ve etkisi baya hafif olan stemoxidine var LOREAL SERIOXYL olarak  geçer baya pahalı ama zayıf da olsa etkili bişey. Minoxidile karşı avantajı stemoxidinin yan etkisi yok ve güzel kokuyor.

Vitamin olaylarına hiç girme aşırı eksiklik olmadıkça hiçbişeye etkisi olmaz. İlla dikkat edicem diyorsan ferritin seviyen 50nin altında olmasın git hastanede baktır ondan emin ol folik asidine de baktır normalse gerek yok. Bir de eczaneden HİOTİN 5MG TABLET olarak ucuz biotin alıp günde yarım kullanabilirsin çok ucuza gelir.  Abuk subuk beslenme, hergün mutlaka sebze meyve ve yeterli protein kalöri tüketmiş ol.

Kan dolaşımını canlandırıcı kardiyo egzersiz yap, uyku kaliten iyi olsun , apnen horlaman burun tıkanıklığın vs varsa çöz oksijenlenme önemli.

Başka bişeye gerek yok.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
hergün dutasterid finasterid kullanmak büyük bir sorumluluk değil sabah kahvaltısından sonra dış fırcalamadan önce bir kapsül atıyorsunuz suyunuzu içiyorsunuz ve sonra günlük yaşamaınıza devam ediyorsunuz yani bunu öyle büyük bir şeymiş gibi düşünmeyin derim kaç kere daha kullanacağım gibi bir düşünceye de girmeyin atacaksınız bitecek o an için bunu düşünmenize ya da yarının sorumluluğunu üzerinizde bulundurmanıza gerek yok ben de eskiden bu düşüncedeydim fakat düşünce yapımı değiştirdim şimdi çok daha rahat bir şekilde dutasteridden faydalarımı görmeye devam ediyorum bu ilaçlar hormonal bir tedavi günlük olarak alınması da maksimum faydası sağlıyor gayet masum faydalı ilaçlar bu kadar sadece

Öyle bir anlatmışsınız ki keyfine alıp çaya çorbaya atasım geldi! Gayet masum ne demek? İlacı üreten bile bu kadar şirin göstermiyor, insanların kalıcı rahatsızlıklar yaşamasının müsebbibi olabilirsiniz, daha dikkatli yazmanızı tavsiye ederim.

gallagher

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Boş işlerle uğraşıyorsun.  Ama bu yaşta aksiyon alman çok iyi birşey.

Xpecia pahalı ve gereksizlik abidesi birşey.

Ana tedavin adı sanı belli literatürde üzerinde yüzlerce çalışması olan ilaçla DHT bloklama olmak zorunda. Bu tedavinin %80i. bu olmadan olmaz. hep geçici olur.

ana tedavi olarak seçeneklerin:
1-Dutasterit finasterit var.
Ucuzluk olarak proscarın 5mglık olanı yuvarlak değil, yuvarlak muadil çakmalarından alıp tablet kırıcı ile 4e bölüp 2-3 günde bir tane alabilirsin. finasterit çok düşük dozlarda da işe yarayan bişey saç için.

2-dutasteride mezoterapi diye bişey var.

3-topikal finasterit var , kendin hazırlayabilirsin veya yapan eczaneler var internette ingilizce bi ton video var. En önemlisi bunun kanda ne kadar sistemik etki ypatığına dair fikir verecek anektodlar ve çalışmalar var. Yan etki olarak daha iyi deniyor.

4- Pyrilutamide diye ümit verici bir topikal ilaç şu an test ediliyor yıllar sonra bu ilaç çıkarsa ona geçersin veya kombine edersin daha iyi sonuç alırsın. 

Bir de DHTnin saç kökünde etki ettiği minik pathwayleri hedef alan bilimsel çalışma maddeleri var ama bunlar üzerinde henüz çalışmalar yapılıyor daha çoook uzun süreler gerekli. İşe yarayacak bişeyler çıkar mı bilinmez.

Yan tedavi olarak ise saç büyüme uyarıcıları var dermapen, dermaroller, PRP, igf-1 mezoterapiler vs  bir de minoxidil ve etkisi baya hafif olan stemoxidine var LOREAL SERIOXYL olarak  geçer baya pahalı ama zayıf da olsa etkili bişey. Minoxidile karşı avantajı stemoxidinin yan etkisi yok ve güzel kokuyor.

Vitamin olaylarına hiç girme aşırı eksiklik olmadıkça hiçbişeye etkisi olmaz. İlla dikkat edicem diyorsan ferritin seviyen 50nin altında olmasın git hastanede baktır ondan emin ol folik asidine de baktır normalse gerek yok. Bir de eczaneden HİOTİN 5MG TABLET olarak ucuz biotin alıp günde yarım kullanabilirsin çok ucuza gelir.  Abuk subuk beslenme, hergün mutlaka sebze meyve ve yeterli protein kalöri tüketmiş ol.

Kan dolaşımını canlandırıcı kardiyo egzersiz yap, uyku kaliten iyi olsun , apnen horlaman burun tıkanıklığın vs varsa çöz oksijenlenme önemli.

Başka bişeye gerek yok.
Tabii ki xpecia tabletin finas yada dutas kadar etkili olmayacağını biliyorum ama o iki ilacın yan etkileri karşısında endişelerim var. Bu sebeple hiç yoktan ise bunu xpecia ile başlatmak istedim. Minoxidil konusunda ise bahsettiğim gibi bir cesaret satın ile aldım lakin onun bir sonu olmayacağını forum sayesinde öğrendim, o yüzden onu kullanmıyorum. Yarın bir gün finasterite geçebilirim dökülme hızına yada ekime hazırlık açısından ama şuan düşünmüyorum. Ama topical finas olayını araştıracağım yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Facebook Twitter Instagram