Dostum yaşımız ve saç çizgimiz neredeyse birebir aynı. Tek farkımız benim ailede babam hariç(57 yaş nw 4.5) erkeklerde kellik yok, şöyle ki 21 tane hepsi benden büyük olmak üzere erkek kuzenim var ve hepsinin saçları ve saç çizgileri çok iyi durumda. 2 abim var ve saçları ve çizgileri iyi durumda. Dayılarımın da keza öyle. Babam, benim yaşlarımdayken benzer saç çizgisine sahipmiş ve ortalama 45 46 yaşına kadar yani emekli olana kadar norwood 3 düzeylerinde kaldı şu an norwood 4, 4.5 gibi. Doktora göründüm ve saç çizgimi 2 senedir takip ettiğimi ve ufacık, farkedilemeyecek derecede olmak üzere açılmalar olduğunu söyledim şakaklar için. Kendisi erkek tipi dökülme olduğunu ancak endişelenmemem gereken bir düzeyde olduğunu söyledi. Olgunluk çizgisi olabileceğini söyledi ancak net konuşamadı(kişilerin genetikleri çok değişiklik gösterebiliyor net konuşamam tarzında) ve bu kafamı karıştırdı. Minoksidil vs şu an için kullanmamı tavsiye etmedi. 2 sene önce saçlarımı kısa kestirince şakaklarımın bu denli açıldığını farkedebildim öncesinde de çocukluktan beri geniş alına sahip olmam ve saçlarımın uzun olması bu açılmayı görmemi engelledi. 2 senedir fotoğraf fotoğraf kendimi takip ediyorum ve dediğim gibi hala aynıyım. Hala kararsızım açıkçası antiandrojen kullanıp kullanmama konusunda çünkü şu anki halinden memnunum saçlarımın ancak bir tık daha açılması beni mutsuz etmeye başlar. Galiba bir açılma farkedersem kullanmaya başlayabilirim. Forumda hiç aktif değilim rastgele e mailleri görüp girdim ama konunu takip edeceğim.