Ben araştırmamda minoxidilin bikaç ay kullanılıp bırakıldığında sadece ekilen saçların çıkışını hızlandırdığını öğrendim.
Ekilen yerdeki eski, DHTnin kronik olarak bicibicilemekte olduğu saçlar tabiki minoxtan etkilenip geçici olarak kalınlaşacaktır bırakınca eski haline döner, veya dökülüp yeniden eski güçsüz halinde yeniden çıkar. Ama ekilen saça etkisi onu hızlıca uzatması deniyor ki bu paha biçilemez birşey. 1 ayınızı bile kurtarsanız kar. Kısa saçın yakışmadığı bir insansanız 1 ay daha hilkat garibesi gibi gezmekten kurtulmak tabi ki paha biçilemez.
Bir çalışmada hem ekilen saçın çıkmasını hızlandırmış hem de iki kişide sheddingi tamamen ortadan kaldırmış. Ama tabiki bu kişiler minoxil kullanmasaydı yine sheddingsiz bir ekim sonrası süreci mi geçirecekti bilemeyiz. Çünkü bazı kişilerde ekilen saçlar şok dökülmesiz doğrudan büyüyor ve direk büyümeye devam ediyor.
Finsateride gelince ben de merak etmekteyim. Yukardaki arkadaşın attığı çalışmanın konuyla uzaktan yakından bi alakası yok. Dünyanın en aptalca çalışması , finasteritin bilinen etkisi saç ekiminden sonra da oluyor mu gibi bi çalışma olmuş e heralde yani o halihazırdaki köklere ekim sırasında zarar gelmemişse tabiki olur.
Ben merak ediyorum. Ekilen saçlara hiçbir faydası yok diyen doktor da var az faydası var diyen de var. Bu ekilen saçlar DHT ressistant yani DHT proof değil. DHTnin saça verdiği zararı geçici olarak kaldırmak belki ekilenlere de uzama hızı ve mortalite oranı olarak ufak fayda sağlayor olabilir bunu bi öğrenmek lazım. Dediğim gibi bunun çok çok minimal olduğunu söyleyen de var hiçbir faydası olmayacağını söyleyen de.
Eğer başka bilgisi olan varsa buraya yazsın öğrenelim.
Ben loreal serioxyl ve minoxidil beraber kullanmayı düşünüyorum.
Bu arada arkadaşlar xpecia denen şeye neden para veriyorsunuz anlamıyorum tamamen placebo. Saw palmetto kadar mantıksız bi olay yok. Gidin bi tane proscar alın bir tableti 8e bölün iki günde bir alın, aylarca bedava kullanın. hem xpeciadan çok daha etkili olur hem de çok daha ucuz. finasteridin 0.2 mgda da 5mgda da etkisi var ve aralarında çok fazla fark yok çalışmalara göre.