Şimdi bak bu tedaviler kişiden kişiye değişebilen bir şey yani öyle her gelene sen minoksidil kullan denilmemeli ben doktor değilim onu da söyleyeyim fakat ben şuna dayanaraktan söylemek istedim eğer minoksidil kullanırsan döngü olayıyla karşılaşabileceksin kaldı ki saçında minoksidil kullanımını gerektirecek kadar bir açıklık yok bu arada bunları tamamen attığın 2 resimden yola çıkarak söylüyorum ve bu iki lacı birbirinden çok ayrı ilaçlar olarak düşünme ikisini beraber kullananlarda var ama senin saçların bu seviyede değil ayrıca minoksidil kullanıp finasteridi kullanmazsan minoksidilin çıkardığı saçlar DHT hormonunun etkisiyle genetik olarak yine dökülecek elbette minoksidil genetik saç dökülmesi tedavisinde kullanılabilen bir ilaç ama şu anda var olan saçlarını genetik saç dökülmesinden uzun yıllar koruyacak ve saçında tutacak olan esas ilaç finasterid o yüzden finasterid kullanımı sana yetecektir ha ileride baktın finasterid ile saçlarını korudun ama finasteridin kalınlaştırıp çıkardığı saçlar sana yetmedi iyice araştırıp gidip çok iyi bir ekim merkezinde saç ektirirsin finasteride devam edersin saçlarını bu şekilde korursun ve saç sorunun senin için ömür boyu bitmiş olur öyle işte tabi finasterid kimisinde 5-10-15 yıl sonra çalışmayı durduradabiliyor ama bu çok ekstrem bir durum ya çok detayları olan bir konu ama uzun lafın kısası finasterid şu an için mantıklı sana yetecektir ön çizgin zaten çok iyi lafı çok uzatıyorum sonra kızıyorlar bana gereksiz uzatıyorsun diye :d
Tüm söylediklerin benim icin çok değerli, hepsini dikkate alıyorum.
Finasteride almak için herhangi bir ürolog doktoruna muayene olmam gerekir mi ?
Yoksa eczaneye gidip alabilir miyim reçetesiz ?
Birde aylık maaliyeti nedir bu ilacın şuanda ?
Mesela minoxil alirsam ömür boyu, her ay 200-350 tl para çıkacak cebimden.