Gönderen Konu: Şok dökülmede uçları kıvrılmış J şeklinde saç  (Okunma sayısı 17309 defa)

doktorf

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar selamlar.Ben yaklaşık 2 ay  önce Dr.Ali Emre Karadenize saç ektirdim.Şok dökülmede saçların bir kısmı  dökülürken uçları kıvrık bi şekilde döküldü.Sizlerdeki şok dökülmede böyle bişey oldu mu?Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Saygılarımla.
https://i.hizliresim.com/o6Znmb.jpg

Reciproc

• Sr. Member
Ynt: şok dökülmede uçları kıvrılmış saç
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2017, 18:32:21 »
Biz buna baston şeklinde şok dökülme diyoruz ;D şok dökülme iki türlü olur ,baston şeklinde ve kırık tarzında saç dökülür ikiside normaldir.

doktorf

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 27 Eylül 2017, 18:41:11 »
https://www.youtube.com/watch?v=i0lZc_RBOow#t=0m58s
Koray hocanın burada bahsettiği durum gerçekleşti diye korktum açıkçası.Normal mi yani bu durum.Koray hocaya ektiren arkadaşlar bi tecrübelerini paylaşabilirler mi?

Reciproc

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 27 Eylül 2017, 19:05:11 »
Videoya baktım belkide haklısındır telaşlanmakta ;D ama şu var yıllardır saç ekimi yapan arkadaşlardan bu baston tipi dökülmeyle ilgili kaygılılarına tanık oldum buna rağmen çoğunun saçı çıktı ,o zaman bu durumda ekilenlerin yarısı heba olsa bile ekim sonuçları genede çok güzel olabiliyor sonucu ortaya çıkıyorki buda demek oluyorki ekilen saçlarda ne kadar fire oluyor sorusuna kimse  tam hakim değil ama koray erdoğan ekimlerine bakınca onun haricindeki en iyi ekimcide bu oran yüzde 60 gibi bir şey heralde..  :o
Baston tipi dökülen saç tekrar çıkmıyorsa eğer durum böyle o zaman  :) çünkü çoğu kişide dökülmelerin en az yarısı baston tipi diye düşünüyorum.

Glownshow

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2017, 23:22:10 »
Bence baston olarak dokulenler ekim sirasinda travma gecirenler olsa gerek. Belkide notmalde duz saci olupta ekim sonrasi kivorcik saca donusenler bu sekildeki sacardir. Zaten koray hoca bunlar transectiona ugradi demiyor sadece bukuldu diyor. Bence baston dokulmeleri %60-70 cikiyordur diye dusunuyorum

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2017, 00:21:03 »
Video ya bakınca düşünce mantıklı ama umarım öyle bişey değildir.
Global Moderator

doktorf

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2017, 00:47:34 »
Hintell senin şok dökülmende böyle bişey oldu mu hatırlıyo musun?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 28 Eylül 2017, 11:25:43 »
Hatırlıyorum benımkiler makasla kesilmis saç gibi düz ve köksüzdü.
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2017, 17:21:49 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Glownshow

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 28 Eylül 2017, 13:25:15 »
ishrs sitesindeki doktorlarin tartismasindan alintidiir:: Jerry Cooley joins in: I think we’re making too much of these J hairs. I suspect most happy, healthy growing transplanted hairs started out as these vilified J hairs. I do a lot of my own placing and try to avoid J formation by proper site depth, lifting up gently after the graft is placed, but I still see a little J sometimes when a graft pops out. The distal bulb is a floppy sock that wants to bend a little as you drive it down the site. During catagen, it will shrink upward and eventually right itself. If growth is affected, it is most likely because the fibrous sheath was lacerated and the papilla escaped. Some patients have more fragile bulbs. I plant with 6× and can sometimes detect this happening; it’s harder to see with lower magnifications.
If I had to bet, Bob’s problem is staph.

Glownshow

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 28 Eylül 2017, 13:44:41 »
Yani kanal derinligi greft uzunluguna uygun acilmazsa bukulme yani J sekli olabiliyor, ekerken bukulen tel katajen safhada kendini ileri Dogru Iterek duzeltecektir.Büyüme etkilenmisse, muhtemelen fibröz kılıf yırtık bırakıldı ve papilla kacmissa gerceklesir. Bazı hastalarda daha kırılgan bulbs vardir diyor

doktorf

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 28 Eylül 2017, 13:51:27 »
Acaba bu J şeklindeki saçların kökleri zarar görmüş müdür yani fire olarak değerlendirebilir miyiz? Bunu Koray hocaya sormanın bir yolu var mı ki? 

doktorf

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 28 Eylül 2017, 13:55:23 »
Glownshow teşekkürler ilgin için.

Glownshow

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2017, 14:00:09 »
Rica ederim dostum hic kafana takma, hersey Doku yapinla ve metabolizmanla ilgili. Bence bukulme sorun degil gibi onemli olan pupilla denen kismin Hasar gormemis olmasi. Nerede ekim yaptirdiniz acaba? Orantisal olarak yuzde kaci J seklinde?

doktorf

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2017, 14:06:59 »
AEK Hair Clinic diye geçiyor.Dr.Ali Emre Karadenize ektirdim.Vallahi yarısı falan bu şekildeydi galiba.Çok önemsememiştim o zamanlar.Ama şu videoyu görünce ziyan oldu saçlarım diye içim içimi yiyor.Hintell koray hocaya iletemez miyiz bu soruyu?

yenermsu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Şok dökülmede uçları kıvrılmış J şeklinde saç
« Yanıtla #14 : 05 Kasım 2018, 11:47:48 »
Bana göre L ya da baston şeklinde dökülme greftlerin aletle(cımbız herhalde) tutulma noktasındanmış gibi geliyor. O bölge zayıflayıp saç uzadıkça kendi ağırlığına dayanamayıp yan yatıyor olabilir. Zaten şok dökülme esnasında bazı saçların kafa derisine yapışmış olduğunu görürsünüz. Muhtemelen onlar bu formda dökülüyordur.

Facebook Twitter Instagram