Ben bu konuyu defalarca forumda dile getirmiştim.Mastürbasyon yemin ederim saç döküyor.Hemde etkisi azımsanmayacak derecede büyük.Öyle böyle değil.Bunu önlemenin yolu nofapta değil.Zira nofapın 8.günü patlamıştım.Sebep finasterid.Libidoyu sürekli arttırıyor ve meni sıvık olduğu için ereksiyonda erken boşalmaman imkansızlaşıyor.Çünkü çok hızlı şekilde damarlar doluyor.Bunun çözüm yolu şudur.Kendimden yola çıkarak söylüyorum.Eğer uyarılsanız bile canınız istemiyorsa, penisiniz tam erekte olmuyorsa ve de sürekli aklınıza takılıp kalmıyorsa yapmayın.Çünkü o an sadece kendinizi şartlamış oluyorsunuz.Fakat uyarıldığınız takdirde dayanamıyorsanız, aklınızda yer ediniyorsa, penis canlıysa yapın o yapmanız saç dökülmenizi tetiklemiycek.Burda anlatmak istediğim zorunlu kalmadıkça fazladan yapılan her mastürbasyon (keyfi amaçlı sırf beyini rahatlatmak için) saç dökülmesini hızlandırıyor.Bunun herhangi zamanı vakti yok.Dayanamıycak vaziyetteyseniz boşalın.Bu seferde o süreyi uzatmaya kalktıkça testo oranında müthiş bir artış olucak ve kafada sürekli meşgul olcağı için stresle beraber dökülmeniz gene artacak.Genetik dökülmesi olan bireylerde bu geçerli olsada yakın bir arkadaşımın saçlarında problem olmaması rağmen sürekli mastürbasyon sonucu saçlarında ciddi seyrelmeler başladı.Saç ekimi sonrası bile tavsiye edilmiyor.Damaları kötü etkilediğinden ağrılar oluyor.Bir diğer mevzuda ben saç köklerini kapattığınıda düşünüyorum.Mastürbasyon + stres dökülmeyi feci halde hızlandırıyor.Her mastürbasyon sonrası genetik dizilimde farklılar olduğuna dair teorimde var.Bir zar gibi düşünün sürekli sallıyorsun.Çünkü bazı zamanlar mastürbasyon sonrası saçların iyide oluyor garip bir şekilde.Son olarak şunuda söylemeden geçemiycem cinsellikteki boşalma ile mastürbasyondaki boşalma temelde aynı olsada aslında değil.Cinsellikte partnerinle yaşadığın hormonal salgılar olumluyken (kalp sağlığı, cilt güzelleşmesi, duygusal motive...) vesayre iken mastürbasyonda sadece sanal dopamin salgılanıyor.Yani vücut bunu anlıyor.Sexte çok fazla olumlu yön var.