Gönderen Konu: SAÇ EKİMİ ÖNCESİ SON DURUMUM VE TAVSİYE BEKLENTİSİ.  (Okunma sayısı 1632 defa)

pieras

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Selamlar herkese. Yaklaşık 1.5 yıldır forumu sessiz takipçilerindenim ben de.Bu işte emeği geçen ne kadar insan varsa aldığı hayır duasının haddi hesabı yoktur eminim.Bu forumla 1.5 yıl önce değil de 3 önce tanışmış olsaydım sanırım saçlarımın çok daha büyük bir kısmı duruyor olurdu. Ama maalesef sorunumuz da tam olarak bu. Artık saç derimiz görününce bu işin derdine düşüyoruz ya da daha bilinçli yaklaşıyoruz. Ailede 2 taaraflı ileri derecede kellik var ve ben aktardan aldığım yağlarla bu işi götüreceğimi düşündüm yıllarca ama yaş 35 olununca kel görünmeye başladı. Son 3 yıldır ise agresif şekilde dökülmeler başlayınca ilk iş eczane tavsiyesiyle minoxil kullanmaya başlamak oldu.Çok da iyi geldi yaklaşık 2 yıl boyunca saçlarımı bu şekilde korumayı başardım ama geçen yıl mart ayı gibi bir anda inanılmaz dökülmeler başladı. minoxil işe yaramamaya başladı. 3-4 ay daha sabırla sabah akşam kullanmaya devam ettim ama artık fayda etmemeye başladığını gördüm. Minik saçlar çıkıyordu ama asla 1-2 cmi geçmiyordu. Tam bu sırada bu forumla tanıştım ve minoxili sadece akşam ve saçlarımın sadece ön kısmına gelecek şekilde kullanıp yanında da finasterid kullanmaya başladım. Bugün yaklaşık 11 aydır kullanıyorum. Dökülmeyi yavaşlatmayı başardığımı düşünüyorum. Yine bu forum sayesinde Asuman hair'de karar kıldım ama 1-2 ay daha beklemek istiyorum. Adana'da yaşıyorum ve inanılmaz bir hava var bu yıl. Bunun dezavantajını yaşamak istemiyorum. Aklıma takılan bi kaç şeyi siz değerli forum yöneticileri ve üyelerine danışmak istiyorum. Fotoğrafları aşağıda paylaştım. Saçlarımda yer yer sivilceler ve minik sert yuvarlak top gibi beyaz şeyler çıkıyor.Bununla alakalı da bir forograf paylaştım.Buna bir çözüm bulamıyorum her ne kadar minimuma indirmiş olsam da. Konazol şampuan kullanmaya başladım 1 aydır ve uzun zamandır vichy dercosla beraber prozinc yeşil kutuyu kullanıyorum. Yeşil çay sürekli hayatımda olan bir şey ve keçi boynuzu pekmezini de son zamanlarda kullanmaya başladım.6 ay da çinko b12 ve biotin içeren bir takviye kullandım. Saçlarım bu forumdaki herkes gibi her şeyim. Gerekirse 2. ekimi de düşünüyorum . Saçlarım bu çok ince telli ama donör kısmı çok daha kalın. Tavsiyelerinizi bekliyorum
  • Ekim Tarihi: 09.10.2022
  • Ekim Merkezi ismi Asuman Hair
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 36
  • Medikal Tedavi proscar 1/5, xpecia sabah1 akşam 1, prozinc losyon, prozinc plus şampuan, konazol şampuan,solgar vitamin d3, redoxon 3'lü etki, vm2000 alfa lipoic asit 3 günde 1
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

Sacimiziduzeltecegiz

• Yeni üye
  • *
Ynt: SAÇ EKİMİ ÖNCESİ SON DURUMUM VE TAVSİYE BEKLENTİSİ.
« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2022, 16:59:49 »
Umarim en iyi sonucu alirsiniz hocam

pieras

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2022, 20:10:40 »
Teşekkürler.
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 36
  • Medikal Tedavi proscar 1/5, xpecia sabah1 akşam 1, prozinc losyon, prozinc plus şampuan, konazol şampuan,solgar vitamin d3, redoxon 3'lü etki, vm2000 alfa lipoic asit 3 günde 1

pieras

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2022, 14:29:25 »
Sanırım kimsenin fikri yok saç derimde çıkan son fotograftaki küçük şeylerin ne olduğu hakkında.
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 36

Hasann06

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 06 Ağustos 2022, 15:55:49 »
Sanırım kimsenin fikri yok saç derimde çıkan son fotograftaki küçük şeylerin ne olduğu hakkında.

Hocam bildiğim seboreik dermatit bu ama senin başlangıç aşamasında .Bunun ilerlemiş hali deriye yapışık pullanma ve aşırı kızarıklık hatta kanamalı deridir.
Benim sana tavsiyem konozal şampuan yerine ketoral krem kullan Bu şekilde en azından teşhis doğruysa daha hızlı sonuç alırsın yanlış ise farklı tedavilere başlarsın.Keroral krem haftada iki uygulamayla bu sorunu bir kaç haftada sıfırlaması lazım .Çünkü senin başlangıç aşamasında hızlı sonuç alman lazım.
Ayrıca saç derin için termal su kullan inanılmaz faydalı oluyor saç derisi için.

pieras

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 06 Ağustos 2022, 19:39:31 »
Dostum değerli yorumun için teşekkürler. Dermatolog konazol kullanmamı tavsiye etmişti. Aile hekimim seboroik olduğunu söylemişti ve konazolden fayda görmeyince başka bir şey olabileceğini düşündüm. Hemen gidip aldım kremi bugün kullanmaya başlıcam. Umarım iyi gelir.
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 36

dejavuu86

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 07 Ağustos 2022, 00:11:11 »
Cildiniz çok yagli ise ve saçınızda sürekli sivilce çıkıyorsa düşük doz aknetrent kullanabilirsiniz  tabi dermatolog karar vericek buna ama öyle bir sorununuz var ise doktorda önerebilir bu ilacı bu arada 11 aydır fin kullanıyorsun sanırım oda cildinizdeki yağlanmayı azaltması lazım öyle bir etkisi oldumu sizde

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #7 : 07 Ağustos 2022, 00:46:42 »
Saç dökülme hikayemiz çok benzer.

O minoxidil yok mu...
İlk başta deli dehşet oldu saçlar ama bırakınca çöktü aynı şekilde.

Sonra yine denedim ama saçlar 2 cm'de kaldı.

O ucundaki sarı şey bende de oluyordu nedenini bilmiyorum ama yağ bezesi gibi bir şey diye biliyorum.

Ekim gerçekleştiğinde bana özelden yaz dostum hatırlarsan eğer. Merak ediyorum.

Asuman HT'yi tavsiye ederim.

Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Hasann06

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 07 Ağustos 2022, 00:52:39 »
Cildiniz çok yagli ise ve saçınızda sürekli sivilce çıkıyorsa düşük doz aknetrent kullanabilirsiniz  tabi dermatolog karar vericek buna ama öyle bir sorununuz var ise doktorda önerebilir bu ilacı bu arada 11 aydır fin kullanıyorsun sanırım oda cildinizdeki yağlanmayı azaltması lazım öyle bir etkisi oldumu sizde

Hocam aknetrent  ,aknelyse vs gibi kremlerin hepsinin etken maddesi İzotretinoin‘dir .İzotretinoin bildiğiniz roacuttane ilacını etken maddesidir ve ciddi miktarda saç dökülmesi yapar bu ilaçlar .Sivilce için iyi olabilir ama aynı zamanda cilt soyar ,kızarıklık ve tahrişede neden olabilir.Bu yüzden bu tavsiyeniz bence pek uygun değil bu durum için.

pieras

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 07 Ağustos 2022, 09:47:01 »
Hocam roacuttane benzeri ilaç kullanmaya pek sıcak bakmıyorum. Saç ekimimi de ertelemem gerekebiliyor sanırım kullandıktan sonra. Finasteride saçım da ya da cildimde benim farkettiğim kadarıyla yağlanmada herhangi bir azaltma yapmadı. Cildim yağlı,saçlarımı her gün yıkamazsam heralde yağını sıkarım:) Yıllardır her gün sabah akşam yıkadım ona rağmen akşama yağlanmış oluyor.
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 36

pieras

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 07 Ağustos 2022, 09:50:31 »
Saç dökülme hikayemiz çok benzer.

O minoxidil yok mu...
İlk başta deli dehşet oldu saçlar ama bırakınca çöktü aynı şekilde.

Sonra yine denedim ama saçlar 2 cm'de kaldı.

O ucundaki sarı şey bende de oluyordu nedenini bilmiyorum ama yağ bezesi gibi bir şey diye biliyorum.

Ekim gerçekleştiğinde bana özelden yaz dostum hatırlarsan eğer. Merak ediyorum.

Asuman HT'yi tavsiye ederim.
Dostum sert bir yağ bezesi formunda evet. Çok garip bir şey. Konazol, vichy gibi şampuanlar biraz olsun etki ediyor. Bu yüzden seboroik dermatit olma ihtimalini yüksek görüyorum. Asuman HT'de karar kıldım zaten. Tavsiyen için teşekkürler. Forumda da konu açarım. Ekimden sonra yazarım :)
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 36

dejavuu86

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 07 Ağustos 2022, 10:56:34 »
Hocam aknetrent  ,aknelyse vs gibi kremlerin hepsinin etken maddesi İzotretinoin‘dir .İzotretinoin bildiğiniz roacuttane ilacını etken maddesidir ve ciddi miktarda saç dökülmesi yapar bu ilaçlar .Sivilce için iyi olabilir ama aynı zamanda cilt soyar ,kızarıklık ve tahrişede neden olabilir.Bu yüzden bu tavsiyeniz bence pek uygun değil bu durum için.
evet saç dökülmesi yapabilir ama geri dönüşü olan bir saç dökülmesi oluyor ben yakın zamanda 4 ay aknetrent kullanmıştım sırt sivilceleri ve saçımda çıkan sivilceler için geçti hepsi şuan 6  ay oldu kullanmayı bırakalı çıkmadı sivilce  yani korkulacak ilaçlar değil bunlar zaten düşük doz verir doktor sadece yağlanma varsa

dejavuu86

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 07 Ağustos 2022, 11:00:23 »
Hocam roacuttane benzeri ilaç kullanmaya pek sıcak bakmıyorum. Saç ekimimi de ertelemem gerekebiliyor sanırım kullandıktan sonra. Finasteride saçım da ya da cildimde benim farkettiğim kadarıyla yağlanmada herhangi bir azaltma yapmadı. Cildim yağlı,saçlarımı her gün yıkamazsam heralde yağını sıkarım:) Yıllardır her gün sabah akşam yıkadım ona rağmen akşama yağlanmış oluyor.
evet anladım   saç ekimini de olumsuz etkiliyor maalesef bu yağlanma şuan bir saç ekim merkezi ile görüştünüzmü bilmiyorum ama sivilce sorunu ve aşırı yağlanma varsa saçınızda oradaki uzmanda aknetrent tedavisi önerebilir ama bence iyi bir dermatologa git  durumunu anlat saç ekimi yaptırmak istediğini söyle  bu durum olumsuz etkiler mi onu söyle ne yapılabilir falan her şeyi sor kafanda soru işareti kalmasın

pieras

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 07 Ağustos 2022, 12:07:36 »
evet anladım   saç ekimini de olumsuz etkiliyor maalesef bu yağlanma şuan bir saç ekim merkezi ile görüştünüzmü bilmiyorum ama sivilce sorunu ve aşırı yağlanma varsa saçınızda oradaki uzmanda aknetrent tedavisi önerebilir ama bence iyi bir dermatologa git  durumunu anlat saç ekimi yaptırmak istediğini söyle  bu durum olumsuz etkiler mi onu söyle ne yapılabilir falan her şeyi sor kafanda soru işareti kalmasın
Teşekkürler dostum tavsiyelerin için. Aslında 3 tane doktora göründüm söyledikleri tek şey erkek tipi dökülme olduğu, yapacak bir şey olmadığı oldu. Konazol'ü tavsiye ettiler. Geçen yıl fin'e başlamadan önce serkan aygın HT ile görüşmüştüm. Onlar da saç ekiminin şu aşama doğru olmadığını medikal tedavilere yönelmem gerektiğini söylediler. Proscar önerdiler. O tarihten beri kullanıyorum Finasterid'i zaten. Dökülmem iyice yavaşladı. Yakın bir zamanda Asuman HT ile iletişime geçeceğim. Tabi istanbula gidip ekim öncesi yüz yüze görüşme şansım yok bakalım nasıl olacak.
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 36

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 07 Ağustos 2022, 16:22:17 »
Seborik dermatid ya da bir cil hastalığı olabilir ama büyük ihtimal seborik dermatid gibi duruyor bunun için bir dermotolga baş vurmalısın

Bunun dışında kafanfa minoxil kullandığın için bu durum hızlanır artar ve daha büyük sorunlar yarata bilir sanıyorum hassas bir cilde sahipsin ve minoxil içeriğinde Alkol var bu da cildinde seborik dermatid türü cild hastalıklarını tetikliyor

Yavaş yavaş minoxil kes finasterid ile sevam et
Yanına xpecia da ekle saçlar hala çok ince ama donör güzel dökülme hızlı bir şekilde devam edecek gibi ama kullandığın ürünler bunu azaltmış minoxil hariç o hala - yönde saçlarına zarar veriyor şu an.

Saç ekimide iki aşamalı düşün ön orta sonra tepe
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram