Selamlar. 15 Temmuz günü İlhan Serdaroğlu'nun kliniğinde gerçekleşen saç ekimimle ilgili olarak bilgilendirme geçmek isterim. Yaklaşık 8 sene önce bir arkadaşım kendisine saç ektirmişti ve memnun kalmıştı. Hatta bu aralar cila attırmayı düşünüyor:) Onun referansı temelinde seçimimi bu yönde kullandım. Hocanın, arkadaşımın götürdüğü bir başka kişiye, saç yapısı nedeniyle ekimin başarılı olma ihtimali olmadığını düşündüğünü söylemesi kararımda etkili olan bir diğer etkendi. Her zaman "boşuna yapmayalım" diyen kişiler bulunmayabiliyor herhangi bir konuda memleketimizde:)
Hocanın ön tarafta şakak kısımları üzerinde de çalışma düşüncesi vardı ama arkada ciddi bir boşluk olduğu için o bölgenin bir kısmı ilk operasyonda açıkta kalacaktı bu durumda. (Hoca 3800 greft öngörmüştü, operasyonda 4000'i bulduk.) Saçı uzatınca problem olmayacaktı ama o zamana kadar rahatsız hissederim diye düşündüğüm için arkanın tamamen kapanmasını istedim. Bu yüzden şakak kısımlarından vazgeçmek zorunda kaldık. Sadece bir kere yaptırmak istediğim bir operasyondu neticede hem maddi külfeti hem de sonrasındaki nekahat dönemi nedeniyle. Açıkçası operasyonun üzerinden sadece birkaç gün geçtikten sonraki psikolojim; iyi sonuç alırsam şakaklar için ikinci operasyon neden olmasın durumunda:) Bunda asıl neden tabii ki operasyon sonrasında ciddi bir rahatsızlık yaşamamam.
İlk üç gün için her akşam birer ağrı kesici almamı istedi hoca. İlk gün ağrı kesiciyi klinikten çıkmadan içtim. İkinci gün akşam içmeyi unutup yattım ağrım olmadığı için. Gece göz bölgemde ağrı hissedince kalkıp içtim. (Ağrı kesici dışında şişmeyi önleyici bir ilaç, kaşınma için bir ilaç ve antibiyotik kullanımı da söz konusu.)
Klinikten çıkıp eve geldikten sonra hiçbir problemle karşılaşmadığımı, tek yaşayan birisi olarak her işimi görebildiğimi belirtmeliyim. Ama tabii uyku ciddi bir problem. Seyahat yastığıyla birlikte sadece sırt üstü pozisyonda yatmak zorunda kalmak zorlayıcı bir şey. İlk birkaç gün işten izin almak o açıdan iyi olabilir. Ben evden çalışan biri olarak üçüncü gün itibarıyla mesaimin başındaydım.
18 Temmuz günü ilk yıkama klinikte gerçekleşti. Operasyon öncesinde çekilen fotoğrafları ve yıkama sonrasındaki fotoğrafları paylaşıyorum. İlerleyen aylarda da fotoğrafları ekleyeceğim. Sorularınız varsa cevaplamaya hazırım...
İlhan Hoca'nın profesyonel bir ekibi olduğunu söylemeliyim. Sabah kısmında kökleri hocanın kendisi çıkarıyor. Sonrasında uzun süredir kendisiyle birlikte çalışan kişiler ekim işini onun gözetiminde gerçekleştiriyor.