Gönderen Konu: MPB ile Sebum/Yağlanma Korelasyonu  (Okunma sayısı 837 defa)

treatmenter

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
MPB ile Sebum/Yağlanma Korelasyonu
« : 17 Temmuz 2022, 02:15:54 »
Cilt mikrobiyomu ve sebum, kafa derisinin iltihaplanmaya bağlı hastalıkları ile ilişkili olabilir. Androgenetik alopesinin (AGA) patogenezini ve ilerlemesini değerlendirmek için, AGA'lı ve AGA'sız 118 erkek bireyin kafa derisinin sebum bileşimini ve bakteriyel ve fungal mikrobiyomlarını analiz ettik, sonra AGA'nın patogenezindeki rollerini tartıştık. AGA grubunda sebum trigliserit ve palmitik asit içerikleri, AGA olmayan gruba göre daha yüksekti. Palmitik asit tüketen lipofilik bir mantar olan Malassezia kısıtlama , AGA'lı hastaların kafa derilerinde bol miktarda bulundu. Cutibacterium , Corynebacterium ve Staphylococcusher iki grupta da en sık görülen cinslerdi ve AGA'lı hastalarda kafa derisi disbiyozu (Artan Cutibacterium bolluğu ve Corynebacterium bolluğunda azalma ) sergilendi. Bulgularımız, kafa derisinin hem sebum hem de bakteri ve mantar mikrobiyomlarının AGA gelişiminde rol oynayabileceğini düşündürmektedir.

Saç losyonlarında e vitamini kullanılma sebebinin çıkış noktasının fundamentalinde bu makale yatmaktadır çünkü e vitamini sebum düzenleyici rol oynar zaten genel tanısı da şu şekildedir
E vitamini içeren besinler (muz, avokado, salatalık); cildinizi oksidatif stres ve erken yaşlanmadan korur, sivilcelere neden olabilecek bakterileri uzak tutar ve sebum yağı üretiminizi düzenlemeye yardımcı olur.

slade23

• Hero Member
Ynt: MPB ile Sebum/Yağlanma Korelasyonu
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2022, 10:23:44 »
AGA nasıl bir hastalıksa gerçekten vücuttaki bir çok fonksiyonu ben bunu kel bırakmalıyım diye kullanıyor. Dht baskılıyorsun bu sefer oldu diyorsun olmuyor damar genişletiyorsun besleniyor diyorsun olmuyor daraltıyorsun olmuyor yıkıyorsun yararlı bakteriler ölüyor kuruyor yıkamıyorsun sahanda yumurtalık yağ üretiyor masaj yapıyorsun olan iki üç tel sağlıklı saçı kırıyorsun beceremeyip yapmıyorsun kireçleniyor iğnelemiyorsun kalojen üretmiyor iğneliyorsun abartıp deriyi tahriş ediyorsun biotin alıyorsun böbreklerin yoruluyor idrar sıklığı koyuluğu yaşıyorsun almıyorsun saçlar zayıflıyor daha eklenir bence :)
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=21990.0

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2022, 17:04:04 »
Roaccutane kullandığımdandır yağlanmam hiç yok yemin ediyorum efsane bir şey abi ya :D bugünlerde aklıma hep şu takılıyor acaba uzun süren roaccutane tedavim sonrası ilacı bırakırsam yağlanmam geri gelecek mi umarım hep böyle devam eder bu arada yabancı forumlarda yağlanma sorunu olanlar çok çok düşük dozlarda roaccutane kullanıyor deneyebilirsiniz düşük dozlarda herhangi bir problem görmüyorsunuz.

GÜNLÜK 0.5 MG Avodart Dutasterid
GÜNLÜK 2 AGA E TABLET
GÜNLÜK 2 ADET 40MG ROACCUTANE (AKNETRENT)

BİZ BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK KARDEŞ.

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2022, 17:09:55 »
Roaccutane kullandığımdandır yağlanmam hiç yok yemin ediyorum efsane bir şey abi ya :D bugünlerde aklıma hep şu takılıyor acaba uzun süren roaccutane tedavim sonrası ilacı bırakırsam yağlanmam geri gelecek mi umarım hep böyle devam eder bu arada yabancı forumlarda yağlanma sorunu olanlar çok çok düşük dozlarda roaccutane kullanıyor deneyebilirsiniz düşük dozlarda herhangi bir problem görmüyorsunuz.

Kardeşim o ilacı ben hiç araştırmadım bilmiyorum da içeriğini sadece senden biliyorum saf a vitamini galiba.

İnşallah yağlanma geri gelmez çoğu kısmını halletmiş oluyorsun zaten
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim

treatmenter

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2022, 22:23:20 »
Çalışmamızda ölçülen PWV değerleri; hasta gruplarında daha yüksekti.

Çalışmaya alınan tüm bireyler vertekste saç dökülmesi olanlar ve olmayanlar olmak üzere 2 gruba ayrıldığında; verteks dökülmesi olanlarda, verteks dökülmesi olmayanlara göre, anlamlı derecede daha yüksek PWV değerleri saptandı.

Verteks AGA’nın erken ateroskleroz için bir gösterge olduğunu ve erken başlangıçlı AGA’lı hastalarda, metabolik sendrom tanısı koymanın, KİMK ve PWV ölçümünün kardiyovasküler hastalık riskini belirlemek için yararlı yöntemler olduğu bulundu.

Evet arkadaşlar MPB ile korelasyon sağlayan hastalıklara devam edip Magnezyumun bir önemine daha bakıyoruz. PWV değerlerinde anlamlı fark peki nedir bu ve ne işe yarar? PWV=Arter sertliğini ölçmek için kullanılan bir çeşit test ama burayı çok fazla anlatarak sizi çok fazla bilgiye boğmayacağım. Bizim için önemli olan nokta şu arter sertliğinini ne azaltır? Öncelikle NAD+ sevileri bizim için çok önemli ama bir önceki açtığım başlıkta anlattığım tedavide geçen Magnezyum hapının neden işe yaradığının aslında kısa bir özeti gibi kalsifikasyonu azaltıyor/Arter sertliğine iyi geliyor.

Peki şimdi marka savunmak için yazmıyorum sakın yanlış anlaşılmasın orda attığım ürünün içinde kalsiyum vardı bizim için zararı olmayacak mı diyenler için: kalsiyum ile kalsifikasyonun herhangi bir korelasyon yoktur. inanmayanlar için bağlantı bırakıyorum https://www.healthline.com/health/calcification

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2022, 22:42:01 »
Dostum vertexte problemi olmayan kişiler için nedir fikrin?
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

treatmenter

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2022, 00:35:06 »
Dostum vertexte problemi olmayan kişiler için nedir fikrin?

Diffuse loss veya Retrograd Alopecia falan mı kastettiğiniz

treatmenter

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2022, 00:41:14 »
AGA nasıl bir hastalıksa gerçekten vücuttaki bir çok fonksiyonu ben bunu kel bırakmalıyım diye kullanıyor. Dht baskılıyorsun bu sefer oldu diyorsun olmuyor damar genişletiyorsun besleniyor diyorsun olmuyor daraltıyorsun olmuyor yıkıyorsun yararlı bakteriler ölüyor kuruyor yıkamıyorsun sahanda yumurtalık yağ üretiyor masaj yapıyorsun olan iki üç tel sağlıklı saçı kırıyorsun beceremeyip yapmıyorsun kireçleniyor iğnelemiyorsun kalojen üretmiyor iğneliyorsun abartıp deriyi tahriş ediyorsun biotin alıyorsun böbreklerin yoruluyor idrar sıklığı koyuluğu yaşıyorsun almıyorsun saçlar zayıflıyor daha eklenir bence :)

Ya aslında tek sorun şu daha önceki konuda da atmıştım https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6962501/#!po=0.724638
Arter’de sertlik dahil olmak üzere hepsi gut mikrobiyotasından kaynaklı bunun makaleside vardı onu da bulursam atarım foruma androgenetik alopecia’ya sahip olanlar olmayanlara göre kalp ve arter sertliğinde 4 kat fazla görülme oranına sahip. Bunun çıktıği yerde androjen mekanizmasının mikrobiotada ki yanlış işleyişi ne yazık ki

Edgar X

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2022, 00:47:03 »
Aga’sı olan bireylerin sebum dht seviyeleri yüksek olduğu için bu araştırmanın sonuçları gayet normal.
Dikkat edin serum demiyorum sebum diyorum .Bu yüzdendirki dht yüksek oldumu kafada sivilcede eksik olmaz seborede.

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 18 Temmuz 2022, 00:49:31 »
Ya aslında tek sorun şu daha önceki konuda da atmıştım https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6962501/#!po=0.724638
Arter’de sertlik dahil olmak üzere hepsi gut mikrobiyotasından kaynaklı bunun makaleside vardı onu da bulursam atarım foruma androgenetik alopecia’ya sahip olanlar olmayanlara göre kalp ve arter sertliğinde 4 kat fazla görülme oranına sahip. Bunun çıktıği yerde androjen mekanizmasının mikrobiotada ki yanlış işleyişi ne yazık ki

Hem androjen mekanizması bozuk hem saçlar dht ye duyarlı kombo yapmışız maşallah :) zira Allah rahmet eylesin anne tarafından dedemde prostat sorunu vardı ama nw0 olarak vefat etti. Baba tarafından dedem ise tedavi öncesi halimle vefat etti ama prostat sorunu yaşamadı Allah rahmet eylesin geçmişlerimize ve bize miras mal mülk değil her zaman :) 
avodart&minox&xpecia

tedavim

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 18 Temmuz 2022, 07:58:47 »

Yaklaşık 3 hafta sonra yeniden yağlanmaya başlıyor.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 18 Temmuz 2022, 11:39:33 »
Yaklaşık 3 hafta sonra yeniden yağlanmaya başlıyor.

Çok gereksiz bir ilaç o zaman yağlanmayı pansumanla temizlemiş gibi bir etkisi mi var yani
avodart&minox&xpecia

tedavim

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 18 Temmuz 2022, 12:50:16 »

Yağlanma geri geliyo ama eskisi kadar degil. Hatta bazi doktorlar tedaviden sonra hastalarina hatirlatma dozu falan da yapiyolar. Bu arada cok agir bi ilac o herhangi bi problem yok demissinde ben kullanirken sirtim falan agriyodu burnum kaniyodu hep kirmizi recete zaten. Ama tedaviden sonra yüzün cok guzel puruzsuz oluyo orasi ayri :D
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

Requiemm

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 18 Temmuz 2022, 12:53:38 »
Yağlanma geri geliyo ama eskisi kadar degil. Hatta bazi doktorlar tedaviden sonra hastalarina hatirlatma dozu falan da yapiyolar. Bu arada cok agir bi ilac o herhangi bi problem yok demissinde ben kullanirken sirtim falan agriyodu burnum kaniyodu hep kirmizi recete zaten. Ama tedaviden sonra yüzün cok guzel puruzsuz oluyo orasi ayri :D

seboreik dermatit forumlarında bu ilacı kullanıp tekrar nükseden çok kişi gördüm... aynı zamanda bu ilacı kullanırken  dedıgın yan etkılerı coğu kısı yaşıyor ve  karaciğeri yoran bir ilaç..
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2022, 13:00:44 Gönderen: Requiemm »

jakos

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 18 Temmuz 2022, 19:16:20 »
Çalışmamızda ölçülen PWV değerleri; hasta gruplarında daha yüksekti.

Çalışmaya alınan tüm bireyler vertekste saç dökülmesi olanlar ve olmayanlar olmak üzere 2 gruba ayrıldığında; verteks dökülmesi olanlarda, verteks dökülmesi olmayanlara göre, anlamlı derecede daha yüksek PWV değerleri saptandı.

Verteks AGA’nın erken ateroskleroz için bir gösterge olduğunu ve erken başlangıçlı AGA’lı hastalarda, metabolik sendrom tanısı koymanın, KİMK ve PWV ölçümünün kardiyovasküler hastalık riskini belirlemek için yararlı yöntemler olduğu bulundu.

Evet arkadaşlar MPB ile korelasyon sağlayan hastalıklara devam edip Magnezyumun bir önemine daha bakıyoruz. PWV değerlerinde anlamlı fark peki nedir bu ve ne işe yarar? PWV=Arter sertliğini ölçmek için kullanılan bir çeşit test ama burayı çok fazla anlatarak sizi çok fazla bilgiye boğmayacağım. Bizim için önemli olan nokta şu arter sertliğinini ne azaltır? Öncelikle NAD+ sevileri bizim için çok önemli ama bir önceki açtığım başlıkta anlattığım tedavide geçen Magnezyum hapının neden işe yaradığının aslında kısa bir özeti gibi kalsifikasyonu azaltıyor/Arter sertliğine iyi geliyor.

Peki şimdi marka savunmak için yazmıyorum sakın yanlış anlaşılmasın orda attığım ürünün içinde kalsiyum vardı bizim için zararı olmayacak mı diyenler için: kalsiyum ile kalsifikasyonun herhangi bir korelasyon yoktur. inanmayanlar için bağlantı bırakıyorum https://www.healthline.com/health/calcification

Magnezyumun da cesitli formlari var bir ara arastirmistim sanirim magnesium citrate olarak alinmasi en iyisi ama yaniliyor olabilirim. suda eritilenler falan tirtti diye hatirliyorum.

Facebook Twitter Instagram