Konuyu açan arkadaşın eline sağlık. Uyarı mahiyetinde derli toplu bir derleme olmuş. Ben de karşıyım ama kişinin dökülmesinin şidddetinr göre de risk alabilitesi değişmeli. Bazı arkadaşların panikleyip çok erken yaşlarda, 20kerin başlarında girişmelerini de çok anlayamıyorum. Tabi herkesin kendi bünyesi. İsteyen istediğini kullansın. Lakin forumda koray hocanın finas kullanıyor olmasını örneklemekten bir vzgeçelim artık. Adamın saç dökülmesi sorunu, çoğumuuzun 50de1i falandır. Adam doktor tabi bizden iyi bilecek ama doktor bile olsa örnek olarak o adamı almayın.
Bende de slade in bahsettiği gibi sabah ereksiyonu gibi durumlar biraz azaldı. Dönem dönem değişiyor biraz da. Ama en majör sıkıntım, kulak çınlaması. 2020 nisan - 2020 Ağustos eylül arası finas kullandım, sonrasında haftada bir iki gün dutas, gün aşırı dutas kullanımı, bir dönem de günlk dutas olarak tedaviye dutasteridi ekledikten sonra kulak çınlamasını farketmeye başladım. 5-6 ay sonra dayanamyıp tüm antiandrojenleri kestim. Yaklaşık 3-4 ay kullanmadım çınlama geçmedi. Sonra ekim yaptırdığım için 6 ay kadar finas kullandım yine aynış şekilde devam etti. Ekimden sonra 6 ay kullandıktan sonra 6-7 ay tekrardan tüm ilaçları kestim. Bu sürede yine çınlama pek değişmedi. Artık biraz da alıştım ama ne zaman kafamı yastığa koysam, anında çınlamayı bulabiliyorum. Her zaman orada.
Şu an yaşam kalitemi, stresli olduğum uyumakta zorlandığım bazı kısa dönemler haricinde çok etkilemiyor. Ama çözümü olmayan bir sorun, ilerleyen yaşlarıma dair en büyük korkum bu durum.
Forumda bununla ilgili bir konu falan da açmıştım, yeri gelmişken tekrar bir bahsetmiş olayım.